Prime Minister's Office
PM interacts with Delegation of Dawoodi Bohra Community
Delegation thanks PM for bringing about Waqf Amendment Act which was their long pending demand
Delegation shares stories of challenges faced by the Community earlier due to claims by Waqf; says PM has brought this Act not only for minorities but for minority within minorities
Praising PM’s leadership under which they feel spirit of inclusion, community members repose faith in PM’s vision of Sabka Saath, Sabka Vikas
One of the key drivers behind bringing the Act was that most of the sufferers of the prevalent system were women, especially widows: PM
PM discusses his connect with the Dawoodi Bohra community and praises the contribution of Syedna Mufaddal Saifuddin towards bringing forth the Waqf Act
17 APR 2025 8:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with a Delegation of Dawoodi Bohra Community members at his residence at Lok Kalyan Marg earlier today.
The Delegation included business leaders, professionals, doctors, educators and various prominent representatives of the Dawoodi Bohra community. They narrated their struggles and shared stories of how properties belonging to members of their community were wrongfully claimed by Waqf. They thanked the Prime Minister for bringing about the Waqf Amendment Act and said it was a long pending demand.
They spoke about the Prime Minister’s long-standing special connection with the Dawoodi Bohra community and the positive work done by him. Speaking about the benefit of the Act for their Community, they said that the Prime Minister has brought this Act not only for minorities but for minority within minorities. While saying that India has always allowed their identity to flourish, they added that under PM's leadership, they feel the spirit of inclusion.
Discussing the Prime Minister’s vision of Viksit Bharat by 2047, they expressed commitment and all possible assistance in the journey towards making India developed. They also lauded his leadership which brings focus on the aspect that true development should be people-centric. They praised several key initiatives like Aatmanirbhar Bharat, support for MSMEs etc saying they have been very helpful especially for small businesses. They also appreciated steps like Beti Bachao Beti Padhao and other measures towards empowering Nari Shakti.
Prime Minister spoke about the years of work behind bringing forth the Waqf Amendment Act. He spoke about difficulties faced by people due to Waqf and said that one of the key drivers behind bringing the Act was that most of the sufferers of the prevalent system were women, especially widows.
Prime Minister recalled his strong bonds with members of the Dawoodi Bohra community. He praised the tradition of the community of working towards social welfare, which he has seen over the years. He also brought out the special contribution of the community towards bringing about the Act. He said when work towards bringing about the Waqf Amendment Act started, one of the first people he discussed this with was Syedna Mufaddal Saifuddin, who was instrumental in giving detailed comments about various nitty-gritties of the Act.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দাউদী বোহরা ফুরুপকী মীহুৎ কাংবুগা ৱারী শাখ্রে
মীহুৎ কাংবু অদুনা পি.এম.বু মখোয়গী মতম শাংনা পন্দুনা লৈরক্লবা দিমান্দ ওইরিবা ৱকফ অমেন্দমেন্ত এক্ত পুথোকখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
মীহুৎশিং অদুনা ৱকফকী ক্লেমশিংনা মরম ওইদুনা মমাংদা ফুরুপ অসিনা মায়োক্নখিবা অৱাবা ৱারীশিং পাউদমখি; পি.এম.না এক্ত অসি মীশিং য়ামদবা ফুরুপশিং খক্তগী নত্তনা মীশিং য়ামদবা ফুরুপশিংগী মনুংদা লৈরিবা অপিকপা ফুরপশিংগীদমক্তসুনি ফোংদোকখ্রে
পি.এম.গী লুচিং মখাদা মখোয়না ইনক্লুজনগী ৱাখল্লোন ফাওবা ঙম্মি, ফুরুপ অসিগী মীওইশিংনা পি.এম.গী সবকা সাথ, সবকা বিকাসকী ৱাখল্লোনদা থাজবা থম্মি
নুপীশিং মরু ওইনা মপুরোইবা লৈখিদ্রবশিং অসিনা লৈরিবা সিস্তেম অসিগী খ্বাইদগী চাউবা চৈথেং নংলিবা ওইবা অসিনা এক্ত অসি পুরকপগী মরু ওইবা দ্রাইভরশিংগী মনুংদা অমা ওইরি: পি.এম.
পি.এম.না দাউদী বোহরা ফুরুপকা মহাক্কা লৈনরিবা মরী অদু খন্নখি অমসুং ৱকফ এক্ত পুথোকপগী মাইকৈদা স্যেদনা মুফদ্দল সাইফুদ্দিননা শরুক তমখিবা অদুবু থাগৎখি
17 APR 2025 8:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা লোক কল্যান মার্গতা লৈবা মহাক্কী ময়ুমদা দাউদী বোহরা ফুরুপকী মীহুৎশিংগা ৱারী শাখ্রে।
মীহুৎ কাংবু অদুদা বিজিনেস লিদরশিং, প্রোফেস্নেলশিং, দোক্তরশিং, এজুকেতরশিং অমসুং দাউদী বোহরা ফুরুপকী তোঙান তোঙানবা শক্নাইরবা মীহুৎশিং য়াওখি। মখোয়না মখোয়গী অৱাবশিং অমসুং ৱকফনা মখোয়গী ফুরুপকী মীওইশিংগী প্রোপর্তীশিংবু মতৌ করম্না লান্না লৌশিনখিবগে হায়বগী ৱারীশিং পাউদমখি। ৱকফ অমেন্দমেন্ত এক্ত পুথোকপগীদমক মখোয়না প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং হায়খি মদুদি মসি মতম শাংনা পন্দুনা লৈরক্লবা দিমান্দ অমনি।
মখোয়না প্রধান মন্ত্রীগী মতম শাংনা দাউদী বোহরা ফুরুপকা লৈনরিবা অখন্নবা মরী অমসুং মহাক্না পায়খৎলিবা থবকশিং অদুগী মতাংদা ৱারী শানখি। এক্ত অসিনা মখোয়গী ফুরুপকী কান্নবা পীবগী মতাংদা মখোয়না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা এক্ত অসি মাইনোরিতীশিংগীদমক্তা নত্তনা মাইনোরিতীশিংগী মনুংদা লৈবা মাইনোরিতীগীদমক্তসু পুরক্লি। ভারতনা মতম পুম্নমক্তা মখোয়গী আইদেন্তিতী ফগৎহনখি হায়না পল্লদুনা মখোয়না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা মখোয়না ইনক্লুজনগী স্পিরিৎ অদু ফাওখি।
2047 ফাওবদা ভিক্সিৎ ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েং অদু খন্ন-নৈনদুনা, মখোয়না ভারতপু চাউখৎহন্নবগী খোঙচৎ অসিদা পাংথোকপা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংথোক্নবা অচেৎপা ৱাফম থমখি। অশেংবা চাউখৎ-থৌরাং অসি মীওইবদা য়ুম্ফম ওইবা ওইগদবনি হায়বা ৱাফম অসিদা মীৎয়েং থম্লিবা মখোয়না মহাক্কী লুচিংবা ওইবগী মতৌ অসিবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না আত্মনির্ভর ভারত, MSMEশিংদা তেংবাং পীনবা অসিনচিংবা মরুওইবা খোংথাং কয়াবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না হায়খি মদুদি মরুওইনা অপীকপা ললোন-ইতিক্কীদমক্তা মখোয়না য়াম্না মতেং পাংলি। মখোয়না বেতি বচাও বেতি পরাও অমসুং নারী শক্তিবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অতোপ্পা খোংথাংশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱকফ অমেন্দমেন্ত এক্ত পুথোকপগীদমক চহি কয়া হোৎনখিবা অদুগী মতাংদা পনখি। ৱকফনা মরম ওইদুনা মীওইশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা মহাক্না ঙাংখি অমসুং এক্ত অসি পুরকপগী মরুওইবা মরম অমা হায়রদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি হৌজিক লৈরিবা সিস্তেম অসিগী অৱাবা মায়োক্নরিবশিং অয়াম্বনা নুপীশিং, মরুওইনা মপুরোইবা লৈখিদ্রবশিংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দাউদী বোহরা ফুরুপকী মীহুৎশিংগা লোয়ননা মহাক্কী মপাঙ্গল কনবা মরীশিং অদু নৌহৌনা নিংশিংখি। মহাক্না চহি কয়াদগী খুন্নাইগী য়াইফ-থৌরাংগী মায়কৈদা থবক তৌরক্লিবা ফুরুপ অসিগী চৎনবীবু থাগৎপা ফোংদোকখি। এক্ত অসি পুরকপদা ফুরুপকী অখন্নবা থৌদাংসু মহাক্না পনখি। ৱকফ অমেন্দমেন্ত এক্ত অসি পুরক্নবা থবক পায়খৎপা হৌরকপা মতমদা, মসিগী মতাংদা মহাক্না খন্ন-নৈনখিবা অহানবা মীওইশিংগী মনুংদা স্যেদনা মুফদ্দল সাইফুদ্দিন অসি অমনি।