Prime Minister's Office
PM interacts with Delegation of Dawoodi Bohra Community
Delegation thanks PM for bringing about Waqf Amendment Act which was their long pending demand
Delegation shares stories of challenges faced by the Community earlier due to claims by Waqf; says PM has brought this Act not only for minorities but for minority within minorities
Praising PM’s leadership under which they feel spirit of inclusion, community members repose faith in PM’s vision of Sabka Saath, Sabka Vikas
One of the key drivers behind bringing the Act was that most of the sufferers of the prevalent system were women, especially widows: PM
PM discusses his connect with the Dawoodi Bohra community and praises the contribution of Syedna Mufaddal Saifuddin towards bringing forth the Waqf Act
17 APR 2025 8:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with a Delegation of Dawoodi Bohra Community members at his residence at Lok Kalyan Marg earlier today.
The Delegation included business leaders, professionals, doctors, educators and various prominent representatives of the Dawoodi Bohra community. They narrated their struggles and shared stories of how properties belonging to members of their community were wrongfully claimed by Waqf. They thanked the Prime Minister for bringing about the Waqf Amendment Act and said it was a long pending demand.
They spoke about the Prime Minister’s long-standing special connection with the Dawoodi Bohra community and the positive work done by him. Speaking about the benefit of the Act for their Community, they said that the Prime Minister has brought this Act not only for minorities but for minority within minorities. While saying that India has always allowed their identity to flourish, they added that under PM's leadership, they feel the spirit of inclusion.
Discussing the Prime Minister’s vision of Viksit Bharat by 2047, they expressed commitment and all possible assistance in the journey towards making India developed. They also lauded his leadership which brings focus on the aspect that true development should be people-centric. They praised several key initiatives like Aatmanirbhar Bharat, support for MSMEs etc saying they have been very helpful especially for small businesses. They also appreciated steps like Beti Bachao Beti Padhao and other measures towards empowering Nari Shakti.
Prime Minister spoke about the years of work behind bringing forth the Waqf Amendment Act. He spoke about difficulties faced by people due to Waqf and said that one of the key drivers behind bringing the Act was that most of the sufferers of the prevalent system were women, especially widows.
Prime Minister recalled his strong bonds with members of the Dawoodi Bohra community. He praised the tradition of the community of working towards social welfare, which he has seen over the years. He also brought out the special contribution of the community towards bringing about the Act. He said when work towards bringing about the Waqf Amendment Act started, one of the first people he discussed this with was Syedna Mufaddal Saifuddin, who was instrumental in giving detailed comments about various nitty-gritties of the Act.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দাউদী বোহৰা সম্প্ৰদায়ৰ প্ৰতিনিধি দলৰে মত বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
প্ৰতিনিধি দলটোৱে ৱাকফ সংশোধনী আইন অনাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জনায়, যিটো তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া দাবী আছিল
প্ৰতিনিধি দলটোৱে ৱাকফৰ দাবীৰ বাবে পূৰ্বে সম্প্ৰদায়টোৱে সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বানৰ কাহিনী শ্বেয়াৰ কৰি কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই আইনখন কেৱল সংখ্যালঘুৰ বাবেই নহয়, সংখ্যালঘুৰো সংখ্যালঘুসকলৰ সুবিধাৰ্থে প্ৰৱৰ্তন কৰিছে
সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বৰ শলাগ লয় যাৰ অধীনত তেওঁলোকে অন্তৰ্ভুক্তিৰ ভাৱ অনুভৱ কৰাৰ লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সবকা সাথ সবকা বিকাশ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰতিও বিশ্বাস প্ৰকাশ কৰে
এই আইনখন অনাৰ আঁৰৰ এটা ডাঙৰ প্ৰেৰণা আছিল যে বেছিভাগ মহিলাই বিশেষকৈ বিধৱাসকলে প্ৰচলিত ব্যৱস্থাৰ অধীনত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিলঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
দাউদী বোহৰা সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে তেওঁৰ সম্পৰ্কৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৱাকফ আইন অনাৰ ক্ষেত্ৰত চৈয়দনা মুফাদ্দাল ছাইফুদ্দিনৰ অৱদানৰ প্ৰশংসা কৰে
17 APR 2025 8:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীৰ লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত নিজা বাসগৃহত দাউদী বোহৰা সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যৰ এটা প্ৰতিনিধি দলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে।
প্ৰতিনিধি দলটোত ব্যৱসায়িক নেতা, পেছাদাৰী, চিকিৎসক, শিক্ষাবিদ আৰু দাউদী বোহৰা জনগোষ্ঠীৰ কেইবাগৰাকী বিশিষ্ট প্ৰতিনিধি উপস্থিত থাকে। নিজৰ সংগ্ৰামৰ বিষয়ে সদৰি কৰি তেওঁ লগতে কয় যে কেনেকৈ ৱাকফে তেওঁৰ সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকলৰ সম্পত্তি ভুলকৈ দাবী কৰিছিল। ৱাকফ সংশোধনী আইন অনাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰি কয় যে এয়া তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া দাবী আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দাউদী বোহৰা জনগোষ্ঠীৰ সৈতে দীৰ্ঘদিনীয়া বিশেষ সম্পৰ্ক আৰু তেওঁলোকৰ বাবে কৰা ইতিবাচক কামৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। নিজৰ সম্প্ৰদায়ৰ বাবে এই আইনখনৰ সুবিধাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই আইনখন কেৱল সংখ্যালঘুৰ বাবেই নহয়, সংখ্যালঘুৰো সংখ্যালঘুসকলৰ সুবিধাৰ্থে আনিছে। তেওঁ কয় যে ভাৰতে সদায় তেওঁলোকৰ পৰিচয় উজলাই তুলিবলৈ সুবিধা দি আহিছে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত তেওঁ অন্তৰ্ভুক্তিৰ ভাৱ অনুভৱ কৰে।
২০৪৭ চনৰ ভিতৰত উন্নত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি তেওঁ ভাৰতক বিকশিত কৰাৰ দিশত দায়বদ্ধতা আৰু সকলো সম্ভৱপৰ সমৰ্থনৰ আশ্বাস দিয়ে। তেওঁ তেওঁৰ নেতৃত্বকো প্ৰশংসা কৰাৰ লগতে প্ৰকৃত জনকেন্দ্ৰিক উন্নয়ন দিশটোৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত, এমএছএমইক সমৰ্থন আদি কেইবাটাও বৃহৎ পদক্ষেপক প্ৰশংসা কৰি তেওঁ কয় যে এইবোৰ বিশেষকৈ ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ বাবে অতি সহায়ক হৈছে। তেওঁ বেটি বচাও, বেটি পঢ়াও আদি নাৰী শক্তি সবলীকৰণৰ দিশত লোৱা অন্যান্য ব্যৱস্থাৰ প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৱাকফ সংশোধনী আইন অনাৰ পিছত বছৰ বছৰ ধৰি কৰা কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ কথা কয়। ৱাকফৰ বাবে মানুহে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি তেওঁ কয় যে এই আইনখন অনাৰ আঁৰৰ এটা প্ৰধান কাৰণ হ’ল যে প্ৰচলিত ব্যৱস্থাৰ দ্বাৰা মহিলাসকল, বিশেষকৈ বিধৱাসকলে আটাইতকৈ বেছি ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দাউদী বোহৰা জনগোষ্ঠীৰ সদস্যসকলৰ সৈতে থকা দৃঢ় সম্পৰ্কৰ কথা সোঁৱৰাই দিয়ে। তেওঁ বছৰ বছৰ ধৰি পৰ্যবেক্ষণ কৰি অহা সমাজ কল্যাণৰ দিশত কাম কৰাৰ সম্প্ৰদায়টোৰ পৰম্পৰাক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ এই আইনখন অনাৰ ক্ষেত্ৰত সমাজৰ বিশেষ অৱদানৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে। মোদীয়ে কয় যে যেতিয়া ৱাকফ সংশোধনী আইনখন অনাৰ দিশত কাম আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া তেওঁ প্ৰথমে এই বিষয়ে আলোচনা কৰা ব্যক্তিসকলৰ ভিতৰত অন্যতম আছিল চৈয়দনা মুফাদ্দাল চাইফুদ্দিন, যিয়ে আইনখনৰ বিভিন্ন সূক্ষ্মতা সম্পৰ্কে বিশদ পৰামৰ্শ দিয়াত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল।