Ministry of Commerce & Industry
Over 1.3 Crore Persons Insured through GeM in FY 2024-25
GeM facilitates hiring of 1 million people in FY 2024-25
16 APR 2025 10:53AM by PIB Delhi
Government e Marketplace (GeM), India's largest e-marketplace for public procurement, sets yet another milestone in services delivery in the FY 24-25. Apart from facilitating hiring of 1 million manpower resources in FY 24-25, GeM has successfully facilitated insurance of more than 1.3 crore individuals covering Health, Life and Personal Accident Insurance policies.
The Insurance Services category was introduced on GeM in January 2022 to bring greater efficiency, transparency and cost-effectiveness in procuring insurance policies. By ensuring that only Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) -approved service providers are onboarded. GeM has established a reliable and trusted mechanism for availing insurance services. Through this platform, buyer organizations can seamlessly procure Group Mediclaim, Personal Accident and Term Insurance policies, thereby offering financial security to a vast number of beneficiaries.
While commenting on this milestone, CEO-GeM Shri Ajay Bhadoo said, “GeM remains committed to continuously enhancing its platform to provide seamless, secure and cost-effective procurement solutions. The milestone of 1.3 crore insured persons reflects the growing confidence of government organizations in leveraging GeM for their insurance needs, reaffirming its role as a transformative force in public procurement.”
A key advantage of GeM’s insurance services is that it facilitates direct transactions between government buyers and insurance providers without intermediaries. This streamlined approach has significantly expedited the process while also reducing insurance premiums thereby ensuring cost savings for government organisations.
Beyond Life and Health insurance, the platform has expanded its insurance offerings to include a comprehensive range of insurance services such as Asset Insurance, Transit and Marine Insurance, Liability Insurance, Livestock Insurance, Motor Insurance, Crop Insurance and Cyber Insurance. Such broad spectrum of services ensures that various insurance needs are met through a single, transparent and efficient platform to enhance accessibility and cost-effectiveness in availing Insurance services by Government Buyers.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
FY 2024-25দা GeMগী খুত্থাংদা মীওই করোর 1.3 হেন্না ইনস্যুর্দ তৌখি
GeMনা FY 2024-25দা মীওই মিলিয়ন 1 থবক ফংহনবদা মতেং পাংখি
16 APR 2025 10:53AM by PIB Imphal
গভর্নমেন্ত ই মার্কেৎপ্লেস (GeM), ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ই-মার্কেৎপ্লেস অসি FY 24-25দা সর্ভিস দেলিভরীদা অতোপ্পা মাইলস্তোন অমগা থম্বা ঙমখ্রে। FY 24-25দা মীওই মিলিয়ন অমা থবক পীবগী খুদোংচাবশিং ফংহনবতা নত্তনা GeMনা মীওই করোর 1.3 হেনবগী হকশেল, পুন্সি অমসুং পর্সনেল এক্সিদেন্ত ইন্সুরেন্স পোলিসী কভর তৌনবা ইন্সুরেন্স ফংহনখ্রে।
ইন্সুরেন্স সর্ভিসেস কেতগোরী অসি ইন্সুরেন্স পোলিসীশিং ফংবদা হেন্না ইফিসিএন্সী, ত্রান্সপরেন্সী অমসুং কোস্ত ইফেক্তিব ওইহন্নবা জনুৱারী 2022দা GeMদা হৌদোকখিবনি। ইন্সুরেন্স রেগ্যুলেতরী অমসুং দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (IRDAI) না অয়াবা পীরবা সর্ভিস প্রোভাইদর খক্তমক ওনবোর্দ তৌনবা হোৎনখি। GeMনা ইন্সুরেন্স সর্ভিসশিং ফংনবগীদমক থাজবা য়াবা মেকানিজম অমা শেম্লে। মসিগী প্লেৎফোর্ম অসিগী খুত্থাংদা, বায়র ওর্গনাইজেসনশিংনা গ্রুপ মেদিক্লেম, পর্সনেল এক্সিদেন্ত অমসুং তর্ম ইন্সুরেন্স পোলিসীশিং অপনবা লৈতনা ফংবা ঙমহন্দুনা মসিনা মশিং য়াম্লবা বেনিফিসরীশিংদা ফাইনান্সিএল সেক্যুরিতী ফংহল্লি।
মাইলস্তোন অসিগী মতাংদা ৱাফম থম্লদুনা, CEO-GeM শ্রী অজয় ভাদুনা হায়খি, "GeMনা লেপ্পা লৈতনা মসিগী প্লেৎফোর্ম অসি হেন্না ফগৎহন্দুনা পুকচেল শেংবা, সেক্যুর অমসুং কান্নবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা হোৎনরি।" ইন্সুরেন্স য়াওরবা মীওই করোর 1.3গী মাইলস্তোন অসিনা সরকারগী ওর্গনাইজেসনশিংনা মখোয়গী ইন্সুরেন্সকী মথৌ তাবশিংগীদমক GEMবু শীজিন্নবদা থাজবা হেনগৎলক্লিবা অদু উৎলি। মসিনা পব্লিক প্রোক্যুরমেন্তদা ত্রান্সফোর্মেতিব ফোর্স অমা ওইনা মসিগী থৌদাং অদু অমুক্কা হন্না ফোংদোক্লি।
GEMগী ইন্সুরেন্স সর্ভিসশিংগী মরুওইবা খুদোংচাবা অমা হায়রগদি ইন্তরমেদিয়রীশিং য়াওদনা সরকারগী বায়রশিং অমসুং ইন্সুরেন্স প্রোভাইদরশিংগী মরক্তা হকথেংননা ত্রাঞ্জেক্সনশিং পাংথোকপা য়াহনবনি। স্ত্রীমলাইজ তৌরবা থৌওং অসিনা থৌওং অসি য়াম্না থুনা পাংথোকহল্লি অমসুং ইন্সুরেন্স প্রিমিয়মসু হন্থহল্লি। মসিনা সরকারগী ওর্গনাইজেসনশিংগীদমক্তা শেন চৎপগী চাংসু হন্থহল্লি।
পুন্সি অমসুং হকশেলগী ইন্সুরেন্সকী মথক্তা, প্লেৎফোর্ম অসিনা ইন্সুরেন্স সর্ভিসশিংগী পাক-চাউবা রেঞ্জ অমা য়াওহন্নবগীদমক মসিগী ইন্সুরেন্সগী পোৎলমশিং অসি পাকথোক চাউথোকহনখ্রে। মসিগী মনুংদা এসেৎ ইন্সুরেন্স, ত্রান্সিৎ অমসুং মেরিন ইন্সুরেন্স, লাইএবিলিতী ইন্সুরেন্স, লাইভস্তোক ইন্সুরেন্স, মোতোর ইন্সুরেন্স, ক্রোপ ইন্সুরেন্স অমসুং সাইবর ইন্সুরেন্স য়াওরি। অসিগুম্বা পাক-চাউবা সর্ভিসশিং অসিনা সরকারগী বায়রশিংনা ইন্সুরেন্স সর্ভিসশিং লৌবদা এক্সেসিবিলিতী অমসুং কোস্ত ইফেক্তিবনেস হেনগৎহন্নবা সিঙ্গল, ত্রান্সপরেন্ত অমসুং ইফিসিএন্ত প্লেৎফোর্ম অমগী খুত্থাংদা তোঙান তোঙানবা ইন্সুরেন্সকী মথৌ তাবশিং ফংহনগনি।