ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାବୀର ଜୟନ୍ତୀରେ ଭଗବାନ ମହାବୀରଙ୍କ ଆଦର୍ଶର ଗଭୀର ପ୍ରଭାବକୁ ମନେ ପକାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 APR 2025 3:30PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ମହାବୀର ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଭଗବାନ ମହାବୀରଙ୍କ କାଳଜୟୀ ଶିକ୍ଷାକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି ତଥା ନିଜ ଜୀବନରେ ତାଙ୍କ ଶିକ୍ଷାର ଗଭୀର ପ୍ରଭାବକୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ମୋଦି ଆର୍କାଇଭ୍ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଭଗବାନ ମହାବୀରଙ୍କ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଜୈନ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସମ୍ବନ୍ଧ ସମ୍ପର୍କରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ।
ମୋଦି ଆର୍କାଇଭର ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଭଗବାନ ମହାବୀରଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରିତ କରିଛି, ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ମୁଁ ମଧ୍ୟ ରହିଛି । ତାଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏକ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ କରୁଣାମୟ ବିଶ୍ୱ ନିର୍ମାଣ କରିବାର ପଥ ଦେଖାଇଥାଏ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister recalls profound impact of Bhagwan Mahavir’s Ideals on Mahavir Jayanti
10 APR 2025 3:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today remembered timeless teachings of Bhagwan Mahavir on the occasion of Mahavir Jayanti, recalling the deep influence of his teachings on his own life.
Modi Archive, in a post on X, reflected on the Prime Minister’s long-standing spiritual bond with Bhagwan Mahavir’s teachings and the Jain community.
Responding to the X post of Modi Archive, the Prime Minister posted on X;
“The ideals of Bhagwan Mahavir have greatly inspired countless people, including me. His thoughts show the way to build a peaceful and compassionate planet.”