Prime Minister's Office
Prime Minister recalls profound impact of Bhagwan Mahavir’s Ideals on Mahavir Jayanti
10 APR 2025 3:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today remembered timeless teachings of Bhagwan Mahavir on the occasion of Mahavir Jayanti, recalling the deep influence of his teachings on his own life.
Modi Archive, in a post on X, reflected on the Prime Minister’s long-standing spiritual bond with Bhagwan Mahavir’s teachings and the Jain community.
Responding to the X post of Modi Archive, the Prime Minister posted on X;
“The ideals of Bhagwan Mahavir have greatly inspired countless people, including me. His thoughts show the way to build a peaceful and compassionate planet.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভগবান মহাবীরগী ৱাখল্লোনশিংনা মহাবীর জয়েন্তীদা পীখিবা অচৌবা ইথিল অদু নীংশিংখ্রে
10 APR 2025 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মহাবীর জয়েন্তীগী থৌরমদা ভগবান মহাবীরগী মতমগী মখা পোন্দবা অহোংবা লৈত্রবা পাউতাকশিং অদু নীংশিংখ্রে, লোইননা মহাক্কী পুন্সীদা মসিগী পাউতাকশিং অসিনা পীরকখিবা অচৌবা ইথিল অদুবুশু নিংশিংখি।
মোদী আর্কাইবনা, Xকী পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভগবান মহাবীরগী পাউতাকশিং অমসুং জৈন কম্ম্যুনিতীগা লোয়ননা মতম শাংনা লৈরক্লবা নুংগী ওইবা অচেৎপা মরী অদুগী মতাংদা পনখি।
মোদী আর্কাইবকী X পোস্তকী পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ফোঙদোকখি;
“ভগবান মহাবীরগী ৱাখল্লোনশিংনা ঐহাক য়াওনা মশিং য়াম্লবা মীওইশিংদা ইথিল পীরম্মি। মহাক্কী ৱাখল্লোনশিংনা শান্তি লৈবা অমসুং মীনুংশি চাউবা গ্রহ অমা শেমগৎপগী লম্বী তাক্লি।”