Prime Minister's Office
Prime Minister meets Chief Advisor of Bangladesh on the sidelines of BIMSTEC Summit
04 APR 2025 3:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with Professor Muhammad Yunus, Chief Adviser of the interim government of Bangladesh, on the sidelines of the BIMSTEC Summit in Bangkok.
Prime Minister reiterated India’s support for a democratic, stable, peaceful, progressive and inclusive Bangladesh. Enunciating India’s people-centric approach to the relationship, Prime Minister highlighted that cooperation between the two countries has brought tangible benefits to the people of both countries. He underlined India’s desire to forge a positive and constructive relationship with Bangladesh based on pragmatism.
Prime Minister urged that rhetoric that vitiates the environment is best avoided. On the border, strict enforcement of the law and prevention of illegal border crossings, especially at night, are necessary for maintaining border security and stability. Bilateral mechanism could meet as appropriate to review and take forward our ties.
Prime Minister underlined India’s concerns related to the safety and security of minorities in Bangladesh, including Hindus, and expressed his expectation that the Government of Bangladesh would ensure their security, including by thoroughly investigating the cases of atrocities committed against them.
Prime Minister congratulated Bangladesh on assuming the Chair of BIMSTEC and looked forward to the forum further advancing regional cooperation under its leadership. The leaders agreed to enhance consultations and cooperation to advance regional integration, including under the BIMSTEC framework.
Prime Minister expressed his conviction that all issues of mutual interest between the two countries would continue to be addressed and resolved bilaterally through constructive discussions, in the interest of their long standing and mutually beneficial bilateral relationship.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
BIMSTEC সম্মিতকী মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা বঙ্গলাদেশকী চীফ এদভাইজরগা উনখ্রে
04 APR 2025 3:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বেঙ্কোক্তা BIMSTEC সম্মিত মনুংদা বঙ্গলাদেশকী ইন্তেরিম সরকারগী চীফ এদভাইজর প্রোফেসর মুহাম্মদ য়ুনুসগা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা দেমোক্রেতিক, তংদু লৈতাবা, শান্তি লৈবা, প্রোগ্রেসিব অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা বঙ্গলাদেশ অমগীদমক ভারতনা লেপ্লি হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখি। মরী অসিদা ভারতনা মীয়ামদা মীৎয়েং থম্বা খোংথাংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবনা লৈবাক অনিগী মীয়ামদা ময়েক শেংনা কান্নবা ফংহল্লে। মহাক্না ভারতনা বঙ্গলাদেশকা লোইননা পোজিতিব অমসুং কনস্ত্রক্তিব রিলেসনশিপ অমা তশেংনমক থবক ওইনা ওন্থোক্তুনা শেমগৎপা পাম্মি হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অকোইবগী ফিভমদা অকাইবা পুরক্কদবা ৱাঙাং নত্রগা ৱারোলশিং পীবগী থবক অসি য়ারিবমখৈ তৌদনবা হায়খি। ঙমখৈদা, আইনবু কা হেন্না ঙাক্না চৎপা অমসুং ঙমখৈদা, মরুওইনা নুমিদাংগী মতমদা, আইন্না য়াদবা মওংদা ঙমখৈ লান্থোকপশিং থিংবা অসি ঙমখৈগী সেক্যুরিতী অমসুং তংদু লৈতাবা ঙাক্না চৎনবগীদমক তঙাই ফদবনি। নাকল অনিগী ওইবা মেকানিজম অমনা ঐখোয়গী মরীশিং অসি অমুক হন্না য়েংশিন্নবা অমসুং মাংলোমদা পুখৎনবগীদমক মতিক চাবা মতম অমদা উনবা য়াই।
প্রধান মন্ত্রীনা হিন্দুশিং য়াওনা বঙ্গলাদেশতা লৈবা মাইনোরিতীশিংগী সেফতী অমসুং সেক্যুরিতীগা মরী লৈনবা ভারতকী অৱাবশিং অদু পনখি। মহাক্না বঙ্গলাদেশ সরকারনা মখোয়গী সেক্যুরিতী অদু ফজনা য়েংশিনগনি লোইননা মখোয়গী মায়োক্তা চত্থবা মীওৎ-মীনৈশিং অদুগী মতাংদা কুপ্না থিজিনগনি হায়বগী থাজবা থমখি।
BIMSTECকী চেয়র লৌরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা বঙ্গলাদেশপু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ফোরম অসিনা লমদমসিগী ওইবা মতেং পীনবা মখা তানা মাংলোমদা চংশিনগনি হায়না থাজবা থমখি। লুচিংবশিংনা BIMSTECকী ফ্রেমৱার্ক য়াওনা রিজনেল ইন্তিগ্রেসন হেঙ্গৎহন্নবা কনসলতেসন অমসুং কোওপরেসন হেঙ্গৎহন্নবা য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী ৱফমশিং খুদিংমক মখোয়গী মতম শাংনা লৈরক্লবা অমসুং ম্যুচেল বেনিফিসিয়েল ওইবা বাইলেতরেল রিলেসনশিপকী ইন্তরেস্ততা কনস্ত্রক্তিব ওইবা খন্ন-নৈনবশিংগী থোংদা বাইলেতরেল ওইনা য়েংশিনবা অমসুং ৱারোইশিন পুরক্নবা মখা তানা হোৎনগনি হায়না থাজবা থমখি।