রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.এ.আই.না বি.ও.তি. (তোল) মোদতা পুন্না লুপা করোর ৫,৭২৯ চঙনা গুৱাহাতী রিং রোদ শেমগৎকদৌরি
থবক পায়খৎনবা এম./এস. দিনেশ চন্দ্র আর অগ্রৱাল ইনফ্রাকোন প্রাইভেত লিমিতেদকা কনসেসন এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনখ্রে
03 APR 2025 3:38PM by PIB Imphal
লৈবাকসিগী অৱাং-নোংপোক লমদমদা চাওখৎপা পুরক্নবা থৌদাং য়াদুনা, এন.ঐচ.এ.আই.না এম./এস. দিনেশ চন্দ্র আর অগ্রৱাল ইনফ্রাকোন প্রাইভেত লিমিতেদকা এন.ঐচ.এ.আই. চেয়রমেন, শ্রী সান্তোস কুমার য়াদব অমসুং এন.ঐচ.এ.আই.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং শরুক য়াদুনা কনসেসন এগ্রীমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। কিলোমিতর ১২১ শাংবা গুৱাহাতী রিং রোদ অসি পুন্না লুপা করোর ৫,৭২৯ চঙনা বিল্দ ওপরেত তোল (বি.ও.তি.) মোদতা জিরো গ্রান্তকা লোয়ননা শেমগৎকনি‍। কন্ত্রেক্ত অসিগী কন্সেসন মতম অসি শেমগৎ শাগৎপগী চহি মরি য়াওআগা চহি ৩০ ওইগনি‍। প্রোজেক্ত অসিদা ইনোৎ হাপ্লদুনা, অসামগী স্তেত লৈঙাক্না লমগী শেঞ্জংগী ৫০% পুদুনা, অপুনবা অমদি স্তেতকী জি.এস.তিোগী রোয়েল্তী কোকপিদুনা লুপা করোর ১,২৭০ রোম থৌদাং য়ারি‍। অসুম্না, অপুনবা প্রোজেক্তকী শেঞ্জং অসি লুপা করোর ৭,০০০ রোম ওইগনি‍।
গুৱাহাতী রিং রোদ প্রোজেক্ত অসি শরুক অহুম ওইগনি মসিদা কিলোমিতর ৫৬ শাংবা লেন-৪ গী এক্সেস কন্ত্রোল নোর্দর্ন গুৱাহাতী বাইপাস, এন.ঐচ. ২৭ দা লৈরিবা কিলোমিতর ৮ গী বাইপাস লেন মরিদগী লেন তরুক্তা পাকথোকপা, অমদি এন.ঐচ. ২৭ দা লৈরিবা কিলোমিতর ৫৮ শাংবা বাইপাসকী ফীভম ফগৎহন্বা‍ য়াওরি‍। পনবা য়াবদি, ব্রহ্মপুত্র তুরেল মথক্তা কিলোমিতর ৩ শাংবা অচৌবা থোং অমসু প্রোজেক্ত অসিগী মনুং চন্না শাগনি‍।
গুৱাহাতী রিং রোদ অসিনা, লৈবাক অসিগী অৱাং নোংপোক লমদমগী হোজঙ ওইরিবা এন.ঐচ. ২৭ গী ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরতা শাংনা চৎলিবা ত্রাফিক্কী অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী ফংহনগনি‍। রিং রোদ অসি শেমগৎপনা ৱেস্ত বেঙ্গল/বিহারদগী সিলচর, নাগালেন্দ অমদি ত্রিপুরাদা লাক্লিবা য়াম্লবা ত্রাফিক বাইপাস তৌদুনা গুৱাহাতী সহর অমদি য়ুম্লোন্নবা অৱাং-নোংপোক স্তেতশিংদা লম্বী কোমহনবদা মতেঙ ওইগনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা সিলিগুরী, সিলচর, শিল্লোং, জোরহাত, তেজপুর, জোগিগোফা, অমসুং বার্পেতা য়াওনা লমদম অসোমগী মরুওইবা সহরশিংদা অপন্বা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী ফংহনগনি‍।
হৌজিক লৈরিবা এন.ঐচ. অপগ্রেদ তৌবা
প্রপোজ তৌরিবা গ্রীনফীল্দ বাইপাস
ভারত লৈঙাক্না বিল্দ-ওপরেত-ত্রান্সফর (বি.ও.তি.) প্রোজেক্তশিংগীদমক পব্লিক প্রাইভেত পার্ত্নরসিপ পুক্নিং থৌগত্তুনা লাক্লি‍। বি.ও.তি. মোদতা প্রোজেক্ত পায়খৎপা পুক্নিং থৌগৎনবা, মমাঙদা বি.ও.তি. (তোল) অমসুং প্রোভিজনেল বি.ও.তি. (তোল)গী মোদেল কন্সেসন এগ্রীমেন্ত (এম.সি.এ.) দা ফনা য়াম্না শেমদোকখ্রে‍। মসিনা শেমদোক্লবা মোদেল কনসেসন এগ্রীমেন্ত অসিদা খুৎয়েক পীনবা অহান্বা কনত্রেক্ত ওইদুনা অসিগুম্বা অতৈ কনত্রেক্তশিংগী লম্বী য়াৎকনি‍।
ভারত লৈঙাক্কী ‘ভিজন ২০৪৭’ গী মনুং চন্না, হায়-স্পীদ কোরিদোর মশিং কয়া শেমগৎনবা মীৎয়েঙ থম্লি‍। লম্বীগী সেক্তর শেমগৎপদা অচৌবা পব্লিক প্রাইভেত পার্ত্নরসিপ থম্বনা মঙলান অসি মঙফাওনহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি অমদি লৈবাকসিদা মালেমগী থাক্কী নেস্নেল হায়ৱে নেতৱর্ক শেমগৎপা লোয়ননা চলাইবা অমদি মেন্তেনেন্স তৌবদা চাউনা থৌদাং য়াগনি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
NHAI to Develop Guwahati Ring Road on BOT (Toll) Mode at a total Cost of Rs 5,729 Crore
Signs Concession Agreement with M/s Dinesh Chandra R Agrawal Infracon Pvt. Ltd. for Implementation
03 APR 2025 3:38PM by PIB Delhi
Contributing towards the development of the North-East region of the country, NHAI has signed concession agreement with M/s Dineshchandra R Agrawal Infracon Pvt. Ltd in presence of NHAI Chairman, Shri Santosh Kumar Yadav and senior officials of NHAI. The 121 km long Guwahati Ring Road shall be developed at a total cost of Rs. 5,729 Crore on Build Operate Toll (BOT) Mode with zero grant. The concession period of the contract is 30 years, including construction period of four years. Providing impetus to the project, the State Government of Assam will bear 50% of land cost, provide exemption from royalty on aggregates and state portion of GST contributing about Rs. 1,270 crore. Thus, the gross project cost is about Rs. 7,000 crore.
The Guwahati Ring Road project will have three sections which include 56 km long 4-lane Access-Controlled Northern Guwahati Bypass, widening of the existing 8 km bypass on NH 27 from four lanes to six lanes, and improvement of existing 58 km long bypass on NH 27. Notably, a 3 km long major bridge over river Brahmaputra will be also constructed as a part of the project.
The Guwahati Ring Road will provide seamless connectivity to long-distance traffic plying on the East-West Corridor of NH-27, which is the gateway to North-East Region of the country. The development of the Ring Road will help to decongest Guwahati City and neighboring North- Eastern states by bypassing major traffic coming from West Bengal/Bihar to Silchar, Nagaland and Tripura. The project will also provide seamless connectivity to major towns in the region including Siliguri, Silchar, Shillong, Jorhat, Tezpur, Jogigopha, and Barpeta.
Upgradation of Existing NH
Proposed Greenfiedl Bypass
The Government of India has been encouraging Public Private Partnership for Build-Operate-Transfer (BOT) projects. To encourage adoption of projects on BOT mode, various modifications in the Modal Concession Agreement (MCA) of BOT(Toll) and provisional BOT(Toll) have been affected in recent past. This is the first contract signed on the basis of modified Modal Concession Agreement which will pave way for more such contracts.
As a part of Government of India’s ‘Vision 2047’, a large number of high-speed corridors are envisaged to be developed. Robust Public Private Partnership in development of road sector will play a pivotal role in realizing this vision and will greatly contribute towards the development as well as Operations and Maintenance of the world class National Highway Network in the country.