Prime Minister's Office
PM hails NEP 2020 as India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation
02 APR 2025 12:42PM by PIB Delhi
Highlighting the historic transformation of India’s education sector in the past decade, the Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the NEP 2020 as India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, he stated:
“Union Education Minister Shri @dpradhanbjp highlights how India’s education sector has undergone a historic transformation in the last decade. NEP 2020 is more than a reform; it is India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না NEP 2020বু ভারতকী মহৈ-মশিংগী ওইবা অনৌবা মপোক অমনি হায়না থাগৎখ্রে, মসিনা এজুকেশন অমসুং ইন্নোভেশনগী পাম্বৈনা লৈবাক অসিবু মশা-মথন্তা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, মালেমগী থাক্তা লম্বা তৌবা ঙম্নবগী লম্বি য়াৎলি
02 APR 2025 12:42PM by PIB Imphal
হৌখিবা দেকেদ অসিদা ভারতকী এজুকেশন সেক্তরদা লাকখিবা পুৱারি ওইরবা অওনবশিং অদুবু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি NEP 2020বু ভারতকী মহৈ-মশিংগী ওইবা অনৌবা মপোক অমনি হায়না থাগৎখ্রে, মসিনা এজুকেশন অমসুং ইন্নোভেশনগী পাম্বৈনা লৈবাক অসিবু মশা-মথন্তা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, মালেমগী থাক্তা লম্বা তৌবা ঙম্নবগী লম্বি য়াৎলি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা Xতা থাংগৎলকপা পোস্ত অমদা পাউখুম পীরদুনা মহাক্না অসুম্না হায়খি:
“কেন্দ্রগী এজুকেশন মন্ত্রী, শ্রী @dpradhanbjp না করম্না ভারতকী এজুকেশন সেক্তরনা হৌখিবা দেকেদ অসিদা পুৱারি ওইরবা অওনবশিং লাকখিবগে হায়বগী মতাংদা পনখ্রে। NEP 2020 অসি অহোংবা অমা ওইনা ওবতা নত্তনা ভারতকী মহৈ-মশিংগী লমদা অনৌবা মপোক অমা পোকপগা পাংখক্নি, মসিনা এজুকেশন অমসুং ইন্নোভেশনগী পাম্বৈনা লৈবাক অসিবু মশা-মথন্তা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, মালেমগী থাক্তা লম্বা তৌবা ঙম্নবগী লম্বি য়াৎলি।”