Prime Minister's Office
PM hails NEP 2020 as India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation
02 APR 2025 12:42PM by PIB Delhi
Highlighting the historic transformation of India’s education sector in the past decade, the Prime Minister Shri Narendra Modi today hailed the NEP 2020 as India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, he stated:
“Union Education Minister Shri @dpradhanbjp highlights how India’s education sector has undergone a historic transformation in the last decade. NEP 2020 is more than a reform; it is India’s intellectual renaissance, paving the way for a self-reliant, globally competitive nation through education and innovation.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ ଭାରତର ବୌଦ୍ଧିକ ପୁନର୍ଜାଗରଣ ବୋଲି ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ଯାହା ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ନବାଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ବୈଶ୍ୱିକ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦିତା ତଥା ଆତ୍ମନିର୍ଭର ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରୁଛି
02 APR 2025 12:42PM by PIB Bhubaneswar
ଗତ ଦଶନ୍ଧିରେ ଭାରତର ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ଐତିହାସିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ (ଏନ୍‌ଇପି ୨୦୨୦)ର ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହାକୁ ଭାରତର ବୌଦ୍ଧିକ ପୁନର୍ଜାଗରଣ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି, ଯାହା ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ନବାଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ତଥା ବୈଶ୍ୱିକ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦିତା ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରୁଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ସେ କହିଛନ୍ତି:
“କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଗତ ଦଶନ୍ଧିରେ ଭାରତର ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ଐତିହାସିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି । ଏନ୍‌ଇପି ୨୦୨୦ କେବଳ ଏକ ସଂସ୍କାର ନୁହେଁ; ଏହା ଭାରତର ବୌଦ୍ଧିକ ପୁନର୍ଜାଗରଣ, ଯାହା ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ନବାଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ତଥା ବୈଶ୍ୱିକ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦିତା ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରୁଛି ।”