ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନିଶା କାରବାର ବିରୋଧରେ ଆମର ଅବିରତ ଅଭିଯାନ ଜାରି ରହିଛି: ଅମିତ ଶାହ
ନିଶା ବିରୁଦ୍ଧରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ଅଧୀନରେ, ଦିଲ୍ଲୀ-ଏନସିଆରରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ନାର୍କୋ-ନେଟୱାର୍କର ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶ ହୋଇଛି
ଏନସିବି ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସ ଏହି ଗ୍ୟାଙ୍ଗର ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶ କରିଛି, ୨୭.୪ କୋଟି ଟଙ୍କାର ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ, ଏମଡିଏମଏ ଏବଂ କୋକେନ ଜବତ କରିଛି ଏବଂ ପାଞ୍ଚ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛି
ଏହି ବିଶାଳ ସଫଳତା ପାଇଁ ମୁଁ ଏନସିବି ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସକୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି : ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ
31 MAR 2025 4:53PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନିଶା କାରବାର ବିରୋଧରେ ଆମର ଅବିରତ ଅଭିଯାନ ଜାରି ରହିଛି।
‘ଏକ୍ସ’ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ, କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ବରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି, "ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଡ୍ରଗ୍ସ ବିରୋଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ଅଧୀନରେ, ଦିଲ୍ଲୀ-ଏନସିଆରରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ନାର୍କୋ-ନେଟୱାର୍କର ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶ ହୋଇଛି। ଏନସିବି ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସ ଏହି ଗ୍ୟାଙ୍ଗର ପର୍ଦ୍ଦାଫାଶ କରି ୨୭.୪ କୋଟି ଟଙ୍କାର ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍, ଏମଡିଏମଏ ଏବଂ କୋକେନ୍ ଜବତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପାଞ୍ଚ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ବଡ଼ ସଫଳତା ପାଇଁ ମୁଁ ଏନସିବି ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି।"
ଅପରେସନର ବିବରଣୀ
ଦିଲ୍ଲୀର ଛତରପୁର ଅଞ୍ଚଳରେ ଉଚ୍ଚମାନର ମେଥାମ୍ଫେଟାମିନର କାରବାର ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଇବା ପରେ, ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସର ସ୍ପେଶାଲ ସେଲର ଏକ ମିଳିତ ଟିମ୍ କେତେକ ସନ୍ଦିଗ୍ଧ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ଉପରେ ନଜର ରଖିଥିଲେ। ଟିମ୍ ଏକ ସନ୍ଦିଗ୍ଧ ଗାଡ଼ିକୁ ଅଟକାଇଥିଲା ଏବଂ ସେଥିରୁ ୫.୧୦୩ କିଲୋଗ୍ରାମ ଉଚ୍ଚମାନର କ୍ରିଷ୍ଟାଲ ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ୍ ଜବତ କରିଥିଲା, ଯାହାର ମୂଲ୍ୟ ୧୦.୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ ବୋଲି ଆକଳନ କରାଯାଇଥିଲା। ଗାଡ଼ିରେ ଯାତ୍ରା କରୁଥିବା ପାଞ୍ଚ ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଥିଲା, ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନାଇଜେରିଆର ଏକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପରିବାରର ଚାରି ଜଣ ଆଫ୍ରିକୀୟ ନାଗରିକ ମଧ୍ୟ ଥିଲେ।
ଘଟଣାସ୍ଥଳରୁ କରାଯାଇଥିବା ଜେରା ଏବଂ ବୈଷୟିକ ତଦନ୍ତରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ନିଷିଦ୍ଧ ସାମଗ୍ରୀ ପଶ୍ଚିମ ଦିଲ୍ଲୀର ତିଲକ ନଗରରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏକ ଆଫ୍ରିକାନ୍ ରୋଷେଇ ଘରରୁ ଅଣାଯାଇଥିଲା। ରୋଷେଇ ଘର ତଲାସି କରିବା ସମୟରେ ୧.୧୫୬ କିଲୋଗ୍ରାମ କ୍ରିଷ୍ଟାଲ ମେଥାମ୍ଫେଟାମାଇନ, ୪,୧୪୨ କିଲୋଗ୍ରାମ ଆଫଗାନ ହେରୋଇନ ଏବଂ ୫.୭୭୬ କିଲୋଗ୍ରାମ ଏମଡିଏମଏ (ଏକ୍ସଟାସି ବଟିକା) ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହାର ମୋଟ ମୂଲ୍ୟ ୧୬.୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ। ଏହା ସହିତ, ଗ୍ରେଟର ନୋଏଡାରେ ଏକ ଭଡା ଆପାର୍ଟମେଣ୍ଟରେ ତଲାସୀ ସମୟରେ ୩୮୯ ଗ୍ରାମ ଆଫଗାନ ହେରୋଇନ୍ ଏବଂ ୨୬ ଗ୍ରାମ କୋକେନ୍ ମଧ୍ୟ ଜବତ କରାଯାଇଥିଲା।
ତଦନ୍ତରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଏହି ଗ୍ୟାଙ୍ଗ ଆଫ୍ରିକୀୟ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ନିଶା କାରବାରରେ ସାହାଯ୍ୟ କରୁଥିଲା ଏବଂ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବର ପ୍ରମୁଖ ଘରୋଇ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ପ୍ରବେଶ ପାଇଁ ଛାତ୍ର ଭିସା ହାସଲ କରୁଥିଲା। ଏପରି କିଛି ଛାତ୍ରଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ, ଭିସା କେବଳ ଭାରତରେ ରହିବାର ଏକ ଉପାୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ସେମାନେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ କ୍ରିପ୍ଟୋ କରେନ୍ସି (କ୍ରିପ୍ଟୋ କନଭର୍ସନ) ମାଧ୍ୟମରେ ନିଶା ଯୋଗାଣ ଏବଂ ଟଙ୍କା ହାସଲ କରିବାରେ ନିୟୋଜିତ ଥିଲେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏହି ଡ୍ରଗ୍ସ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍‌ର ଯୋଗାଣକାରୀ ଓ କ୍ରେତା ଓ ଗ୍ରାହକମାନଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ ତଦନ୍ତ ଚାଲିଛି।
ଏହି ଜବତ ଘଟଣା ଡ୍ରଗ୍ସ ନେଟୱାର୍କକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ଏନସିବିର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଉଦାହରଣ। ନିଶା କାରବାର ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇରେ ଏନସିବି ନାଗରିକଙ୍କ ସହଯୋଗ ଲୋଡ଼ିଛି। ଯେକୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ମାନସ - ଜାତୀୟ ନାର୍କୋଟିକ୍ସ ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ ଟୋଲ୍-ଫ୍ରି ନମ୍ବର ୧୯୩୩ କୁ କଲ୍ କରି ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ବିକ୍ରୟ ସମ୍ପର୍କିତ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିପାରିବେ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah says our relentless hunt against the drug trade continues
In line with the Modi government’s zero tolerance against drugs, a major narco-network busted in Delhi-NCR
NCB and Delhi Police grabbed the gang by its throat and recovered methamphetamine, MDMA, and cocaine worth ₹27.4 crore and arrested five people
I applaud NCB and Delhi Police for this major breakthrough: Home Minister
31 MAR 2025 4:53PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah said that our relentless hunt against the drug trade continues.
In his post on ‘X’ platform Home Minister said “In line with the Modi government’s zero tolerance against drugs, a major narco-network was busted in Delhi-NCR. The NCB and Delhi Police grabbed the gang by its throat and recovered methamphetamine, MDMA, and cocaine worth ₹27.4 crore and arrested five people. I applaud NCB and Delhi Police for this major breakthrough”.
Detail of the operation
On receipt of an input about an imminent exchange of high-quality Methamphetamine in Chhatarpur area of Delhi a joint team of Narcotics Control Bureau (NCB) and Special cell of the Delhi Police mounted surveillance on the suspects leading to interception of a vehicle carrying 5.103 kilograms of High-quality Crystal Methamphetamine valued at Rs. 10.2 crore (appx.). Five occupants of the vehicle including four African Nationals belonging to influential family of Nigeria have been arrested.
Sustained on-the-spot, interrogation and technical backtracking revealed that this contraband was sourced from an African Kitchen in the Tilak Nagar area of West Delhi. Search at this kitchen led to recovery of 1.156 kilograms Crystal Methamphetamine, 4.142 kilograms Afghan Heroine and 5.776 kilograms MDMA (Ecstasy pills) valued at Rs 16.4 crore (appx.). Further, a follow-up search at a rented apartment at Greater Noida led to a recovery of 389 grams of Afghan Heroin and 26 grams of cocaine.
Investigation revealed about involvement of this syndicate in facilitating African Youth peddling drugs and narcotics, in getting student visas for study at major private universities of National Capital Region (NCR) as well as Punjab. For some of the students, the visa was only a cover for their stay in India where as they were involved in supplying drugs and Crypto conversions. Further, investigations to identify the backward and forward linkages of this drug syndicate is underway.
The seizure exemplifies the NCB’s commitment to successfully dismantle drug networks. To fight against drug trafficking, NCB seeks support of the citizens. Any person can share information related to sale of narcotics by calling on MANAS- National Narcotics Helpline Toll Free Number-1933.