ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱ ଜଳ ଦିବସ ଅବସରରେ ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ ଦିଗରେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି
22 MAR 2025 10:13AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଶତତ ବିକାଶକୁ ଆଗେଇ ନେବା ଦିଗରେ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି । ମାନବ ସଭ୍ୟତାରେ ଜଳର ଭୂମିକା ଉପରେ ଜୋର୍ ଦେଇ ସେ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ପାଇଁ ଏହି ଅମୂଲ୍ୟ ସମ୍ପଦର ସୁରକ୍ଷା ଲାଗି ସାମୂହିକ ପଦକ୍ଷେପ ପାଇଁ ମତ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ବିଶ୍ୱ ଜଳ ଦିବସ ଅବସରରେ ଆମେ ଜଳର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଏହାର ଶତତ ବିକାଶକୁ ଆଗେଇ ନେବା ଦିଗରେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଉଛୁ । ଜଳ ସଭ୍ୟତାର ଜୀବନରେଖା ଏବଂ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ପାଇଁ ଏହାର ସଂରକ୍ଷଣ ସେଥିପାଇଁ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister reaffirms commitment to Water Conservation on World Water Day
22 MAR 2025 10:13AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reaffirmed India’s commitment to conserve water and promote sustainable development. Highlighting the critical role of water in human civilization, he urged collective action to safeguard this invaluable resource for future generations.
Shri Modi wrote on X;
“On World Water Day, we reaffirm our commitment to conserve water and promote sustainable development. Water has been the lifeline of civilisations and thus it is more important to protect it for the future generations!”