AYUSH
Bridging Wellness and Heritage: Yoga Takes Over Meghalaya’s Living Root Marvel
The North Eastern Institute of Ayurveda and Homoeopathy (NEIAH) organises a yoga event at the Double Decker Living Root Bridge in Nongriat, Meghalaya
24 MAR 2025 3:58PM by PIB Delhi
In a fusion of tradition, nature, and well-being, yoga practitioners unrolled their mats at one of India’s most astonishing natural marvels—the ‘Double Decker Living Root Bridge’ in Meghalaya. Against a backdrop of misty hills, gushing waterfalls, and the whisper of ancient roots, the North Eastern Institute of Ayurveda and Homoeopathy (NEIAH) organised a one-of-a-kind yoga session as part of the countdown to International Day of Yoga (IDY) 2025.
The participants noted that this wasn’t just another yoga event; it was a testament to resilience and harmony—both of nature and the human spirit. Much like the bridge itself, which has withstood the test of time through generations of Khasi craftsmanship, yoga embodies patience, strength, and balance. The event symbolised how ancient wisdom can seamlessly blend with modern wellness to inspire sustainable, mindful living.
The Living Root Bridge, a UNESCO World Heritage contender, is woven entirely from the aerial roots of rubber fig trees, creating a living, breathing pathway that grows stronger with time. Surrounded by lush rainforest and cascading streams, it served as the perfect venue to showcase how yoga is more than just a practice—it’s a way of life that aligns with nature.
Since the United Nations declared June 21 as the International Day of Yoga in 2014, India has redefined how the world experiences yoga by hosting sessions at some of its most iconic landmarks. From the Taj Mahal to the Konark Sun Temple, from the Gateway of India to the Red Fort, each location tells a story of history, culture, and well-being. Now, the Living Root Bridge joins this list—bringing the spirit of yoga to the heart of Meghalaya’s sacred landscapes.
As the countdown to IDY 2025 continues, events like these will not only promote the benefits of yoga but also highlight India’s stunning natural and cultural heritage. With each asana performed on this ancient bridge, the message was clear—yoga is not confined to studios; it belongs to the world, to nature, and to every individual seeking balance and well-being.

আয়ুশ
ৱেলনেস অমসুং হেরিতেজপু অমত্তা ওইনা পুনশিনবা: মেঘালয়গী লিবিং রুতকী অঙকপা মফমদা য়োগ পাংথোকখ্রে
নোর্থ ইস্তর্ন ইনস্তিত্যুত ওফ আয়ুরবেদ এন্দ হোমিওপেথী (NEIAH)না মেঘালয়গী নোংরিয়াততা দবল দেক্কর লিবিং রুত ব্রিজতা য়োগগী থৌরম অমা শিনখ্রে
24 MAR 2025 3:58PM by PIB Imphal
চৎনবী, মহৌশা অমসুং হকচাং ফনা, নুংঙাই-য়াইফনা লৈবা হায়বসিগী ফ্যুজন অসিদা, য়োগ তৌবশিং মখোয়গী মেতশিং অদু ভারতকী খ্বাইদগী ঙক্নিংঙাই ওইরবা মহৌশাগী অঙকপা অমা ওইরিবা- মেঘালয়গী ‘দবল দেক্কর লিবিংরুত ব্রিজ’ থাখ্রে। লৈচিল নোংফাইনা কুপশিল্লবা চিংয়া, চাইথরক্লি ঈশিং চাইবী অমসুং লিরবা উরাশিংনা চিবোন-চিবোন ঙাংনরিবা চিংয়াগী নাপোমদা, নোর্থ ইস্তর্ন ইনস্তিত্যুত ওফ আয়ুরবেদ এন্দ হোমিওপেথী (NEIAH)না ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (IDY) 2025কী কাউন্তদাউনগী শরুক অমা ওইনা তোপ-তোপ্পা মখল অমগী য়োগ অমা শিনখ্রে।
পার্তিসিপেন্তশিং অদুনা মসি অতোপ্পা য়োগগী ইচম-চম্বা থৌরম অমা নত্তে; মসি অখাং কনবা অমসুং চান্ন-চিন্ননা, পুকচেল-খোইজেল তিন্ননা - মহৌশা অমসুং মীওইবগী ৱাখল্লোন অনিমক্না লৈমিন্নবগী ময়েক লারবা খুদম অমনি। থোং মশা অসিগুম্না খাসিগী কুৎ-শা হৈ-শিংলবা মীরোল কয়া কয়াগী খুত্থাংদা মতমগী চৈথেং কয়া মায়োক্নদুনা লাক্লবা থোং অসিগুম্না য়োগনা অখাং কনবা, পাঙ্গল অমসুং পুক্নিং-ৱাখল লৈতানা খল মান্ননা লৈবা অদুবু তাক্লি। মসিগী থৌরম অসিনা সস্তেনেবল ওইবা, ৱাল লৈনা হিংনবগীদমক্তা পুক্নিং থৌগত্তুনা অরিবা লৌশিংনা করম্না অথিংবা-অপনবা অমত্তা লৈতনা মতম অসিগী ৱেলনেসকা চুশিন্নবগে হায়বদুগী খুদম চাংদম্নি।
লিবিং রুত ব্রিজ, UNESCO ৱার্লদ হেরিতেজ কন্তেন্দর অমা ওইরিবা অসি রবর ফিগ ত্রীশিগী য়ান্থরকপা মরাশিংদগী মপুং ওইনা য়েত্তুনা শেম্বনি, মসিনা মতমগী মতুং ইন্না হেন্না কনখৎলকপা অহিংবা, শ্বর হোল্লিবা লম্বি অমা শেম্মি। য়াম্না শুক্লবা রেনফোরেস্ত অমসুং চেন্থরক্লিবা অপিকপা তুরেলশিংনা কোইশিন্দুনা লৈবনা মফম অসিনা য়োগবু শাজেল খক্ত নত্তনা-মহৌশাগা শাগোন্নবা পুনশিগী মহিং অমনি হায়বসি উৎনবগী খ্বাইদগী হেন্না ময়েক লারবা খুদম অমনি।
য়ুনাইতেদ নেসন্সনা জুন 21বু 2014দা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ হায়না লাউথোকখিবদগী, ভারতনা মখোয়গী খ্বাইদগী হেন্না মমিং লৈরবা মফম খরবা য়োগ শিন্দুনা মালেম অসিনা য়োগবু করম্না এক্সপরিয়েন্স তৌবগে হায়বগী অনৌবা শক্তম অমা উৎখ্রে। তাজ মহলদগী হৌরগা কোনার্ক সন তেম্পল, গেতৱে ওফ ইন্দিয়াদগী হৌরগা রেদ ফোর্ত, মফম খুদিংমক্না পুৱারি, চৎনবী অমসুং হকচাং ফনা, নুংঙাই য়াইফনা লৈবগী ৱারি কয়া লিরি। হৌজিক্তি লিবিং রুত ব্রিজশু লিস্ত অসিগী মনুং চনখ্রে-য়োগগী ৱাখল্লোন অসিবু মেঘালয়গী শেংলবা লেন্দস্কেপশিং অসিগী ময়োলদা পুরক্লি।
IDY 2025কী কাউন্তদাউন তৌরকপগা লোইননা অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিনা য়োগগী কান্নবশিং অদুবু য়োকখৎপদা নত্তনা পুক্নিং হুনা ফজরবা ভারতকী মহৌশাগী অমসুং পারি-পুরিদগী লৈরক্লবা চৎনবীগী ফজবা অদুবুশু মশক তাক্লি। মসিগী লিরবা থোং অসিদা উপাথোকখিবা আসনা খুদিংমক্না য়াম্না ময়েক শেংলবা পাউজেল অমা পীরি-য়োগ অসি স্তুদিয়ো খক্তদা পাংথোক্কদবা নত্তে, মসি মালেমগী, মহৌশাগী অমসুং পুক্নিং-ৱাখল লৈতানা লৈবা অমসুং হকচাং ফনা, নুংঙাইনা লৈবা পাম্বা মীপুম খুদিংমক্কীনি।