Prime Minister's Office
Acceptance Remarks by Prime Minister on conferment of the award of Grand Commander of the Order Of the Star and Key of the Indian Ocean (GCSK)
12 MAR 2025 2:59PM by PIB Delhi
President of Mauritius,
His Excellency Dharambir Gokul ji,
Prime Minister His Excellency Navin Chandra Ramgoolam ji,
Sisters and brothers from Mauritius,
I express my heartfelt gratitude for being conferred the highest National Award of Mauritius. This is not just my honour. It is the honour of 1.4 billion Indians. It is a tribute to the centuries-old cultural and historical bonds of kinship between India and Mauritius. It is an acknowledgment of our shared commitment to regional peace, progress, security and sustainable development. And, it is a symbol of the shared hopes and aspirations of the Global South. I accept this Award with full humility and gratitude. I dedicate it to your ancestors who came from India to Mauritius centuries ago, and to all their generations. Through their hard work, they wrote a golden chapter in the development of Mauritius and contributed to its vibrant diversity. I also embrace this honour as a responsibility. I reaffirm our commitment that we will continue to make every effort to enhance India-Mauritius Strategic Partnership to greater heights.
Thank you very much.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্রান্দ কমান্দর ওফ ওর্দর ওফ স্তার অমসুং কি ওফ ইন্দিয়ান ওসিন (জি সি এস কে) মনা লৌবদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
12 MAR 2025 2:59PM by PIB Imphal
মাউরিসিয়সকী রাস্ত্রপতি,
ইকায়খুম্নরবা ধরম্বীর গোকুল জি,
ইকায়খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী নবিন চন্দ্র রামগুলাম জি,
মাউরিসিয়সকী ইচলশিং অমসুং ইনাওশিং,
মাউরিসিয়সকী খ্বাইদগী ৱাংবা জাতিগী মনা পীবদা ঐনা থম্মোয় শেংনা ঐগী তৌবীমল খঙবা উৎচরি। মসি ঐ খক্ত ইকায়খুম্নবা নত্তে। মসি ভারতমচা বিল্লিয়ন ১.৪ ইকায়খুম্নবনি। মসি ভারত অমসুং মাউরিসিয়সকী মরক্ত লৈনরিবা চহি চা কয়া শুরবা নাৎ অমসুং পুৱারিগী মরীশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎপনি। মসি লমদম অসিদা শান্তি, চাউখৎপা, সেকুরিতি অমসুং তুংকোইনা চাউখৎপা পুরক্নবা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং ইকায়খুম্নবনি। অমসুং মসি গ্লোবেল সাউথকী থাজবশিং অমসুং অনিংবশিংগী খুদম অমনি। নোল্লুকপা অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎপগা লোয়ননা ঐনা মনা অসি লৌজরি। চহি চা কয়াগী মমাঙদা ভারত্তগী মাউরিসিয়সতা লাকখিবা অদোমগী ইপা-ইপুশিং অমসুং মখোয়গী চারোল শুরোলশিংদা মনা অসি ঐনা কৎথোকচরি। মখোয়গী হোৎনবা কনবা অদুনা মাউরিসিয়সকী চাউখৎপদা মখোয়না সনাগী পন্দুব অমা ইরে অমসুং লৈবাক অসি মখল মখা কয়া অসিদা মতেং পাংলে। দাইত্ব অমা লৌদুনা মনা অসি ঐনা লৌজরি। ইন্দিয়া-মাউরিসিয়স স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না ফগৎনবা ঐখোয়না পায়খৎপা য়াবা থবকশিং মখা তানা পায়খৎকনি হায়না ঐনা অমুক হান্না থাজবা পীরি।
অদোম ঙমখৈ লৈতনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।