Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Mahatma Gandhi and all those who took part in historic Dandi March
12 MAR 2025 9:01AM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid homage to all those who participated in the historic Dandi March, a defining chapter in India’s freedom struggle. Shri Modi stated that led by Mahatma Gandhi, this March ignited a nationwide movement for self-reliance and independence. “The courage, sacrifice and unwavering commitment to truth and non-violence of all those who took part in the Dandi March continues to inspire generations”, Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
“Today, we pay homage to all those who participated in the historic Dandi March, a defining chapter in India’s freedom struggle. Led by Mahatma Gandhi, this March ignited a nationwide movement for self-reliance and independence. The courage, sacrifice and unwavering commitment to truth and non-violence of all those who took part in the Dandi March continues to inspire generations.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাত্মা গান্ধি অমসুং পুৱারি ওইরবা দান্দিগী খোংচত্তা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমকপু ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে
12 MAR 2025 9:01AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী নিংতম লানদা য়াম্না মরু ওইবা পন্দুপ অমা ওইরিবা, পুৱারি ওইরবা দান্দিগী খোংচত্তা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমকপু ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মহাত্মা গান্ধিনা লুচিংদুনা, মসিগী খোংচৎ অসিনা মীপাল তাংদনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী অমসুং নিংখা তম্বগী ঈহৌ অমা লৈবাক শিনবা থুংনা শাগৎলকখি। “দান্দিগী খোংচত্তা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমক্কী মথৌনা-মরিংজেল, কত্থোকপা অমসুং অশেংবা অমসুং অহিংশাগী নিংহন্নবা লৈত্রবা ফিরেপ অদুনা মীরোল কয়া কয়াবু লেপ্পা লৈতনা পুক্নিং থৌগৎলি”, হায়রদুনা শ্রী মোদীনা মখা তারকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না থাগৎলকখি:
“ঙসি, ঐখোয়না ভারতকী নিংতম লানদা য়াম্না মরু ওইবা পন্দুপ অমা ওইরিবা, পুৱারি ওইরবা দান্দিগী খোংচত্তা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমকপু ইকাইখুম্নবা উৎচরি। মহাত্মা গান্ধিনা লুচিংদুনা, মসিগী খোংচৎ অসিনা মীপাল তাংদনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী অমসুং নিংখা তম্বগী ঈহৌ অমা লৈবাক শিনবা থুংনা শাগৎলকখি। “দান্দিগী খোংচত্তা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমক্কী মথৌনা-মরিংজেল, কত্থোকপা অমসুং অশেংবা অমসুং অহিংশাগী নিংহন্নবা লৈত্রবা ফিরেপ অদুনা মীরোল কয়া কয়াবু লেপ্পা লেপ্তনা পুক্নিং থৌগৎলি”