Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with Lakhpati Didis at Navsari, Gujarat
08 MAR 2025 10:55PM by PIB Delhi
Lakhpati Didi – The respect and honour that we have received today on Women’s Day makes us very happy.
Prime Minister – The world may celebrate Women's Day today, but in our values and the culture of our country, we begin with Matru Devo Bhava. For us, all 365 days are Matru Devo Bhava—not just one day.
Lakhpati Didi – In the Shivani Mahila Mandal, we work on beadwork, which is part of our Saurashtra culture. Sir, we have trained more than 400 sisters in beadwork. Among the 11 of us, three to four sisters handle marketing, while two manage all the accounts.
Prime Minister – So, the ones handling marketing travel outside?
Lakhpati Didi – Yes, Sir, to different states and everywhere.
Prime Minister – So, you have travelled all across the country?
Lakhpati Didi – Yes, Sir, almost everywhere. There’s hardly any city left that we haven't covered.
Prime Minister – And how much does Parul behan earn?
Lakhpati Didi – Parul behan earns more than 40,000 rupees, Sir.
Prime Minister – So, you have become a Lakhpati Didi now?
Lakhpati Didi – Yes, Sir, I have become a Lakhpati Didi and have also reinvested my earnings. I dream that along with me, the 11 sisters in our group have also become Lakhpati Didis, and I want every sister in our village to achieve the same.
Prime Minister – Wow!
Lakhpati Didi – My goal is to make everyone a Lakhpati Didi.
Prime Minister – Well then, my dream of creating 3 crore Lakhpati Didis—I feel like you all will take it to 5 crore!
Lakhpati Didi – Absolutely, Sir! It's a promise!
Lakhpati Didi – My team consists of 65 sisters—65 women are working with me. We produce a special syrup made from ‘mishri’ (rock sugar). Our annual turnover is between 25 to 30 lakh rupees. My personal earnings are around 2.5 to 3 lakh rupees. My fellow Didis also earn more than 2 to 2.5 lakh rupees each. We also collaborate with Self-Help Groups (SHGs) to sell our products. Sir, getting this platform has been like finding a support beam on our rooftop—we never imagined reaching where we are today. The women working with me have educated their children well, Sir, and we have helped them find new opportunities. Many of the women in my team now go for marketing on their Activa scooters, some handle banking work, and others are engaged in sales.
Prime Minister – So, all your sisters now have their own vehicles?
Lakhpati Didi – Yes, Sir! And I have even bought an Eco car myself!
Prime Minister – That’s great!
Lakhpati Didi – I can’t drive a car myself Sir, so whenever I need to travel, I take a driver along. Sir, today, our happiness has doubled! It was always a dream for us—we used to watch you on TV, and even in large crowds, we tried to catch a glimpse of you. And now, we are seeing you up close!
Prime Minister – See, I have visited every one of your stalls. Whenever I get the chance—whether I am a Chief Minister or Prime Minister—it makes no difference to me. I remain the same.
Lakhpati Didi – Sir, it is because of you, your blessings, that we women have been able to overcome so many difficulties and reach such a high position. We have become Lakhpati Didis because of you. And today, the women associated with me...
Prime Minister – Do the people in your village know that you are a Lakhpati Didi?
Lakhpati Didi – Yes, Sir! Everyone knows! When I was coming here, some people were worried that we were going to make complaints about our village to you and said, "Didi, if you go, please don’t make any complaints."
Lakhpati Didi – In 2023, when you declared the International Year of Millets, we, the women from our village, realized that instead of selling bajra (pearl millet) and jowar (sorghum) for 35 rupees per kg, we should focus on value addition. That way, people could eat healthier, and we could build a business. So, we started with three products—one of them was cookies, and another was khakhra. You know about Gujarati khakhra, right?
Prime Minister – Khakhra is now an all-India product!
Lakhpati Didi – Yes, Sir! It has reached all over India.
Prime Minister – When people hear that Modi ji wants to create Lakhpati Didis, what do they think?
Lakhpati Didi – Sir, to be honest, at first, they thought it was impossible for women. They believed that Lakhpati—which means having multiple zeros in earnings—was something only men should have in their pockets. But I tell them, "Today, we are Lakhpatis; in a few years, on this very same day, we will be sitting at an event for Crorepati Didis!"
Prime Minister – Wow!
Lakhpati Didi – And we will make this dream come true! You have shown us the way and helped us become Lakhpatis. Now, we will take the next step and show you that we have become Crorepatis. Sir, there will be a banner-- We are now Crorepati Didis!
Lakhpati Didi – I am also a drone pilot, a Drone Didi, and right now, my earnings have reached 2 lakh rupees.
Prime Minister – I once met a sister who told me, “I didn’t even know how to ride a bicycle, and now I fly drones!”
Lakhpati Didi – We may not be able to fly planes, but by flying drones, we have still become pilots!
Prime Minister – So, you’ve become a pilot!
Lakhpati Didi – Yes, Sir! Even my brothers-in-law don’t call me ‘bhabhi’ (sister-in-law) anymore—they call me Pilot!
Prime Minister – Oh! So, now you are Pilot Didi for the whole family?
Lakhpati Didi – Yes, Sir! Whenever they enter the house, they greet me as Pilot!
Prime Minister – And what about the villagers? Do they also call you that?
Lakhpati Didi – Yes, even the villagers call me that!
Prime Minister – Where did you get your training?
Lakhpati Didi – In Pune, Maharashtra.
Prime Minister – So, you went all the way to Pune for training?
Lakhpati Didi – Yes, Sir, Pune!
Prime Minister – So, did your family allow you to go?
Lakhpati Didi – Yes, they did.
Prime Minister – Oh, that’s great.
Lakhpati Didi – My child was very young at the time. I had to leave him behind, and I kept wondering if he would manage without me.
Prime Minister – So, in a way, your son made you Drone Didi!
Lakhpati Didi – Yes! And now he has a dream too—he tells me, “Mom, you’ve become a drone pilot, and I will become an airplane pilot!”
Prime Minister – Wow! Now, Drone Didis have made a name for themselves in villages across the country!
Lakhpati Didi – Sir, I want to thank you for this because, under your Drone Didi scheme, I have now become a Lakhpati Didi!
Prime Minister – Your status at home must have increased as well!
Lakhpati Didi – Yes, Sir!
Lakhpati Didi – When I started, I had just 12 sisters with me. Now, the number has grown to 75!
Prime Minister – How much do they earn?
Lakhpati Didi – Talking about our Radha Krishna Mandal, the sisters there are engaged in both embroidery and animal husbandry. Together, they earn around 9.5–10 lakh rupees annually.
Prime Minister – Ten lakh rupees!
Lakhpati Didi – Yes, Sir, that’s how much we earn.
Lakhpati Didi – Sir, after joining the self-help group in 2019, I received Bank Sakhi training from the Baroda Self-Employment Institute.
Prime Minister – How much money do you handle in a day?
Lakhpati Didi – Sir, on average, I handle 1 to 1.5 lakh rupees daily, mostly at the bank, but I also manage some transactions from home.
Prime Minister – Doesn’t that stress you out?
Lakhpati Didi – Not at all, Sir! I just carry a small bank with me wherever I go.
Prime Minister –That’s great!
Lakhpati Didi – Yes, Sir.
Prime Minister – So, how much banking business do you handle in a month?
Lakhpati Didi – Sir, my monthly banking transactions reach around 4 to 5 lakh rupees.
Prime Minister – That means people are now trusting the bank more, and they believe that when you arrive, the bank has arrived.
Lakhpati Didi – Yes, Sir, absolutely!
Lakhpati Didi – Sir, I have considered you my guru from the bottom of my heart. Today, if I have become a Lakhpati Didi, it is because of your inspiration. Your guidance has helped me move forward and reach this stage. I feel like I’m living a dream, and we have actually become Lakhpati Didis! Our dream now is to help other women achieve the same. The Sakhi Mandal has brought a huge change in my life. One day, a madam named Radha Ben Rastogi from Mussoorie, saw my skills and invited me there. I immediately agreed and went to Mussoorie. There, I trained around 50 kitchen staff in making Gujarati rotla—breads made from bajra (pearl millet) and jowar (sorghum). But the most touching part of my journey was how everyone there would introduce me by saying, “This is Rita Ben from Gujarat, the land of Narendra Modi Sahib.” It made me feel incredibly proud to be a woman from Gujarat. That, Sir, was the greatest honour for me!
Prime Minister – Now, you all should enter the world of online business models. I will also ask the government to support you in upgrading this initiative. We have connected so many sisters, and they are earning at the grassroots level. The world needs to know that Indian women are not just limited to household work—that’s a misconception. In reality, they are a driving force behind Bharat’s economic strength. Rural women are playing a major role in shaping the country’s economy. Secondly, I have observed that our women quickly adapt to technology. My experience with Drone Didis proves this. The women who were trained to be drone pilots picked up the skills within just three to four days. They learn so quickly and practice with great sincerity. In our country, women naturally have the power to struggle, create, nurture, and generate wealth. This strength is beyond any calculation. I believe that this power will bring immense benefits to the nation.
Disclaimer: Some parts of the conversation between the Prime Minister and the Lakhpati Didis were originally in Gujarati and they have been translated into Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ নৱছাৰীত লাখপতি দিদিসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপৰ অসমীয়া অনুবাদ
08 MAR 2025 10:55PM by PIB Guwahati
লাখপতি দিদি – আজি নাৰী দিৱসৰ দিনা আমি যি সন্মান লাভ কৰিছো তাক লৈ আমি অতিশয় সুখী অনুভৱ কৰিছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী –সমগ্ৰ বিশ্বই হয়তো আজি নাৰী দিৱস উদযাপন কৰিছে, কিন্তু আমাৰ মূল্যবোধ আৰু আমাৰ দেশৰ সংস্কৃতিত মাত্ৰু দেৱো ভৱৰ পৰা আৰম্ভ হয় আৰু আমাৰ বাবে সেয়া ৩৬৫ দিনেই মাত্ৰু দেৱো ভৱ হৈ থাকে।
লাখপতি দিদি – মই শিৱানী মহিলা মণ্ডলত আছো, আমি মুকুতাৰ কাম কৰো, যিটো আমাৰ সৌৰাষ্ট্ৰ সংস্কৃতি ছাৰ, আমি ৪০০তকৈ অধিক ভগ্নীক মুকুটাৰ কামত প্ৰশিক্ষণ দিছো, ১১গৰাকী ভগ্নীৰ ভিতৰত আমি তিনি-চাৰি গৰাকীয়ে মাৰ্কেটিং আৰু দুগৰাকী ভগ্নীয়ে সকলো একাউণ্টিঙৰ কাম কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – তাৰমানে মাৰ্কেটিঙৰ মানুহবোৰ ওলাই যায়?
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ, বৰ্হিৰাজ্যলৈও যায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – অৰ্থাৎ সমগ্ৰ ভাৰত ভ্ৰমণ কৰিছে।
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ, অধিকাংশতে, কোনো চহৰ বাকী নাথাকে ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী-আৰু ভগ্নী পাৰুলে কিমান উপাৰ্জন কৰে?
লাখপতি দিদি – পাৰুল ভগ্নীয়ে ৪০ হাজাৰৰো অধিক টকা উপাৰ্জন কৰে ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- গতিকে আপুনি লাখপতি দিদি হৈ গৈছে?
লাখপতি দিদি - হয় ছাৰ, মই লাখপতি দিদি হৈ গৈছো আৰু মই লাখপতি দিদিৰ টকা বিনিয়োগো কৰিছোঁ মই ভাবো যে মোৰ লগতে আমাৰ ১১গৰাকী ভগ্নীও লাখপতি হৈছে আৰু সমগ্ৰ গাঁৱৰ সকলো ভগ্নী লাখপতি হ'ব লাগে, এয়া মোৰ সপোন।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- বাঃ বাঃ।
লাখপতি দিদি – যে মই সকলোকে লাখপতি দিদি হিচাপে গঢ়িছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী–ঠিক আছে তেন্তে মোৰ সপোন ৩ কোটি কোটিপতি ভগ্নী বনোৱা, মই ভাবো, আপোনালোকে ৫ কোটিলৈ লৈ যাব।
লাখপতি দিদি – নিশ্চয় ছাৰ, মই এই কাম কৰিম।
লাখপতি দিদি - মোৰ দলত ৬৫গৰাকী ভগ্নী আছে, ৬৫গৰাকী মহিলা মোৰ লগত জড়িত আৰু আমি চেনিৰ মিঠাইৰ পৰা তৈয়াৰী ছৰবত উৎপাদন কৰোঁ। আমাৰ বাৰ্ষিক ব্যৱসায় ২৫ৰ পৰা ৩০ লাখ টকা। মোৰ নিজা সম্পত্তি আছে যাৰ মূল্য ২.৫ৰ পৰা ৩ লাখ টকা। মোৰ ভগ্নীসকলেও ডেৰ-দুই লাখতকৈ অধিক টকা উপাৰ্জন কৰে আৰু আমিও আমাৰ সামগ্ৰী আত্মসহায়ক গোটসমূহক বিক্ৰীৰ বাবে দিওঁ আৰু আমি এনেকুৱা এটা মঞ্চ পাইছো ছাৰ, আমি অসহায় মহিলাসকলে এক সমৰ্থন পাইছো, আমি অনুভৱ কৰিলোঁ যে আমি য’ত আছিলো তাৰ পৰা বহু উচ্চতাত উপনীত হ’লোঁ। মোৰ লগত জড়িত মহিলাসকলেও নিজৰ সন্তানক ভালদৰে শিক্ষিত কৰিছে ছাৰ আৰু আমি সকলোকে বিকল্প আগবঢ়াইছো। মোৰ দৰে বহু মহিলা আছে যিয়ে এক্টিভা লৈও মাৰ্কেটিং কৰিবলৈ যায়, কোনোবাই বেংকিঙৰ কাম কৰে, কোনোবাই বিক্ৰীৰ কাম কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- আপুনি আপোনাৰ সকলো ভগ্নীকে বাহন যোগান ধৰিলে নেকি?
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ, আৰু মইও নিজৰ বাবে ইকো গাড়ী কিনিছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – হয়।
লাখপতি দিদি-মই গাড়ী চলাব নোৱাৰো, গতিকে ছাৰ, যেতিয়াই যাবলগীয়া হয়, ড্ৰাইভাৰজনক লগত লৈ যাওঁ, ছাৰ, আজি আমাৰ সুখ আৰু বাঢ়িছে, সেয়া আমাৰ সপোন আছিল, আগতে আপোনাক টিভিত দেখা পাইছিলোঁ, ভিৰৰ মাজতো আপোনালোকক চাবলৈ গৈছিলোঁ আৰু আজি ইয়াত আমি আপোনাক ওচৰৰ পৰাই দেখা পাইছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – চাওক, মই আপোনালোকৰ প্ৰতিটো বিপনীলৈ আহিছো, কোনোবা নহয় কোনোবা সময়ত সুযোগ পাইছো, তাৰ মানে মই মুখ্যমন্ত্ৰীয়েই হওক বা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েই হওক, মোৰ মাজত কোনো পাৰ্থক্য নাই, মই একেজনেই।
লাখপতি দিদি-আপোনাৰ বাবেই ছাৰ, আপোনাৰ আশীৰ্বাদৰ বাবেই আমি মহিলাসকলে ইমান অসুবিধাৰ মাজতো ইয়াত ইমান উচ্চ স্থানত উপনীত হৈ লাখপতি দিদি হৈ পৰিছো আৰু আজি মোকো লগ কৰিব আহিল...
প্ৰধানমন্ত্ৰী –গাঁৱৰ মানুহে জানেনে আপুনি যে লাখপতি দিদি?
লাখপতি দিদি–হয় ছাৰ, সকলোৱে জানে। এতিয়া আমি যেতিয়া ইয়ালৈ আহিবলৈ ওলাইছিলো তেতিয়া সকলোৰে ভয় লাগিছিল ছাৰ, আমি ইয়ালৈ আহিছো আপোনাক গাঁৱৰ সন্দৰ্ভত কিবা এটা অভিযোগ কৰিবলৈ, তেতিয়া সেই মানুহবোৰে কৈছিল, বাইদেউ যাওক অভিযোগ নকৰিবা।
লাখপতি দিদি-২০২৩ চনত যেতিয়া আপুনি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাজৰা বছৰ ঘোষণা কৰিছিল, তেতিয়া আমি গাঁৱৰ লগত সংযুক্ত হৈ আছো, গতিকে আমি জানিছিলোঁ যে আমি ৩৫টকাত বাজৰা বা জলজ বিক্ৰী কৰি আছো, আমি ইয়াত মূল্য সংযোজন কৰিব লাগে যাতে মানুহে স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য খায় আৰু আমিও ব্যৱসায় পাওঁ, গতিকে আমি তিনিটা সামগ্ৰীৰে আৰম্ভ কৰিলোঁ, আমাৰ আছিল কুকিজ আৰু খখৰা, আপুনি জানে গুজৰাতি খাখৰা।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- এতিয়া খখৰা সৰ্বভাৰতীয় খাদ্য হৈ পৰিছে।
লাখপতি দিদি – হয়, ছাৰ সৰ্বভাৰতীয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – মোদীজীয়ে দিদিক কোটিপতি কৰিব বিচাৰিছে বুলি মানুহে শুনিলে কি ভাবে?
লাখপতি দিদি - ছাৰ সঁচা কথা ক'বলৈ গ'লে প্ৰথমে তেওঁলোকে ভাবে যে নাৰীৰ বাবে সেয়া সম্ভৱ নহয়, লাখপতি-লাখপতি মানে ইয়াত পাঁচটা শূন্য আছে আৰু ইয়াক কেৱল পুৰুষৰ পকেটত ভাল দেখি, মানুহে এইদৰে ভাবে, কিন্তু মই আপোনাক কও যে আজি তেওঁ এজন লাখপতি, দুই-চাৰি বছৰৰ পিছত একেদিনাই আমি সকলোৱে কোটিপতি দিদিৰ অনুষ্ঠানত বহিবলৈ সাজু হৈছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- বাঃ বাঃ।
লাখপতি দিদি – আৰু আমি এই সপোন বাস্তৱায়িত কৰিম। তাৰ অৰ্থ হ'ল আপুনি আমাক কোটিপতি কৰা পথটো দেখুৱাইছে, আমি আপোনাক ক'ম কোটিপতি কোন, ছাৰ আমি কোটিপতি হৈছো, এই বেনাৰখন লগাওক।
লাখপতি দিদি – মই ড্ৰোন পাইলট, ড্ৰোন দিদি আৰু বৰ্তমান মোৰ আয় ২ লাখ টকা হৈছেগৈ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী - এগৰাকী ভগ্নীক লগ পাইছিলো, তেওঁ কৈছিল যে মই চাইকেল চলাব নাজানো, এতিয়া মই ড্ৰোন উৰুৱাওঁ।
লাখপতি দিদি-আমি বিমান উৰুৱাব নোৱাৰো, কিন্তু ড্ৰোন উৰুৱাই আমি পাইলট হৈ পৰিছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – পাইলট হৈ পৰিল।
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ, মোৰ সকলো ভাতৃয়ে মোক পাইলট বুলি মাতে, বৌ বুলি নকয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – বাৰু, এতিয়া আমাৰ গোটেই পৰিয়ালত পাইলট দিদি আছে।
লাখপতি দিদি- মোক পাইলট বুলি মাতে, ঘৰলৈ আহে, সোমালেও তেনেকৈ পাইলট বুলি মাতিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী-আৰু গাঁৱৰ মানুহবোৰো?
লাখপতি দিদি –গাঁৱৰ মানুহেও কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- আপুনি আপোনাৰ প্ৰশিক্ষণ ক’ত ল’লে?
লাখপতি দিদি – মহাৰাষ্ট্ৰৰ পুনেৰ পৰা।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- পুনেলৈ যোৱাৰ পিছত লৈছিল।
লাখপতি দিদি – পুনে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- গতিকে, আপোনাৰ পৰিয়ালে আপোনাক যাব দিলে নে?
লাখপতি দিদি- যাব দিলে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- ঠিক আছে।
লাখপতি দিদি-মোৰ সন্তানটো সৰু আছিল, ইয়াতেই এৰি থৈ গৈছিলো, তাতে থাকে নে নাথাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- আপোনাৰ ল'ৰাই আপোনাক ড্ৰোন দিদি বনাই দিলে।
লাখপতি দিদি – তেওঁৰো এটা সপোন আছে যে মামী তুমি ড্ৰোন পাইলট হৈ গ’লা, মই প্লেন পাইলট হ’ম।
প্ৰধানমন্ত্ৰী –বাঃ বাঃ গতিকে আজি ড্ৰোন দিদিয়ে প্ৰতিখন গাঁৱতে নিজস্ব পৰিচয় সৃষ্টি কৰিছে।
লাখপতি দিদি – ছাৰ, মই আপোনাক ইয়াৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছো, কাৰণ আজি আপোনাৰ ড্ৰোন দিদি আঁচনিৰ অধীনত মই লাখপতি দিদিৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – আপোনাৰ ঘৰতো নিশ্চয় আপোনাৰ মৰ্যাদা বৃদ্ধি পাইছে।
লাখপতি দিদি – হয়।
লাখপতি দিদি – আৰম্ভ কৰাৰ সময়ত মোৰ ১২ গৰাকী ভগ্নী আছিল, এতিয়া মোৰ ৭৫ গৰাকী।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- আপুনি সকলোৱে কিমান উপাৰ্জন কৰে?
লাখপতি দিদি - আমাৰ ৰাধা কৃষ্ণ মণ্ডলৰ কথা যদি কওঁ, বাইদেউহঁতে এম্ব্ৰয়ডাৰী আৰু পশুপালন দুয়োটা কাম কৰি ১২ মাহত ৯.৫-১০ লাখ টকা উপাৰ্জন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – দহ লাখ টকা।
লাখপতি দিদি - হয় তাই ইমান উপাৰ্জন কৰে..
লাখপতি দিদি – ছাৰ, ২০১৯ চনত গ্ৰুপত যোগদান কৰাৰ পিছত বৰোদা স্বনিয়োগ প্ৰতিষ্ঠানৰ পৰা বেংক সখীৰ প্ৰশিক্ষণ লৈছিলো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী : গোটেই দিনটোত আপোনাৰ হাতত কিমান টকা থাকে?
লাখপতি দিদি - ছাৰ, ভাল মই বেছিভাগেই বেংকত ডেৰ লাখ টকা জমা কৰি দিওঁ ছাৰ আৰু ঘৰতেই কৰো, তেনেকৈয়ে ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী- কোনো টেনচন অনুভৱ কৰা নাই নেকি?
লাখপতি দিদি – কোনো সমস্যা নাই ছাৰ, মই সৰু বেংক এটা লৈ ঘূৰি ফুৰো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – হয়।
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰী - গতিকে আপোনাৰ বেংকে প্ৰতিমাহে কিমান ব্যৱসায় কৰে?
লাখপতি দিদি – ছাৰ, মোৰ বেংকৰ পৰা মাহিলী উপাৰ্জন ৪ৰ পৰা ৫ লাখ টকা।
প্ৰধানমন্ত্ৰী – গতিকে এক প্ৰকাৰে মানুহে এতিয়া বেংকক বিশ্বাস কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে আৰু তেওঁলোকৰ বিশ্বাস যে আপুনি আহিলে ইয়াৰ অৰ্থ হ’ল বেংক আহিছে।
লাখপতি দিদি – হয় ছাৰ।
লাখপতি দিদি – ছাৰ, মই আপোনাক মোৰ গুৰু হিচাপে হৃদয়ত গ্ৰহণ কৰিছো। আজি মই লাখপতি দিদি হৈ পৰিছো, আপোনালোকৰ প্ৰেৰণাৰ বাবেই মই আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছো আৰু আজি এই মঞ্চত বহিছো। মোৰ এনে লাগে যেন মই এটা সপোন দেখিছোঁ আৰু আমি লাখপতি দিদি হৈ পৰিছো। আমাৰ সপোন ছাৰ যে আমিও আন ভগ্নীসকলক কোটিপতি কৰিব বিচাৰো, সাখী মণ্ডলৰ জৰিয়তে অহাৰ পিছত আমাৰ জীৱনত বহুত পৰিৱৰ্তন দেখা গ'ল ছাৰ, ইয়াৰ এগৰাকী মেডাম Lbsnaa Mussoorie ৰ পৰা আহিছিল, Radha Ben Rastogi, গতিকে তাই মোৰ দক্ষতা দেখি দিদি ক'লে যে আপুনি Mussorie লৈ আহিব, মই কলো হয় আৰু মই Mussorie লৈ গ'লোঁ, এবাৰ মই Gujarati breakfast প্ৰশিক্ষণ দিলোঁ, তাত 50 জন kitchen staff আছিল tla in Gujarati Sir, so there I to make them to make them to mallet, sorghum, etc.
প্ৰধানমন্ত্ৰী - এতিয়া আপোনালোকে অনলাইন ব্যৱসায়িক মডেলত প্ৰৱেশ কৰক, মই চৰকাৰকো অনুৰোধ কৰিব বিচাৰিছো যে আপোনাক সহায় কৰক, ইয়াক উন্নীত কৰা উচিত, যে আমি ইমানবোৰ ভগ্নী যোগ কৰিছো, ইমানবোৰ ভগ্নীয়ে উপাৰ্জন কৰি আছে, তৃণমূল পৰ্যায়ত উপাৰ্জন কৰি আছে, কাৰণ বিশ্ববাসীয়ে জনা উচিত যে ভাৰতত মহিলাসকলে কেৱল ঘৰুৱা কামহে কৰে, এই কল্পনা সঁচা নহয়, তেওঁলোক ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক শক্তি হৈ পৰিছে। ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক অৱস্থাত এতিয়া গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ মহিলাসকলে মুখ্য ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছে। দ্বিতীয়তে, মই লক্ষ্য কৰিছোঁ যে আমাৰ মহিলাসকলে প্ৰযুক্তি অতি সোনকালে ধৰি লয় মোৰ অভিজ্ঞতা আছে এজন ড্ৰোন দিডিৰ সৈতে, ড্ৰোন পাইলট হ’বলৈ প্ৰশিক্ষণ লোৱা ডিডিয়ে তিনিৰ পৰা চাৰিদিনৰ ভিতৰতে শিকিব তাই ইমান সোনকালে শিকে আৰু লগতে আন্তৰিকতাৰে অনুশীলন কৰে। আমাৰ মাতৃ-ভগ্নীসকলৰ সংগ্ৰাম কৰাৰ ক্ষমতা, সৃষ্টিৰ ক্ষমতা, মূল্যবোধৰ বীজ সিঁচি দিয়াৰ ক্ষমতা, ধন-সম্পত্তি উৎপাদনৰ ক্ষমতা ইমানেই বেছি যে আমি হিচাপও কৰিব নোৱাৰো; এই সামৰ্থ্যই দেশক বহুখিনি উপকৃত কৰিব বুলি মোৰ বিশ্বাস।