Ministry of Development of North-East Region
Startups in the North Eastern Region
13 FEB 2025 2:01PM by PIB Delhi
The Government, with an intent to build a strong ecosystem for nurturing innovation, startups and encouraging investments in the startup ecosystem of the country launched the Startup India initiative on 16th January 2016. The State-wise number of entities in the NER which have been recognized as startups by DPIIT as on 31st December 2024 are provided below:
State/UT
Number of entities which have recognized as startups by DPIIT
Arunachal Pradesh
47
Assam
1487
Manipur
179
Meghalaya
62
Mizoram
41
Nagaland
85
Sikkim
12
Tripura
141
Total
2054
In addition to the above, North Eastern Development Finance Corporation Ltd., a NBFC under the administrative control of the Ministry of Development of North Eastern Region through the North East Enterprise Development Scheme (NEEDS) scheme has been supporting first-generation entrepreneurs for developing start-up ecosystem of North East Region of India.
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমদা স্তার্তঅপশিং
13 FEB 2025 2:01PM by PIB Imphal
লৈঙাক্না, ইনোভেসন, স্তার্তঅপশিং মখোঙ শোম্বিনবা অকনবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা অমদি লৈবাকসিগী স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমদা ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম অমগা লোয়ননা জনুৱারী ১৬, ২০১৬ দা স্তার্তঅপ ইন্দিয়া ইনিসিএতিব হৌদোকখি‍। DPIIT না স্তার্তঅপ ওইনা শকখঙলবা NER দা লৈবা স্তেত-স্তেতকী ওইবা এন্তিতীশিংগী দিসেম্বর ৩১, ২০২৪ দা লৈখিবা মশিং মখাদা পীরি:
স্তেত/য়ু.তি.
DPIIT না স্তার্তঅপ ওইনা শকখঙলবা এন্তিতী মশিং
অরুনাচল প্রদেশ
৪৭
অসাম
১৪৮৭
মনিপুর
১৭৯
মেঘালয়
৬২
মিজোরম
৪১
নাগালেন্দ
৮৫
সিক্কিম
১২
ত্রিপুরা
১৪১
অপুনবা
২০৫৪
পীরিবসিগী মথক্তা, নোর্থ ইস্তর্ন দিভেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ, হায়রিবা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈবা NBFC অসিনা নোর্থ ইস্ত এন্তরপ্রাইজ দিভেলপমেন্ত স্কীম (NEEDS) গী মখাদা ভারতকী অৱাং নোংপোক লমদমদা স্তার্ত-প ইকোসিস্তেম শেমগৎনবা ফর্স্ত-জেনেরেসন ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংদা ঙাক্লৌ পীরি‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর সুকান্ত মজুমদারনা পীখিবনি‍।