Ministry of Development of North-East Region
Startups in the North Eastern Region
13 FEB 2025 2:01PM by PIB Delhi
The Government, with an intent to build a strong ecosystem for nurturing innovation, startups and encouraging investments in the startup ecosystem of the country launched the Startup India initiative on 16th January 2016. The State-wise number of entities in the NER which have been recognized as startups by DPIIT as on 31st December 2024 are provided below:
State/UT
Number of entities which have recognized as startups by DPIIT
Arunachal Pradesh
47
Assam
1487
Manipur
179
Meghalaya
62
Mizoram
41
Nagaland
85
Sikkim
12
Tripura
141
Total
2054
In addition to the above, North Eastern Development Finance Corporation Ltd., a NBFC under the administrative control of the Ministry of Development of North Eastern Region through the North East Enterprise Development Scheme (NEEDS) scheme has been supporting first-generation entrepreneurs for developing start-up ecosystem of North East Region of India.
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ ষ্টাৰ্টআপসমূহ
13 FEB 2025 2:01PM by PIB Guwahati
দেশৰ ষ্টাৰ্টআপ পৰিৱেশতন্ত্ৰত উদ্ভাৱন, ষ্টাৰ্টআপ আৰু বিনিয়োগক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে এক শক্তিশালী পৰিৱেশ তন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ উদ্দেশ্যে চৰকাৰে ২০১৬ চনৰ ১৬ জানুৱাৰীত ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া পদক্ষেপ আৰম্ভ কৰিছিল। ২০২৪ চনৰ ৩১ ডিচেম্বৰলৈকে ডিপিআইআইটি-ৰ দ্বাৰা ষ্টাৰ্টআপ হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰা উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যভিত্তিক সংস্থাসমূহৰ সংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা হ"লঃ
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
ডিপিআইআইটিৰ দ্বাৰা ষ্টাৰ্টআপ হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া সত্তাৰ সংখ্যা
অৰুণাচল প্ৰদেশ
৪৭
অসম
১৪৮৭
মণিপুৰ
১৭৯
মেঘালয়
৬২
মিজোৰাম
৪১
নাগালেণ্ড
৮৫
ছিকিম
১২
ত্ৰিপুৰা
১৪১
মুঠ
২০৫৪
ওপৰৰ কথাখিনিৰ উপৰি, উত্তৰ-পূব উদ্যোগ উন্নয়ন আঁচনি (এন. ই. ই. ডি. এছ.)ৰ জৰিয়তে উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰশাসনিক নিয়ন্ত্ৰণত থকা এন. বি. এফ. চি. নৰ্থ ইষ্টাৰ্ণ ডেভেলপমেণ্ট ফাইনেন্স কৰ্পোৰেচন লিমিটেডে ভাৰতৰ উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ ষ্টাৰ্ট-আপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰ বিকশিত কৰাৰ বাবে প্ৰথম প্ৰজন্মৰ উদ্যোগীসকলক সহায় কৰি আহিছে।
আজি ৰাজ্যসভাত এটা প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ডঃ সুকান্ত মজুমদাৰে এই তথ্য প্ৰদান কৰে।