ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ସୁରକ୍ଷା ସ୍ଥିତିର ସମୀକ୍ଷା ପାଇଁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର 'ଆତଙ୍କ ମୁକ୍ତ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର "ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ
ଆତଙ୍କବାଦ-ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣ ଉପରେ ନଜର ରଖିବା, ନିଶା-ଆତଙ୍କ ମାମଲା ଉପରେ ନିୟନ୍ତ୍ରଣକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ସମଗ୍ର ଆତଙ୍କୀ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବା ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାଥମିକତା
ସୀମା ଗ୍ରୀଡକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରି' ଶୂନ୍ୟ ଅନୁପ୍ରବେଶ" ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ବି. ଏସ୍. ଏଫ୍. କୁ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ 'ଶୂନ୍ୟ ଆତଙ୍କ ଯୋଜନା "ପାଇଁ ଦୃଢ଼ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଉଛି
ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ' ଶୂନ୍ୟ ଆତଙ୍କ ଯୋଜନା" ପାଇଁ ସମସ୍ତ ସୁରକ୍ଷା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଢଙ୍ଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ
11 FEB 2025 7:08PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ସୁରକ୍ଷା ପରିଦୃଶ୍ୟର ସମୀକ୍ଷା ପାଇଁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ବୈଠକରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଥିଲେ। ୨୦୨୫ ମସିହା ଫେବୃଆରୀ ଏବଂ ତାରିଖରେ ଭାରତୀୟ ସେନା ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର ପୁଲିସ ସହିତ ହୋଇଥିବା ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ବୈଠକକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏହି ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ସଚିବ, ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଆଇ. ବି.), କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରିଜର୍ଭ ପୋଲିସ୍ ଫୋର୍ସ (ସି. ଆର୍. ପି. ଏଫ୍.) ଏବଂ ସୀମା ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀ (ବି. ଏସ୍. ଏଫ୍.) ର ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଏହି ବୈଠକରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର 'ଆତଙ୍କ ମୁକ୍ତ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର "ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ। ଆତଙ୍କବାଦ ମୁକ୍ତ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ଲାଗି ଅର୍ଦ୍ଧସାମରିକ ବାହିନୀର ଭୂମିକା ଉପରେ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୀମାରୁ ଶୂନ୍ୟ ଅନୁପ୍ରବେଶ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି, କଡ଼ା ନଜର ରଖିବା, ସୀମା ଗ୍ରୀଡକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ତଦାରଖ ତଥା ସୀମା ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଉନ୍ନତ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଉପଯୋଗ କରିବା ଲାଗି ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ବି. ଏସ୍. ଏଫ୍. କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସି. ଆର୍. ପି. ଏଫ୍. କୁ ଭାରତୀୟ ସେନା ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀର ପୋଲିସ ସହିତ ସମନ୍ୱୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି। ସେ ସି. ଆର୍. ପି. ଏଫ୍. ର ଶୀତକାଳୀନ କାର୍ଯ୍ୟ ଯୋଜନାର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ କୌଣସି ଶୂନ୍ୟସ୍ଥାନ ନ ରହୁ ବୋଲି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଜାମ୍ମୁ ଅଞ୍ଚଳ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରିତ କରିବା ଏବଂ ଉଚ୍ଚତାଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ବିସ୍ତାର କରିବା ଲାଗି ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ।
ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଗୁଇନ୍ଦା ଉପକରଣଗୁଡ଼ିକର ମଧ୍ୟ ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଗୁଣାତ୍ମକ ଗୁଇନ୍ଦା ତଥ୍ୟ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଲାଗି ଏହାର ପ୍ରସାର ଏବଂ ଅନୁପ୍ରବେଶ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଲାଗି ସେମାନଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ। ଗୁଇନ୍ଦା କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ସେ ଦୋହରାଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ-ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣ ଉପରେ ନଜର ରଖିବା, ନିଶା-ଆତଙ୍କବାଦ ମାମଲା ଉପରେ ନିୟନ୍ତ୍ରଣକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ସମଗ୍ର ଆତଙ୍କବାଦୀ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଧ୍ୱଂସ କରିବା ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାଥମିକତା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ 'ଜିରୋ ଟେରର ପ୍ଲାନ "ପାଇଁ ଦୃଢ଼ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଉଛି।
ଦେଶ ବିରୋଧୀ ତତ୍ତ୍ୱମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କରାଯାଉଥିବା ନକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଚାରର ମୁକାବିଲା କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସଠିକ ଚିତ୍ର ସାର୍ବଜନୀନ ହୋଇପାରିବ। ସେ ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଗ୍ରହଣ ତଥା ଗୁଇନ୍ଦା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସମସ୍ତ ସୁରକ୍ଷା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ଏବଂ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ଆତଙ୍କବାଦର ମୂଳୋତ୍ପାଟନ ପାଇଁ ସମନ୍ୱିତ ଢଙ୍ଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦେଇଛନ୍ତି। ଏହି ପ୍ରୟାସରେ ସମସ୍ତ ସମ୍ବଳ ଉପଲବ୍ଧ କରାଯିବ ବୋଲି ସେ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଥିଲେ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah chairs High Level Meetings in New Delhi to review security scenario in Jammu and Kashmir
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Central government is committed for ‘Terror free Jammu & Kashmir’
Monitoring of terror-financing, tightening grip over Narco-terror cases and dismantling entire terror ecosystem are priority of Modi government
Home Minister directs BSF to ensure ‘zero infiltration’ by strengthening the border grid and use of advanced technologies
Strong steps are being taken for 'Zero Terror Plan' in Jammu and Kashmir
Home Minister directs all security agencies to remain alert and continue work in a synergies mode to eliminate terrorism in J&K
11 FEB 2025 7:08PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah chaired High Level meetings in New Delhi to review security scenario in Jammu and Kashmir. These meetings were in continuation of the High Level Meetings with Indian Army and J&K Police held on 4th and 5th February 2025. Union Home Secretary, Director (IB), Director Generals of Central Reserve Police Force (CRPF) and Border Security Force (BSF) and other senior officers attended the meetings.
Union Home Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, Central government is committed for ‘Terror free Jammu & Kashmir’. He emphasized the role of paramilitary to achieve the target of terror free J&K. Home Minister directed the BSF to ensure zero infiltration from the international borders by adopting strong vigil, strengthening the border grid and use of advanced technologies for surveillance and border guarding.
Shri Amit Shah directed CRPF to continue with the synergy with Indian Army and J&K Police. He reviewed the winter action plan of CRPF and directed to ensure there are no gaps in area domination. Shri Shah instructed to focus on Jammu region and dominate the heights.
Home Minister also reviewed the intelligence apparatus working in Jammu and Kashmir and directed them to increase coverage and penetration to generate quality intelligence. He reiterated the importance of technology in intelligence generation. Shri Shah added that monitoring of terror-financing, tightening grip over Narco-terror cases and dismantling entire terror ecosystem in Jammu & Kashmir are priority of Modi government. He said that strong steps are being taken for 'Zero Terror Plan' in Jammu and Kashmir.
Home Minister also directed to focus on countering the negative propaganda by the anti-national elements so as to place the correct picture in public domain. He instructed to continue with the synergy amongst the agencies and guided for adopting technology and increase intelligence.
Shri Amit Shah directed all security agencies to remain alert and continue work in a synergies mode to eliminate terrorism in Jammu and Kashmir. He assured that all the resources will be made available in this endeavor.