Ministry of Petroleum & Natural Gas
India Energy Week 2025 to Redefine Global Energy Dialogue
To be held in New Delhi from February 11-14th, IEW’25 will surpass previous two editions with record-breaking exhibitors and participation numbers
With unprecedented Global Participation, almost 100 Strategic sessions & technical conferences and a sprawling exhibition, IEW 2025 will serve as a catalytic nexus for collaboration for the entire global energy landscape
13 JAN 2025 4:58PM by PIB Delhi
Building the remarkable success of its previous two editions, India Energy Week 2025 (IEW’25), the flagship energy event of Government of India, is being held under the patronage of the Ministry of Petroleum and Natural Gas, organised by Federation of Indian Petroleum Industry (FIPI), from 11th to 14th February 2025 at the Yashobhoomi Convention Centre, New Delhi.
The first major global event of the energy calendar, IEW 2025, is poised to be the most comprehensive and inclusive global energy gathering of the year.
Since its inception in 2023, the India Energy Week has grown from strength to strength.IEW 2025 has surpassed other international energy events. This year’s edition marks a significant leap over its predecessor, showcasing elevated leadership participation and more dynamic discussions.
A noticeable improvement is in the seniority of speakers year on year with around 70 CEOs of prominent International and domestic Energy majors underlying the growing global appeal of the event. IEW will be bigger than ever with unparalleled global participation, including 20+ Foreign Energy Ministers and Deputy Ministers representing advanced economies, largest energy producers, and key nations of global south. The event will also feature Heads of leading International Organizations and 90 CEOs from some of the world’s largest Fortune 500 energy companies including bp, TotalEnergies, QatarEnergy, ADNOC, Baker Hughes and Vitol.
IEW 2025 Incorporates seven key strategic themes (Collaboration, Resilience, Transition, Capacity, Digital Frontiers, Innovation, Leadership) with greater emphasis on pragmatic solutions for decarbonization, energy equity, and low-carbon economies.
The inclusion of 20 thematic categories this year, compared to 18 in 2024, highlights a broader focus on cutting-edge issues such as AI, digitalization, and maritime decarbonization. The conference's structured stages—Resilience and Transition—align perfectly with India's dual goals of energy independence and decarbonization, ensuring relevance to global and national agendas alike.
The event is expected to have participation from over 70,000 delegates from 120 countries, 700+ exhibitors, and 10 country pavilions United States, United Kingdom, Germany, Italy, Japan, Russia etc. and 8 thematic zones, this flagship event will provide a premier platform to drive the global energy dialogue, showcase breakthrough technologies, and foster international collaboration for a sustainable energy future.
In IEW2025 we have seen a 29% increase in abstract received and a 24% increase in speaker participation, emphasizing IEW’s stature as a platform for industry innovation. Sessions now cover vital topics like future clean power pathways, grid-scale energy storage, and methane mitigation technologies, reflecting the industry's forward-looking priorities.
The event will witness robust participation from key Indian energy ministries, including the Ministry of Power, Ministry of New and Renewable Energy (MNRE), NITI Aayog, and the Ministry of Mines and Minerals. This reflects a whole-of-government approach, ensuring seamless collaboration and comprehensive engagement across the entire energy sector, underscoring India’s commitment to integrated and inclusive energy solutions.
The event will place a special emphasis on showcasing India’s transformative efforts across the entire energy landscape including strengthening energy security and promoting energy justice, amplifying the voice of the Global South, and unveiling the immense investment opportunities within India’s hydrocarbon sector. It will also spotlight India’s advancements in renewable energy and cutting-edge technologies such as battery storage, 2G and 3G biofuels, green ammonia, and hydrogen production, positioning the nation as a global leader in sustainable and innovative energy solutions.
Highlighting the significance of this prestigious event, Shri Pankaj Jain, Secretary, Ministry of Petroleum and Natural Gas, remarked, “IEW 2025 offers a platform where global stakeholders can freely exchange ideas, explore opportunities, and witness India’s leadership in navigating complex energy transitions. As a springboard for collaboration on key energy projects, including green hydrogen technologies, solar innovations, or advanced exploration techniques, this event represents a crucible of global energy innovation.”
IEW 2025 will feature impactful side events to foster global collaboration and innovation in the energy sector. Key among them is the Clean Cooking Ministerial, which will focus on accelerating the global adoption of clean cooking solutions. This event offers India an opportunity to showcase its success stories, such as the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY), as a model for driving access to clean cooking energy.
Additionally, IEW 2025 will host high-impact conferences and roundtables to advance India’s energy transition and improve ecosystem efficiencies like International Conference of Petroleum and Natural Gas Regulatory Boards - 2025 by PNGRB, a session on Decarbonization of India’s Transport moderated by Bloomberg, and a roundtable on AI for Energy moderated by S&P Global Commodities solidifying IEW’2025 as a hub for actionable insights, transformative innovation, and strategic partnerships in the global energy landscape.
In line with India’s commitment to fostering a thriving startup ecosystem and promoting innovation, IEW 2025 will host the Avinya Energy Startup Challenge 2.0. The top five startups from this challenge will gain exclusive access to showcase their cutting-edge solutions at the event, significantly boosting their global visibility and impact.
The winners of the Technical Papers presentation, selected from nearly 3,000 submissions, will have the opportunity to present their groundbreaking solutions.
Highlighting the skilled human capital available in the country, special stress is being laid on engaging students and educational institutions in the event. Special workshops/masterclasses are being organised by international experts for students/entrepreneurs/innovators in India. These masterclasses are being provided free of cost.
Exhibition entry is free on all days for visitors.
More than just a conference, IEW has distinguished itself as one of the most comprehensive and most significant energy events organized by a major energy-consuming country, and it is now the fastest-growing energy event globally. IEW,25 will build on this momentum, marking a watershed moment in the global energy dialogue.

ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ବର୍ତ୍ତାଳାପକୁ ପୁନଃନିର୍ଦ୍ଧାରିତ କରିବ ଭାରତ ଶକ୍ତି ସପ୍ତାହ ୨୦୨୫
ଫେବ୍ରୁଆରୀ ୧୧ରୁ ୧୪ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ'୨୫ ରେକର୍ଡ ସଂଖ୍ୟକ ପ୍ରଦର୍ଶକ ଓ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କ ସହ ପୂର୍ବ ଦୁଇଟି ସଂସ୍କରଣକୁ ଟପିବ
ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଂଶଗ୍ରହଣ, ପାଖାପାଖି ୧୦୦ଟି ରଣନୈତିକ ଅଧିବେଶନ ଏବଂ ବୈଷୟିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଓ ଏକ ବିଶାଳ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ସହିତ, ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ପରିଦୃଶ୍ୟ ପାଇଁ ସହଯୋଗ ଲାଗି ଏକ ଉତପ୍ରେରକ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ
13 JAN 2025 4:58PM by PIB Bhubaneswar
ଏହାର ପୂର୍ବ ଦୁଇଟି ସଂସ୍କରଣର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତାକୁ ଆଧାର କରି ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ଶକ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଇଣ୍ଡିଆ ଏନର୍ଜି ୱିକ୍ ୨୦୨୫ (ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ'୨୫) ଭାରତୀୟ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଶିଳ୍ପ ମହାସଂଘ (ଏଫ୍ଆଇପିଆଇ) ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ୨୦୨୫ ଫେବ୍ରୁଆରୀ ୧୧ରୁ ୧୪ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ସ୍ଥିତ ଯଶୋଭୂମି ସମ୍ମିଳନୀ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଛି।
ଶକ୍ତି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ପ୍ରଥମ ପ୍ରମୁଖ ବୈଶ୍ୱିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଆଇଇଡବ୍ଲୁ ୨୦୨୫, ବର୍ଷର ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟାପକ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ସମ୍ମିଳନୀ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।
୨୦୨୩ରେ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ ଭାରତୀୟ ଶକ୍ତି ସପ୍ତାହ ଆହୁରି ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହେବାରେ ଲାଗିଛି। ଆଇଇଡବ୍ଲୁ ୨୦୨୫ ଅନ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଶକ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ପଛରେ ପକାଇ ଦେଇଛି । ଚଳିତ ବର୍ଷର ସଂସ୍କରଣ ଏହାର ପୂର୍ବବର୍ତ୍ତୀ ସଂସ୍କରଣ ତୁଳନାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଉନ୍ନତି, ଉନ୍ନତ ନେତୃତ୍ୱ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଏବଂ ଅଧିକ ଗତିଶୀଳ ଆଲୋଚନା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବ ।
ପ୍ରତିବର୍ଷ ବକ୍ତାମାନଙ୍କର ବରିଷ୍ଠତାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଉନ୍ନତି ପରିଲକ୍ଷିତ ହେଉଛି ଏବଂ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ବଢୁଥିବା ବୈଶ୍ୱିକ ଆକର୍ଷଣ ପଛରେ ବିଶିଷ୍ଟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଏବଂ ଘରୋଇ ଶକ୍ତି କମ୍ପାନୀର ପ୍ରାୟ ୭୦ ଜଣ ସିଇଓ ଅଛନ୍ତି । ଉନ୍ନତ ଅର୍ଥନୀତି, ବୃହତ୍ତମ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ୱର ପ୍ରମୁଖ ରାଷ୍ଟ୍ରଗୁଡ଼ିକର ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରୁଥିବା ୨୦ରୁ ଅଧିକ ବୈଦେଶିକ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଉପମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମେତ ଅତୁଳନୀୟ ବୈଶ୍ୱିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ପୂର୍ବଅପେକ୍ଷା ବ୍ୟାପକ ହେବ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ବିପି, ଟୋଟାଲ ଏନର୍ଜି, କତାର ଏନର୍ଜି, ଏଡିଏନଓସି, ବେକର ହ୍ୟୁଜେସ ଓ ଭିଟୋଲ ସମେତ ବିଶ୍ୱର କେତେକ ବୃହତ୍ତମ ଫର୍ଚୁନ୍ ୫୦୦ ଶକ୍ତି କମ୍ପାନୀର ପ୍ରମୁଖ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସଂଗଠନର ମୁଖ୍ୟ ଏବଂ ୯୦ ସିଇଓ ଯୋଗ ଦେବେ।
ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ରେ ସାତଟି ପ୍ରମୁଖ ରଣନୈତିକ ବିଷୟବସ୍ତୁ (ସହଯୋଗ, ସ୍ଥିରତା, ପରିବର୍ତ୍ତନ, କ୍ଷମତା, ଡିଜିଟାଲ ଫ୍ରଣ୍ଟିଅର୍ସ, ନବସୃଜନ, ନେତୃତ୍ୱ) ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଡିକାର୍ବନାଇଜେସନ୍, ଶକ୍ତି ସମାନତା ଏବଂ ସ୍ବଳ୍ପ କାର୍ବନ ଅର୍ଥନୀତି ପାଇଁ ବ୍ୟାବହାରିକ ସମାଧାନ ଉପରେ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଛି।
୨୦୨୪ରେ ୧୮ଟି ବିଷୟଗତ ଥିବା ବେଳେ ଚଳିତ ବର୍ଷ ୨୦ଟି ବିଷୟଗତ ବର୍ଗକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଏଆଇ, ଡିଜିଟାଲାଇଜେସନ୍ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ଡିକାର୍ବନାଇଜେସନ୍ ଭଳି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ବ୍ୟାପକ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି। ଏହି ସମ୍ମିଳନୀର ଗଠନମୂଳକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ - ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ପରିବର୍ତ୍ତନ - ଭାରତର ଶକ୍ତି ସ୍ୱାଧୀନତା ଏବଂ ଡିକାର୍ବୋନାଇଜେସନ୍ ର ଦ୍ବିତୀୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ ସହିତ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ସମନ୍ୱିତ, ଯାହା ବିଶ୍ୱ ଏବଂ ଜାତୀୟ ଏଜେଣ୍ଡା ପାଇଁ ସମାନ ଭାବରେ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରେ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୧୨୦ଟି ଦେଶର ୭୦,୦୦୦ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରତିନିଧି, ୭୦୦ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଦର୍ଶକ ଏବଂ ୧୦ଟି ଦେଶର ପ୍ୟାଭିଲିୟନ୍ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆମେରିକା, ବ୍ରିଟେନ୍, ଜର୍ମାନୀ, ଇଟାଲୀ, ଜାପାନ, ରୁଷିଆ ଇତ୍ୟାଦି ଏବଂ ୮ଟି ବିଷୟଗତ ଜୋନ୍ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି।
ଆଇଡବ୍ଲୁ ୨୦୨୫ ଆମେ ବିସ୍ତୃତ ପ୍ରାପ୍ତିରେ ୨୯% ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ବକ୍ତା ଅଂଶଗ୍ରହଣରେ ୨୪% ବୃଦ୍ଧି ଦେଖିଛୁ, ଶିଳ୍ପ ଉଦ୍ଭାବନ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଭାବରେ ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁର ବିଶାଳତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛୁ । ଏହି ଅଧିବେଶନରେ ଭବିଷ୍ୟତର ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପଥ, ଗ୍ରିଡ୍ ସ୍କେଲ୍ ଶକ୍ତି ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ମିଥେନ୍ ପ୍ରଶମନ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଷୟକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଆଗଧାଡ଼ିର ଶିଳ୍ପର ପ୍ରାଥମିକତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ନୂତନ ଓ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମ୍ଏନ୍ଆରଇ), ନୀତି ଆୟୋଗ ଏବଂ ଖଣି ଓ ଖଣିଜ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମେତ ପ୍ରମୁଖ ଭାରତୀୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗୁଡ଼ିକ ଦୃଢ଼ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ। ଏହା ସମଗ୍ର ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ସହଯୋଗ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ଯୋଗାଯୋଗ କୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ସହିତ ଏକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସରକାରୀ ଆଭିମୁଖ୍ୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ, ଯାହା ସମନ୍ୱିତ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଶକ୍ତି ସମାଧାନ ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ସୂଚାଇଥାଏ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଶକ୍ତି ନିରାପତ୍ତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ଶକ୍ତି ନ୍ୟାୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା, ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ବର ସ୍ୱରକୁ ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ଭାରତର ହାଇଡ୍ରୋକାର୍ବନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିପୁଳ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ସୁଯୋଗର ଉନ୍ମୋଚନ ସମେତ ସମଗ୍ର ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ପରିବର୍ତନକାରୀ ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିବା ଉପରେ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯିବ । ଏହା ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ଏବଂ ବ୍ୟାଟେରୀ ଷ୍ଟୋରେଜ୍, ୨ଜି ଏବଂ ୩ଜି ଜୈବ ଇନ୍ଧନ, ସବୁଜ ଆମୋନିଆ ଏବଂ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ୍ ଉତ୍ପାଦନ ଭଳି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳରେ ଭାରତର ଅଗ୍ରଗତି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିବ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ଏବଂ ଅଭିନବ ଶକ୍ତି ସମାଧାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦେଶକୁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନେତୃତ୍ୱ ଭାବରେ ଅବସ୍ଥାପିତ କରିବ ।
ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ପଙ୍କଜ ଜୈନ ଏହି ସମ୍ମାନଜନକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ମହତ୍ତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଥିଲେ, "ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ଏକ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ଯେଉଁଠାରେ ବିଶ୍ୱର ଅଂଶୀଦାରମାନେ ମୁକ୍ତ ଭାବରେ ଚିନ୍ତାଧାରା ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ କରିପାରିବେ, ସୁଯୋଗ ଖୋଜିପାରିବେ ଏବଂ ଜଟିଳ ଶକ୍ତି ପରିବର୍ତ୍ତନରେ ଭାରତର ନେତୃତ୍ୱ ଦେଖିପାରିବେ । ସବୁଜ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି, ସୌର ଉଦ୍ଭାବନ କିମ୍ବା ଉନ୍ନତ ଅନୁସନ୍ଧାନ କୌଶଳ ସମେତ ପ୍ରମୁଖ ଶକ୍ତି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ପ୍ରିଂବୋର୍ଡ ଭାବରେ, ଏହି ଇଭେଣ୍ଟ ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ଉଦ୍ଭାବନର ଏକ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଦିଗକୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରେ ।
ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସହଯୋଗ ଏବଂ ଉଦ୍ଭାବନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପାର୍ଶ୍ୱ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିବ । ସେଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ମୁଖ୍ୟ ହେଉଛି ସ୍ୱଚ୍ଛ ରୋଷେଇ ବିଭାଗ, ଯାହା ସ୍ୱଚ୍ଛ ରୋଷେଇ ସମାଧାନର ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ଗ୍ରହଣକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଭାରତକୁ ସ୍ୱଚ୍ଛ ରୋଷେଇ ଶକ୍ତି ର ଉପଲବ୍ଧତା ପାଇଁ ଏକ ମଡେଲ ଭାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳା ଯୋଜନା (ପିଏମୟୁୱାଇ) ପରି ଏହାର ସଫଳତାର କାହାଣୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରେ ।
ଏହାବ୍ୟତୀତ, ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ଭାରତର ଶକ୍ତି ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ପରିବେଶ ଦକ୍ଷତା ରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ଉଚ୍ଚ ପ୍ରଭାବୀ ସମ୍ମିଳନୀ ଏବଂ ରାଉଣ୍ଡଟେବୁଲ ଆୟୋଜନ କରିବ ଯେପରିକି ପିଏନଜିଆରବି ଦ୍ୱାରା ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ନିୟାମକ ବୋର୍ଡର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମ୍ମିଳନୀ - ୨୦୨୫, ବ୍ଲୁମବର୍ଗ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଭାରତର ପରିବହନର ଡିକାର୍ବୋନାଇଜେସନ୍ ଉପରେ ଏକ ଅଧିବେଶନ ଏବଂ ଏସଆଣ୍ଡପି ଗ୍ଲୋବାଲ କମୋଡିଟି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଏଆଇ ଫର ଏନର୍ଜି ଉପରେ ଏକ ରାଉଣ୍ଡଟେବୁଲ, ଯାହା କି ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ '୨୦୨୫ କୁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର କେନ୍ଦ୍ର ଭାବରେ ବୈଶ୍ବିକ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତନକାରୀ ଉଦ୍ଭାବନ ଏବଂ ରଣନୈତିକ ଭାଗିଦାରୀ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ।
ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ୍ କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ନବସୃଜନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଅନୁଯାୟୀ, ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ୨୦୨୫ ଆଭିନ୍ୟ ଏନର୍ଜି ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ୨.୦ ଆୟୋଜନ କରିବ। ଏହି ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜରୁ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ପାଞ୍ଚଟି ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଏହି ଇଭେଣ୍ଟରେ ସେମାନଙ୍କର ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସମାଧାନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସୁଯୋଗ ପାଇବେ, ଯାହା ସେମାନଙ୍କର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଉପସ୍ଥିତି ଏବଂ ପ୍ରଭାବକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ।
ପାଖାପାଖି ୩୦୦୦ ଦାଖଲରୁ ଚୟନ ହୋଇଥିବା ବୈଷୟିକ କାଗଜପତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନାର ବିଜେତାମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମାଧାନ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବେ ।
ଦେଶରେ ଉପଲବ୍ଧ ଦକ୍ଷ ମାନବ ପୁଞ୍ଜି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଓ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକୁ ସାମିଲ କରିବା ଉପରେ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଉଛି। ଭାରତରେ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ/ଉଦ୍ୟୋଗୀ/ଉଦ୍ଭାବକଙ୍କ ପାଇଁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଦ୍ବାରା ସ୍ବତନ୍ତ୍ର କର୍ମଶାଳା/ମାଷ୍ଟରକ୍ଲାସ୍ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି। ଏହି ମାଷ୍ଟରକ୍ଲାସ ମାଗଣାରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି।
ପରିଦର୍ଶକଙ୍କ ପାଇଁ ସବୁ ଦିନ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ପ୍ରବେଶ ମାଗଣା ।
କେବଳ ଏକ ସମ୍ମିଳନୀ ନୁହେଁ, ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଶକ୍ତି ବ୍ୟବହାରକାରୀ ଦେଶ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିବା ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟାପକ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶକ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଭାବରେ ନିଜକୁ ପରିଚିତ କରିଛି ଏବଂ ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଶକ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ । ଆଇଇଡବ୍ଲ୍ୟୁ-୨୫ ଏହି ଗତିକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବ, ଯାହା ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ଆଲୋଚନାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତକୁ ସୂଚାଇବ ।