প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৬ জানুৱাৰীত একাধিক ৰে’লৱে প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
জম্মু অঞ্চলত সংযোগ আৰু অধিক বৃদ্ধিৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে নতুন জম্মু ৰে’লৱে সংমণ্ডল উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
তেলেংগানাৰ চাৰ্লাপল্লী নিউ টাৰ্মিনেল ষ্টেচনো উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
পূব উপকূলীয় ৰে’লৱেৰ ৰায়গড়া ৰে’লৱে সংমণ্ডল ভৱনৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
05 JAN 2025 6:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৬ জানুৱাৰীত দিনৰ ১২:৩০ বজাত ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিভিন্ন ৰে'ল প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
অঞ্চলটোত সংযোগ আৰু অধিক উন্নীতকৰণৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নতুন জম্মু ৰে’ল বিভাগৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। তদুপৰি, তেওঁ তেলেংগানাৰ চাৰ্লাপল্লী নিউ টাৰ্মিনেল ষ্টেচন উদ্বোধন কৰাৰ লগতে পূব উপকূলীয় ৰে’লৱেৰ ৰায়গাডা ৰে’লৱে ডিভিজন বিল্ডিঙৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
পাঠানকোট-জম্মু-উধমপুৰ-শ্ৰীনগৰ-বাৰামুল্লা, ভোগপুৰ ছিৰৱাল-পাঠানকোট, বটালা-পাঠানকোট আৰু পাঠানকোট পৰা যোগীন্দৰ নগৰ অংশকে ধৰি ৭৪২.১ কিলোমিটাৰ অংশৰ জম্মু ৰে’লৱে সংমণ্ডল সৃষ্টি কৰিলে জম্মু আৰু কাশ্মীৰ আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলসমূহৰ যথেষ্ট লাভ হ'ব, জনসাধাৰণৰ দীৰ্ঘদিনীয়া দাবী আৰু আশা-আকাংক্ষা পূৰণ হোৱাৰ লগতে ভাৰতৰ বাকী অংশৰ সৈতে সংযোগ উন্নত হ’ব। ইয়াৰ জৰিয়তে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি হ’ব, আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন হ’ব, পৰ্যটনক প্ৰসাৰিত হ’ব আৰু অঞ্চলটোৰ সামগ্ৰিক আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়ন হ’ব।
তেলেংগানাৰ মেডচাল-মালকাজগিৰি জিলাৰ চাৰ্লাপল্লী নিউ টাৰ্মিনেল ষ্টেচনক প্ৰায় ৪১৩ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে দ্বিতীয় প্ৰৱেশৰ ব্যৱস্থাৰ লগতে নতুন কোচিং টাৰ্মিনেল হিচাপে গঢ়ি তোলা হৈছে। যাত্ৰীসকলৰ বাবে ভাল সুবিধা থকা এই পৰিৱেশ অনুকূল টাৰ্মিনেলটোৱে চহৰখনৰ বৰ্তমানৰ কোচিং টাৰ্মিনেল যেনে ছেকেণ্ডৰাবাদ, হায়দৰাবাদ আৰু কাচেগুড়াৰ ভিৰ হ্ৰাস পাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পূব উপকূলীয় ৰে’লৱেৰ ৰায়গড়া ৰে’লৱে সংমণ্ডল ভৱনৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ জৰিয়তে ওড়িশা, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ আৰু ইয়াৰ কাষৰীয়া অঞ্চলসমূহৰ সংযোগ উন্নত হ’ব আৰু অঞ্চলটোৰ সামগ্ৰিক আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়ন হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple railway projects on 6th January
In a key move to further boost connectivity in the region, PM to inaugurate New Jammu Railway Division
PM to also inaugurate Charlapalli New Terminal Station in Telangana
PM to lay foundation stone for Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway
05 JAN 2025 6:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of various railway projects on 6th January at 12:30 PM via video conferencing.
In a key move to further boost connectivity in the region, Prime Minister will inaugurate the new Jammu Railway Division. He will also inaugurate the Charlapalli New Terminal Station in Telangana and lay the foundation stone of Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway.
Creation of the Jammu Railway Division, with 742.1 KM comprising Pathankot - Jammu - Udhampur - Srinagar - Baramulla, Bhogpur Sirwal - Pathankot, Batala - Pathankot and Pathankot to Joginder Nagar sections, will significantly benefit Jammu and Kashmir and surrounding regions, fulfilling the long pending aspiration of the people and improving connectivity to other parts of India. It will create employment opportunities, infrastructure development, promote tourism and lead to overall socio-economic development of the region.
Charlapalli New Terminal Station in the Medchal-Malkajgiri District of Telangana has been developed as a new coaching terminal along with provision of second entry with a cost of around Rs 413 crore. This environment friendly terminal, having good passenger amenities, will ease congestion on the existing coaching terminals in the city like Secunderabad, Hyderabad and Kacheguda.
Prime Minister will lay the foundation stone for Rayagada Railway Division Building of East Coast Railway. It will improve connectivity in Odisha, Andhra Pradesh and nearby areas and lead to overall socio-economic development of the region.