Prime Minister's Office
PM chairs 45th PRAGATI Interaction
PM reviews eight key projects worth more than Rs. 1 lakh crore
Delay in projects not only leads to cost escalation but also deprives public of the intended benefits of the project: PM
PM stresses on the importance of timely Rehabilitation and Resettlement of families affected during implementation of projects
PM reviews PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana and directs states to adopt a saturation approach for villages, towns and cities in a phased manner
PM advises conducting workshops for experience sharing for cities where metro projects are under implementation or in the pipeline to to understand the best practices and key learnings
PM reviews public grievances related to the Banking and Insurance Sector and emphasizes on quality of disposal of the grievances
26 DEC 2024 7:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi earlier today chaired the meeting of the 45th edition of PRAGATI, the ICT-based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Centre and State governments.
In the meeting, eight significant projects were reviewed, which included six Metro Projects of Urban Transport and one project each relating to Road connectivity and Thermal power. The combined cost of these projects, spread across different States/UTs, is more than Rs. 1 lakh crore.
Prime Minister stressed that all government officials, both at the Central and State levels, must recognize that project delays not only escalate costs but also hinder the public from receiving the intended benefits.
During the interaction, Prime Minister also reviewed Public Grievances related to the Banking & Insurance Sector. While Prime Minister noted the reduction in the time taken for disposal, he also emphasized on the quality of disposal of the grievances.
Considering more and more cities are coming up with Metro Projects as one of the preferred public transport systems, Prime Minister advised conducting workshops for experience sharing for cities where projects are under implementation or in the pipeline, to capture the best practices and learnings from experiences.
During the review, Prime Minister stressed on the importance of timely Rehabilitation and Resettlement of Project Affected Families during implementation of projects. He further asked to ensure ease of living for such families by providing quality amenities at the new place.
PM also reviewed PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana. He directed to enhance the capacity of installations of Rooftops in the States/UTs by developing a quality vendor ecosystem. He further directed to reduce the time required in the process, starting from demand generation to operationalization of rooftop solar. He further directed states to adopt a saturation approach for villages, towns and cities in a phased manner.
Up to the 45th edition of PRAGATI meetings, 363 projects having a total cost of around Rs. 19.12 lakh crore have been reviewed.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা ৪৫শুবা প্রাগাতি মীফম পাংথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর লাখ ১ হেনবগী মরুওইবা প্রোজেক ৯ হন্না য়েংশিনখ্রে
প্রোজেকশিং থিন্থবা অসিনা শেন চঙবা হেনগৎহনবা খক নত্তনা প্রোজেক্কী কান্নবশিং মীয়ামদা ফংহন্দ্রে: প্রধান মন্ত্রী
প্রোজেকশিং পায়খৎলিঙৈদা শোকহল্লবা ইমুংশিং মতম চানা খুন্দা-লৈতানবা থবকশিং পায়খৎপগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম সুর্য়া ঘর মুফ বিজলি য়োজনা হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং তাঙ্কক নাইনা খুঙ্গংশিং, তাউনশিং অমসুং সহরশিংদা মপুংফানা পায়খৎনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে
অফবা থবকশিং তম্নবা মেত্রো প্রোজেকশিং পায়খৎলিবা নত্ত্রগা পায়খৎনবা থৌরাং তৌরিবা সহরশিংদগী মখোয়না খঙবশিং শরুক য়ানবা ৱার্কশোপশিং পাংথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখ্রে
বেঙ্ক অমসুং ইন্সুরেন্স সেক্তরগা মরী লৈনবা মীয়াম্না মায়োক্নবা খুদোংচাদবশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং খুদোংচাদবশিং নিংথিনা কোকহন্নবা তকশিনখ্রে
26 DEC 2024 7:26PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং শরুক য়াদুনা, আই.সি.তিদা য়ুম্ফম ওইবা মল্তি-মোদাল প্লেতফোর্ম প্রাগাতি (প্রো-এক্তিব গভর্নান্স এন্দ তাইমলি ইমপ্লিমেন্তেসন) গী ৪৫ শুবা মীফম পাংথোকখ্রে।
মীফম অদুদা হন্না য়েংশিনখিবা মরুওইবা প্রোজেক নিপালগী মনুংদা সহরগী চৎথোক-চৎশিনগী মেত্রো প্রোজেক তরুক অমসুং লম্বীগী প্রোজেক অমা অমসুং থর্মেল পৱারগী প্রোজেক অমা য়াওখি। তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তিদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর লাখ ১ হেল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য থাক্কী সরকারগী ওফিসিএলশিংনা খঙগদবদি প্রোজেকশিং থিন্থবা অসিনা শেন চঙবা হেনগৎহনবা খক নত্তনা প্রোজেক্কী কান্নবশিং মীয়ামদা ফংহন্দ্রে হায়বা অসিনি।
মীফম মনুংদা, বেঙ্ক অমসুং ইন্সুরেন্স সেক্তরগা মরী লৈনবা মীয়াম্না মায়োক্নবা খুদোংচাদবশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে। খুদোংচাদবশিং কোকহনবদা মতম য়াম্না লৌদনবা অমসুং অৱাবশিং নিংথিনা কোকহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে।
মীয়াম্না পাম্নবা মীয়ামগী চৎথোক-চৎশিনগী থবক অমা ওইনা মেত্রো প্রোজেকশিং সহরশিংদা হেন্না পায়খৎলকপা অসি খন্নরদুনা, অফবা থবকশিং তম্নবা মেত্রো প্রোজেকশিং পায়খৎলিবা নত্ত্রগা পায়খৎনবা থৌরাং তৌরিবা সহরশিংদগী মখোয়না খঙবশিং শরুক য়ানবা ৱার্কশোপশিং পাংথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখ্রে।
মীফম মনুংদা, প্রোজেকশিং পায়খৎলিঙৈদা শোকহল্লবা ইমুংশিং মতম চানা খুন্দা-লৈতানবা থবকশিং পায়খৎপগী মরুওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। অসিগুম্বা ইমুংশিং হিংবদা লাইনবা অনৌবা মফমদা অফবা খুদোংচাবশিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা খঙহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম সুর্য়া ঘর মুফ বিজলি য়োজনাশু হন্না য়েংশিনখ্রে। অফবা ভেন্দরগী সিস্তেম অমা শেমগৎতুনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা য়ুম মথক্ত সোলার পেনেলশিং থম্বা হেনগৎহন্নবা মহাক্না পাউতাক পীখ্রে। রুপতোপ সোলার থম্নবা হায়রকপদগী হৌরগা থবক ওইনা পাংথোকপা ফাওবদা চঙবা মতম হন্থহন্নবা মহাক্না পাউতাক পীখি। তাঙ্কক নাইনা খুঙ্গংশিং, তাউনশিং অমসুং সহরশিংদা মপুংফানা পায়খৎনবা রাজ্যশিংদা মহাক্না খঙহনখ্রে।
প্রাগাতিগী ৪৫শুবা মীফম ফাওবদা, লুপা করোর লাখ ১৯.১২ রোমগী প্রোজেক ৩৬৩ হন্না য়েংশিনখ্রে।