Prime Minister's Office
PM to distribute over 50 lakh property cards to property owners under SVAMITVA Scheme
Drone survey already completed in 92% of targeted villages
Around 2.2 crore property cards prepared
26 DEC 2024 4:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will distribute over 50 lakh property cards under SVAMITVA Scheme to property owners in over 46,000 villages in 200 districts across 10 States and 2 Union territories on 27th December at around 12:30 PM through video conferencing.
SVAMITVA scheme was launched by Prime Minister with a vision to enhance the economic progress of rural India by providing ‘Record of Rights’ to households possessing houses in inhabited areas in villages through the latest surveying drone technology.
The scheme also helps facilitate monetization of properties and enabling institutional credit through bank loans; reducing property-related disputes; facilitating better assessment of properties and property tax in rural areas and enabling comprehensive village-level planning.
Drone survey has been completed in over 3.1 lakh villages, which covers 92% of the targeted villages. So far, around 2.2 crore property cards have been prepared for nearly 1.5 lakh villages.
The scheme has reached full saturation in Tripura, Goa, Uttarakhand and Haryana. Drone survey has been completed in the states of Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, and Chhattisgarh and also in several Union Territories.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্বামিতবা স্কিমগী মখাদা লৌ-ইংখোলগী মপুশিংদা প্রোপর্তি কার্দ লাখ ৫০ হেন্না য়েন্থোক্কনি
পান্দম থমখিবা খুঙ্গংশিংগী চাদা ৯২ দ্রোন সর্ভে লোইশিনখ্রে
চাউরাক্না প্রোপর্তি কার্দ করোর ২.২ শেম্লে
26 DEC 2024 4:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিশেম্বর ২৭ গী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২:৩০ রোম তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা রাজ্য ১০ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ২ শীনবা থুংবগী জিলা ২০০ দা খুঙ্গং ৪৬,০০০ হেনবদা শ্বামিতবা স্কিমগী মখাদা লৌ-ইংখোলগী মপুশিংদা প্রোপর্তি কার্দ লাখ ৫০ হেন্না য়েন্থোক্কনি
শ্বামিতবা স্কিম অসি, খ্বাইদগী নৌবা দ্রোন সর্ভে তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা খুঙ্গংশিংদা মী তাদবা মফমশিংদা য়ুম শাদুনা লৈরিবা য়ুম্বুশিংদা ‘ রেকোর্দ ওফ রাইতস’ পীদুনা ভারতকী খুঙ্গংগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা পান্দম অমগী মখাদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবনি।
লৌ-ইংখোল য়োনবা অমসুং বেঙ্ক লোনশিং লৌবা; লৌ-ইংখোলগা মরী লৈনবা খৎন-চৈনা হন্থহন্নবা; লৌ-ইংখোলশিং য়েংশিন্নবা হেন্না খুদোংচানবা অমসুং খুঙ্গংগী লমশিংদা লৌ-ইংখোলগী খজনা থিনবা অমসুং খুঙ্গং থাক্কী অপুনবা প্লান্নিং অমা পাংথোকপদা শ্বামিতবা স্কিমনা মতেং পাংগনি।
পান্দম থমখিবা খুঙ্গংশিংগী চাদা ৯২ কোনশিন্দুনা, খুঙ্গং লাখ ৩.১ হেনবদা দ্রোন সর্ভে পাংথোকপা লোইখ্রে। হৌজিক ফাওবদা খুঙ্গং লাখ ১.৫ রোমগী প্রোপর্তি কার্দ করোর ২.২ রোম শেম্লে।
শ্বামিতবা স্কিম অসি ত্রিপুরা, গৱা, উত্তরখন্দ অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংদা চাদা ১০০ পায়খৎলে। মধ্য প্রদেস, উত্তর প্রদেস অমসুং ছতিসগর রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি কয়াদা দ্রোন সর্ভে লোইশিনখ্রে।