প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
থবক ওইনা পাংথোকখ্রবশিং : প্রধান মন্ত্রীগী কুৱেত খোঙচৎ (দিশেম্বর ২১-২২,২০২৪)
22 DEC 2024 6:03PM by PIB Imphal
সেরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু/য়ানচে
পান্দম
1
দিফেন্সকী লমদা মতেং পীন্নবা ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত এম.ও.য়ু
এম.ও.য়ু অসিনা দিফেন্সকী লমদা মতেং পাংনবা ইন্সতিতুলাইজ তৌগনি। ত্রেনিং, পর্সোনেলশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং চৎথোক-চৎশিন, পুন্না লাল তম্বা, দিফেন্স ইন্দস্ত্রিগী মতেং পাংনবা, ঙাক-শেনগী খুৎলায় পীবা অমসুং রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী পুন্নগী থবক তৌমিন্নবা য়াওনা মরুওইবা হিরম কয়াদা মতেং পাংগনি।
2.
২০২৫-২০২৯গী ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম ( সি ই পি)
কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম অসিনা কলা, ঈশৈ, জগোয়, সাহিত্য অমসুং থিয়েতরদা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম হেনগৎহনগনি, কলচরেল হেরিতেচ ঙাক-শেনবগী মতেং পাংনগনি অমসুং কলচর অমসুং ফেস্তিবেলশিং শীনবগী লমদা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী মতেং পাংনগনি।
3.
২০২৫-২০২৮ গী শান্নবগী লমদা মতেং পাংনবগী ইজুক্যুতিপ প্রোগ্রাম (ই পি)
ইজুক্যুতিপ প্রোগ্রাম অসিনা ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত শান্নবগী লমদা মতেং পাংনবা মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। মসিনা শান্নবগী লমদা থৌরমশিং অমসুং প্রোজেকশিং শরুক য়াবা অমসুং শান্নবগী লুচিংবশিং চৎথোক-চৎশিন তৌবা পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং স্পোর্তস মেদিসিন, স্পোর্তস মেনেজমেন্ত, স্পোর্তস মেদিয়া, স্পোর্তস সাইন্স অমসুং অতৈ কয়াদা অখঙবশিং পীথোক-পীশিন তৌনগনি।
4.
কুৱেতনা ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্স (আই এস এ)গী মেম্বর ওইবা
সোলার ইনর্জি শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা মেম্বর লৈবাকশিংনা কার্বোন য়াম্না থাদোক্তবা থবকশিং পায়খৎপদা মতেং পাংনবা সোলার ইনর্জি শীজিন্নবা অমসুং খুদোংচাদবশিং কোকহনবদা ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্সনা মতেং পাংবা

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Kuwait (December 21-22, 2024)
22 DEC 2024 6:03PM by PIB Delhi
Sr. No. MoU/Agreement Objective
1
MoU between India and Kuwait on Cooperation in the field of Defence.
This MoU will institutionalize bilateral cooperation in the area of defence. Key areas of cooperation include training, exchange of personnel and experts, joint exercises, cooperation in defence industry, supply of defence equipment, and collaboration in research and development, among others.
2.
Cultural Exchange Programme (CEP) between India and Kuwait for the years 2025-2029.
The CEP will facilitate greater cultural exchanges in art, music, dance, literature and theatre, cooperation in preservation of cultural heritage, research and development in the area of culture and organizing of festivals.
3.
Executive Programme (EP) for Cooperation in the Field of Sports
(2025-2028)
The Executive Programme will strengthen bilateral cooperation in the field of sports between India and Kuwait by promoting exchange of visits of sports leaders for experience sharing, participation in programs and projects in the field of sports, exchange of expertise in sports medicine, sports management, sports media, sports science, among others.
4.
Kuwait’s membership of International Solar Alliance (ISA).
The International Solar Alliance collectively covers the deployment of solar energy and addresses key common challenges to the scaling up of use of solar energy to help member countries develop low-carbon growth trajectories.