Prime Minister's Office
Prime Minister meets Prime Minister of Kuwait
22 DEC 2024 6:38PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi held talks today with His Highness Sheikh Ahmad Al-Abdullah Al-Ahmad Al-Sabah, Prime Minister of the State of Kuwait.
The two leaders discussed a roadmap to strengthen the strategic partnership in areas including political, trade, investment, energy, defence, security, health, education, technology, cultural, and people-to-people ties. They emphasized on deepening economic cooperation between the two countries. Prime Minister invited a delegation comprising the Kuwaiti Investment Authority and other stakeholders to visit India to look at new opportunities in the fields of energy, defence, medical devices, pharma, food parks, among others. The leaders also discussed cooperation in traditional medicine and agricultural research. They welcomed the recent signing of the Joint Commission for Cooperation (JCC) under which new Joint Working Groups in the areas of trade, investment, education, technology, agriculture, security and culture have been set up in addition to the existing JWGs on Health, Manpower and Hydrocarbons.
The leaders witnessed the signing and exchange of bilateral agreements and MoUs after the talks. These included an MoU on Defence Cooperation, a Cultural Exchange Programme, an Executive Program on Cooperation in the Field of Sports and the Framework Agreement on Kuwait joining the International Solar Alliance.
Prime Minister invited His Highness the Prime Minister of Kuwait to visit India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কুৱেতকী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
22 DEC 2024 6:38PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কুৱেতকী প্রধান মন্ত্রী সৈখ অহমদ অল-অবদুল্লাহ অল-অহমদ অল-সাবাহগা ৱারি শানখ্রে।
রাজনিতি, ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ইনর্জি, দিফেন্স, সেকুরিতি, হকশেল, লাইরিক-লাইশু, তেক্নোলোজি, নাত অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে। লৈবাক অনিগী মরক্ত শেন-থুমগী মরী হেন্না চেৎশিনহন্নবা মখোয়না খন্নখ্রে। ইনর্জি, দিফেন্স, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, ফার্মা, ফুদ পার্কশিংগী হিরমশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং য়েংনবা কুৱেত ইনভেস্তমেন্ত ওথোরিতি অমসুং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিং য়াওবা মীহুৎ কাংবু অমা ভারত্ত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা চেবাউ পীখ্রে। মহৌশাগী লায়েং কাংলোনশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিনবগী মতাংদা মতেং পাংন্নবা মখোয়না খন্নখ্রে। হৌজিক হকশেল, মেনপৱার অমসুং হায়দ্রোকার্বোনশিংগী জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপশিংগী মথক্ত ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, লাইরিক-লাইশু, তেক্নোলোজি, লৌউ-শিংউ, সেকুরিতি অমসুং নাতকী হিরমশিংদা অনৌবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপশিং লিংখৎনবা হন্দক জোইন্ত কম্মিসন ফোর কোওপরেসন (জে সি সি) গী খুৎয়েক পীনখিবদা লুচিংবশিংনা তরাম্না ওকখ্রে।
ৱারি শানরবা মতুংদা, লৈবাক অনি য়ানচেশিং অমসুং এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনবা অমসুং খুৎশীন্নবা লুচিংবশিং শরুক য়াখি। মখোয়গী মনুংদা দিফেন্স কোওপরেসনগী এম.ও.য়ু অমা, কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম অমা শান্নবগী লমদা মতেং পাংন্নবা ইজুক্যুতিপ প্রোগ্রাম অমা অমসুং কুৱেতনা ইন্তরনেসনেল সোলার এল্লাইন্স শরুক য়ানবা ফ্রেমৱার্ক এগ্রিমেন্ত অমনি।
কুৱেতকী প্রধান মন্ত্রী ভারত্ত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা চেবাউ পীখ্রে।