Prime Minister's Office
Netherlands’ Prime Minister Dick Schoof calls PM Narendra Modi
The leaders underline the trusted and valued partnership between India and the Netherlands
The leaders discuss ways to further deepen and elevate bilateral partnership
18 DEC 2024 6:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call from H.E. Mr Dick Schoof, Prime Minister of the Netherlands.
Both leaders underscored the trusted & valued partnership between India and the Netherlands that are based on shared values and belief in democracy and rule of law.
They discussed ways to further deepen the existing cooperation in the sectors of water, agriculture, health. Both agreed to elevate the bilateral partnership and provide it a strategic dimension in diverse sectors including trade, defence, security, innovation, green hydrogen and semiconductors. Both emphasized on building the close people to people ties and exchanges in the field of education and culture.
The two leaders exchanged views on regional and global developments and reiterated commitment to work for promoting peace, security cooperation and stability.
The two leaders agreed to remain in touch.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নেদাৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ডিক শ্বুফৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু নেদাৰলেণ্ডৰ মাজত বিশ্বাসযোগ্য আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰিত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক দৃঢ় আৰু উন্নীত কৰাৰ উপায়ৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে
18 DEC 2024 6:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নেদাৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ডিক শ্বুফৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু নেদাৰলেণ্ডৰ মাজত বিশ্বাসযোগ্য আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰিত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে, যিবোৰ উমৈহতীয়া মূল্যবোধ আৰু গণতন্ত্ৰ আৰু আইনৰ শাসনৰ লগতে বিশ্বাসৰ ভেটিত গঢ় লৈ উঠে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পানী, কৃষি, স্বাস্থ্য খণ্ডত বৰ্তমানৰ সহযোগিতা আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ উপায়ৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। ইফালে দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্বক উন্নীত কৰাৰ লগতে বাণিজ্য, প্ৰতিৰক্ষা, নিৰাপত্তা, উদ্ভাৱন, সেউজ হাইড্ৰজেন আৰু অৰ্ধপৰিবাহীকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডত ইয়াক কৌশলগত মাত্ৰা প্ৰদান কৰিবলৈও সন্মত হয় দুয়োগৰাকী বিশ্বনেতা। দুয়োজনে শিক্ষা আৰু সংস্কৃতিৰ ক্ষেত্ৰত মানুহৰ লগত ঘনিষ্ঠ মানুহৰ সম্পৰ্ক আৰু বিনিময় গঢ়ি তোলাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী উন্নয়নৰ সন্দৰ্ভত মত বিনিময় কৰি শান্তি, নিৰাপত্তা সহযোগিতা আৰু স্থিতিশীলতাৰ প্ৰসাৰৰ বাবে কাম কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ প্ৰকাশ কৰে।
অনাগত সময়তো দুয়োগৰাকী নেতাই সঘন যোগাযোগত থাকিবলৈও সন্মত হয়।