Prime Minister's Office
Netherlands’ Prime Minister Dick Schoof calls PM Narendra Modi
The leaders underline the trusted and valued partnership between India and the Netherlands
The leaders discuss ways to further deepen and elevate bilateral partnership
18 DEC 2024 6:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call from H.E. Mr Dick Schoof, Prime Minister of the Netherlands.
Both leaders underscored the trusted & valued partnership between India and the Netherlands that are based on shared values and belief in democracy and rule of law.
They discussed ways to further deepen the existing cooperation in the sectors of water, agriculture, health. Both agreed to elevate the bilateral partnership and provide it a strategic dimension in diverse sectors including trade, defence, security, innovation, green hydrogen and semiconductors. Both emphasized on building the close people to people ties and exchanges in the field of education and culture.
The two leaders exchanged views on regional and global developments and reiterated commitment to work for promoting peace, security cooperation and stability.
The two leaders agreed to remain in touch.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেদরলেন্দসগী প্রধান মন্ত্রীগী দিক স্কুফনা প্রধান মন্ত্রী মোদীগা ৱারি শানখ্রে
লুচিংবশিংনা ভারত অমসুং নেদরলেন্দসগী মরক্ত লৈনরিবা থাজনবা অমসুং মমল য়াম্লবা মরীগী মতাংদা খন্নখ্রে
লৈবাক অনিগী মরী মখা তানা চেৎশিনহন্নবা অমসুং চাউখৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে
18 DEC 2024 6:51PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেদরলেন্দসগী প্রধান মন্ত্রীগী দিক স্কুফতগী তেলিফোন কোল অমা ওকখ্রে।
শরুক য়ামিন্নবা গুনশিং অমসুং গনতন্ত্র অমসুং আইনগী লৈঙাক্ত থাজবদা য়ুম্ফম ওইরিবা ভারত অমসুং নেদরলেন্দসগী মরক্ত লৈনরিবা থাজনবা অমসুং মমল য়াম্লবা মরীগী মতাংদা লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে।
ঈশিং, লৌউ-শিংউ, হকশেলগী হিরমশিংদা হৌজিক মতেং পাংনরিবা অসি মখা তানা ফগৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে। লৈবাক অনিগী মরী মখা তানা চেৎশিনহন্নবা অমসুং চাউখৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা য়ানরে অমসুং মসিনা ললোন-ইতিক, দিফেন্স, সেকুরিতি, ইন্নোবেসন, গ্রিন হায়দ্রোজেন অমসুং সেমিকন্দক্তরশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মসিনা মরুওইবা লাল্লোং অমা পীরগনি। মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং শেমগৎনবা অমসুং লাইরিক-লাইশু অমসুং নাতকী লমদা একচেঞ্জশিং পাংথোক্নবা লুচিংবা অনিমক্না ফোঙদোকখ্রে।
লুচিংবা অনিনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী ওইরক্লিবা ফিবমশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং শান্তি, সেকুরিতিগী মতেং পাংনবা অমসুং তংদু-লৈতাবা হেনগৎহন্নবা থবক তৌনবা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।
মখা তানা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখ্রে।