Ministry of Food Processing Industries
FUNDS TO SMALL AND MEDIUM SCALE FOOD PROCESSING ENTREPRENEURS
12 DEC 2024 12:37PM by PIB Delhi
Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) has been incentivizing food processing entrepreneurs, including small and medium, for setting up/expansion of related industries through its Central Sector Pradhan Mantri Kisan SAMPADA Yojana (PMKSY) Scheme, Production Linked Incentive Scheme for Food Processing Industry (PLISFPI) and Centrally Sponsored PM Formalization of Micro Food Processing Enterprises (PMFME) Scheme across the country. These schemes are not region or state specific but demand driven.
Under sub-schemes of PMKSY, MoFPI provides mostly credit linked financial assistance (capital subsidy) to entrepreneurs with total outlay of Rs.5520 crores for 15th Finance Commission Cycle. MoFPI has sanctioned 41 Mega Food Parks, 399 Cold Chain projects, 76 Agro- Processing Clusters, 559 Food Processing Units, 61 Creation of Backward & Forward Linkages Projects and 51 Operation Green projects under corresponding component schemes of PMKSY till 31st October, 2024.
MoFPI also provides financial, technical and business support for setting up/ upgradation of micro food processing enterprises under PMFME scheme. The scheme is operational from 2020-21 to 2025-26 with total outlay of Rs. 10,000 crores. A total of 1,08,580 micro food processing enterprises have been approved for assistance under PMFME Scheme till 31st October, 2024.
PLISFPI is, inter alia, intended to support creation of global food manufacturing champions and support Indian brands of food products in international market. The scheme is being implemented over a six-year period from 2021-22 to 2026-27 with an outlay of Rs. 10,900 crores. 171 food processing companies have been approved for assistance under various categories of the scheme so far.
This information was provided by the Union Minister of State for Food Processing Industries, Shri Ravneet Singh Bhittu, in a written reply to Loksabha.

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
স্মোল এন্দ মেদিয়ম স্কেল ফুদ প্রোসেসিং ওন্তপ্রিনোরশিংদা থাদখিবা ফন্দশিং
12 DEC 2024 12:37PM by PIB Imphal
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয় (MOFPI) না সেন্ত্রেল সেক্তরগী প্রধান মন্ত্রী কিসান সমপাদা য়োজনা (PMKSY) স্কিম, প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিম ফোর ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ (PLISFPI) অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা সেন্ত্রেল্লি স্পোন্সর তৌরবা পি.এম. ফোর্মেলাইজেসন ওফ মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তরপ্রাইজস (PMFME) স্কিমগী খুত্থাংদা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিং লিংখৎনবা/হেনগৎহন্নবা স্মোল এন্দ মেদিয়ম য়াওনা ফুদ প্রোসেসিং ওন্তপ্রিনোরশিংবু ইন্সেন্তিভাইজ তৌরি। স্কিমশিং অসি লমদম নৎত্রগা রাজ্যগী ওইবা নত্তে অদুবু দিমান্দদা য়ুম্ফম ওই।
PMKSYগী সব-স্কিমশিংগী মখাদা, MOFPIনা ওন্তপ্রিনোরশিংদা ক্রেদিৎ লিঙ্ক ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স (কেপিতেল সবসিদী) পীরি। 15শুবা ফাইনান্স কম্মিসন সাইকলগী ওইনা অপুনবা শেনফম লুপা করোর 5520 পীরি। PMKSYগী মরী লৈনবা কম্পোনেন্ত স্কিমশিংগী মখাদা 2024গী ওক্তোবর 31 ফাওবগী মনুংদা MOFPIনা মেগা ফুদ পার্ক 41, কোল্দ চেন প্রোজেক্ত 399, এগ্রো-প্রোসেসিং ক্লাস্তর 76, ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিত 559, বেকৱার্দ অমসুং ফোর্ৱার্দ লিঙ্কেজ প্রোজেক্ত 61 শেম্বা অমসুং ওপরেসন গ্রীন প্রোজেক্ত 51 অয়াবা পীখ্রে।
MOFPIনা PMFME স্কিমগী মখাদা মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইজশিং লিংখৎনবা/অদগ্রেদেসন তৌনবা শেলগী, তেক্নিকেল অমসুং বিজিনেস সপোর্তসু পীরি। স্কিম অসি 2020-21দগী 2025-26 ফাওবগী মনুংদা মথৌ পাংথোক্কনি। মসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর 10,000 ওইগনি। অপুনবা মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইজেস 1,08,580বু PMFME স্কিমগী মখাদা 2024গী ওক্তোবর 31 ফাওবদা মতেং পীনবগীদমক অয়াবা পীখ্রে।
PLISFPI অসি, অতৈগী মরক্তা, মালেমগী ওইবা ফুদ মেনুফেকচরিং চেম্পিয়নশিং শেমগৎপদা মতেং পাংনবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল মার্কেত্তা ভারতকী ব্রান্দশিংগী ফুদ প্রদক্তশিংদা মতেং পাংনবা পান্দম থম্লি। স্কিম অসি চহি তরুক্কী ওইনা 2021-22দগী 2026-27 ফাওবদা লুপা করোর 20,900গী শেনফমগা লোয়ননা পায়খৎলি। স্কিম অসিগী মখাদা তোঙান তোঙানবা কাংলুপশিংদা মতেং পীনবগীদমক হৌজিক ফাওবদা ফুদ প্রোসেসিং কম্পনী 171দা অয়াবা পীখ্রে।
ৱাফম অসি কেন্দ্রগী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রবনীত সিংহ বিতুনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা ফোংদোকখি।