Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi remembers former President Pranab Mukherjee
11 DEC 2024 10:29AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi remembered former President Shri Pranab Mukherjee on his birth anniversary today.
Calling him a statesman par excellence, Shri Modi hailed him as an administrator and admired his contributions to the country's development.
The Prime Minister posted on X:
"Remembering Shri Pranab Mukherjee on his birth anniversary. Pranab Babu was a one-of-a-kind public figure—a statesman par excellence, a wonderful administrator and a repository of wisdom. His contributions to India’s development are noteworthy. He was blessed with a unique ability to build consensus across the spectrum and this was due to his vast experience in governance and his deep understanding of India's culture as well as ethos. We will keep working to realise his vision for our nation."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হান্নগী রাস্ত্রপতি প্রনাব মুখর্জীবু নীংশিংখ্রে
11 DEC 2024 10:29AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হান্নগী রাস্ত্রপতি শ্রী প্রনাব মুখর্জীবু ঙসি মহাক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা নীংশিংখ্রে।
মহাকপু অথোইবা লৈঙাকপা অমনি হায়রদুনা শ্রী মোদীনা এদমিনিস্ত্রেতর অমা ওইনা মহাকপু থাগৎখি অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মহাক্না শরুক তমলমখিবশিংবু শীংথাখি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
"শ্রী প্রনাব মুখর্জীবু মহাক্কী মপোক নুমিৎনা লাকপদা নীংশিংজরি। প্রনাব বাবু অসি অখন্নবা পব্লিক ফিগর – অথোইবা লৈঙাকপা, অফবা এদমিনিস্ত্রেতর অমসুং লৌশিংগী পুখৈ অমা ওইরমখি। মহাক্না ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংদা শরুক তমলমখিবশিং অদু শীংথানীংঙাই ওই। মহাক অসি লম খুদিংমক্তা কনসেন্সস পুরকপা ঙম্বগী তোপ-তোপ্পা মগুন চেল্লি অমসুং মসিগী মরম অসি মহাক্না গভর্নান্সতা লৈরম্বা অচৌবা এক্সপরিয়েন্স অমসুং ভারতকী নাৎ লোয়ননা চৎনবীবু নীংথিনা খঙবননি। ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক মহাক্কী ভিজন অদু মঙফাওনবা ঙম্নবা ঐখোয়না মখা তানা হোৎনখিগনি।"