Prime Minister's Office
Prime Minister receives Their Majesties the King and Queen of Bhutan
PM recalled the exceptional hospitality accorded during his state visit to Bhutan in March 2024
The leaders reaffirmed their commitment to further strengthen the exemplary partnership between India and Bhutan
*PM reiterated India’s strong commitment to economic development of Bhutan*
The meeting underscored the tradition of regular high-level exchanges between the two countries
PM hosted a lunch in honour of the King and the Queen
05 DEC 2024 3:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received His Majesty the King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck and Her Majesty the Queen of Bhutan, Jetsun Pema Wangchuck in New Delhi today. Prime Minister extended his greetings to Their Majesties and fondly recalled the exceptionally warm hospitality accorded by the Government and the people of Bhutan during his State visit in March 2024.
Prime Minister and His Majesty the King expressed satisfaction at the excellent state of bilateral relations, encompassing development cooperation, clean energy partnership, trade and investment, space and technology cooperation, and people-to-people ties. They reaffirmed their commitment to further strengthening this exemplary partnership across all sectors.
The leaders reviewed the progress in enhancing economic connectivity between the two countries, and exchanged ideas on the Gelephu Mindfulness City initiative, a visionary project spearheaded by His Majesty to catalyse Bhutan’s development and strengthen linkages with adjoining border areas in India.
Prime Minister reiterated India's strong commitment to the economic development in Bhutan, highlighting the doubling of India’s development support to Bhutan for its 13th Five Year Plan period. His Majesty the King expressed gratitude to the Prime Minister and the people of India for steadfast support of Bhutan’s aspirations for happiness, progress and prosperity.
The meeting was followed by a lunch hosted by Prime Minister in honour of His Majesty the King and Her Majesty the Queen.
The meeting underscored the tradition of regular high-level exchanges between India and Bhutan, reflecting the spirit of mutual trust, cooperation and profound understanding that underpins the bilateral relations between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী নিংথৌ অমসুং মহারানি তরাম্না ওকখ্রে
মার্চ ২০২৪ দা মহাক্কী ভুতান খোঙচৎ মনুংদা মহাক তরাম্না ওকখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে
ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্ত লৈনরিবা তমজনিঙাই ওইরবা মরী মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়গী থাজবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না পীনখ্রে
ভুতানগী শেন-থুম চাউখৎনবা ভারতনা মতেং পাংলিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
মীফম অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা মহৌশাদগী চৎনদুনা লাকপা অৱাংবা থাক্কী মীফমশিংগী শরুক অমা পাংথোকপনি
নিংথৌ অমসুং মহারানি ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা চাক্লেন অমা কৌখ্রে
05 DEC 2024 3:42PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভুতানগী নিংথৌ জিগমে খেসার নাময়েল ৱাংচুক অমসুং ভুতানগী মহারানি জেতসুন পেমা ৱাংচুক তরাম্না ওকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নিংথৌ অমসুং মহারানিদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে অমসুং মার্চ ২০২৪ দা মহাক্কী ভুতান খোঙচৎ মনুংদা ভুতান সরকার অমসুং ভুতানগী মীয়াম্না মহাক তরাম্না ওকখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে।
চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পাংনবা, ক্লিন ইনর্জগী মতেং, ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, স্পেস অমসুং তেক্নোলোজিগী মতেং পাংনবা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা লৈবাক অনিগী অফবা মরীশিংদা প্রধান মন্ত্রী অমসুং নিংথৌনা অপেনবা ফোঙদোকখ্রে। হিরম খুদিংমক্তা ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্ত লৈনরিবা তমজনিঙাই ওইরবা মরী মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়গী থাজবা লুচিংবশিংনা অমুক হন্না পীনখ্রে।
লৈবাক অনিগী মরক্তা শেন-থুমগী মতেং পাংনবা হেনগৎলক্লিবা অসি লুচিংবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখ্রে অমসুং ভুতানগী চাউখৎপা য়াংখৎনবা অমসুং ভারতকা নক্নবা ঙমখৈগী মফমশিংগা শম্নবা হেনগৎহন্নবা নিংথৌনা লুচিংদুনা পায়খৎলিবা প্রোজেক জেলেফু মাইন্দফুলনেস সিতি ইনিসিয়েতিপগী মতাংদা ৱাফম কয়া ফোঙদোক্নখ্রে।
ভুতানগী শেন-থুম চাউখৎনবা ভারতনা মতেং পাংলিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে অমসুং ভুতানগী ১৩শুবা চহি মঙাগী থৌরাংদা ভারতনা ভুতানগী মতেং পাংবা শরুক অনি হেনগৎলকপা অসি ফোঙদোকখ্রে। ভুতানগী নুংঙাইবা, চাউখৎপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা লৈনবা ভুতানগী অনিংবশিং ফংনবা শৌগৎপগীদমক নিংথৌনা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভারতকী মীয়ামদা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে।
মীফম অদুগী মতুংদা নিংথৌ অমসুং মহারানি ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা চাক্লেন অমা কৌখ্রে
অমনা অমবু থাজনবা, মতেং পাংনবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরীশিংগী মরুওইবা অদু খঙদুনা, মীফম অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা মহৌশাদগী চৎনদুনা লাকপা অৱাংবা থাক্কী মীফমশিংগী শরুক অমা পাংথোকপনি।