Ministry of Health and Family Welfare
Update on U WIN Portal
7.43 crore beneficiaries have been registered, 1.26 crore vaccination sessions have been held and 27.77 crore administered vaccine doses have been recorded on U-WIN
U-WIN digital platform also has a mobile application for both citizens and vaccinators for ease of use and accessibility
U-WIN platform enables automated SMS alerts for registration confirmation, acknowledgment of vaccine doses administered, and reminder SMS for upcoming doses
The offline mode of U-WIN allows health workers to record vaccination services in areas without internet connectivity
29 NOV 2024 3:59PM by PIB Delhi
U-WIN is a digital platform for digitalization of all vaccination services provided under the Universal Immunization Programme (UIP) to ensure timely administration of life-saving vaccines to pregnant women and children (from birth to 16 years) against 12 vaccine-preventable diseases. The annual target of UIP is around 2.9 crore pregnant women and 2.6 crore infants (0-1 year). The nation-wide roll-out of U-WIN has been completed. Its key features include ‘Anytime Access’ and ‘Anywhere’ vaccination services, generation of Ayushman Bharat Health Account (ABHA) and Child ABHA, citizen module, automated SMS alerts, QR-based e-Vaccination Certificate and offline mode for data entry by vaccinators.
The initial pilot of U-WIN was conducted across 63 districts in 35 States/UTs followed by the nation-wide roll-out. As on 25th November 2024, 7.43 crore beneficiaries have been registered, 1.26 crore vaccination sessions have been held and 27.77 crore administered vaccine doses have been recorded on U-WIN. The increased daily usage of the platform has further created awareness and ready access of immunization services among both citizens and frontline workers.
The State/UT-wise number of beneficiaries registered and total administered vaccine doses recorded on U-WIN since inception are attached at Annexure.
U-WIN digital platform also has a mobile application for both citizens and vaccinators for ease of use and accessibility. This mobile application is available for download from Google Playstore at the click of a button. The following steps have been taken by the Government of India for creating public awareness and facilitating citizen access to vaccination:
• An extensive social media communication campaign for promoting awareness about U-WIN is done through the Ministry’s social media handles on various social media platforms.
• Frequently Asked Questions (FAQs) are available in 11 Indian languages on the U-WIN website for guiding both citizens and front-line workers regarding key features and utilization of U-WIN such as registration, appointment booking, national immunization schedule etc.
The U-WIN platform enables automated SMS alerts for registration confirmation, acknowledgment of vaccine doses administered, and reminder SMS for upcoming doses (3 days prior to the due date of vaccination).
The offline mode of U-WIN allows health workers to record vaccination services in areas without internet connectivity. Awareness among the general public especially pregnant women is done through an extensive nationwide social media campaign.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Smt. Anupriya Patel stated this in a written reply in the Lok Sabha today.
Annexure
State-wise details of Registration and Coverage on U-WIN
(as on 25th November 2024)
S. No.
State
Total registered beneficiaries
Total doses administered
1
Andaman And Nicobar Islands
15,219
65,978
2
Andhra Pradesh
21,01,105
45,44,821
3
Arunachal Pradesh
67,307
2,92,790
4
Assam
19,19,866
72,94,330
5
Bihar
1,51,07,436
6,71,69,747
6
Chandigarh
53,840
1,87,495
7
Chhattisgarh
15,14,999
55,63,865
8
Delhi
18,05,642
62,44,294
9
Goa
1,23,776
4,69,388
10
Gujarat
4,08,723
17,27,257
11
Haryana
24,85,151
1,01,73,612
12
Himachal Pradesh
8,59,854
27,44,702
13
Jammu And Kashmir
12,61,326
46,86,498
14
Jharkhand
13,03,057
46,65,153
15
Karnataka
42,07,225
1,74,07,291
16
Kerala
18,76,682
70,09,984
17
Ladakh
26,769
1,17,434
18
Lakshadweep
6,821
33,266
19
Madhya Pradesh
88,43,042
2,22,48,513
20
Maharashtra
51,11,333
1,58,23,185
21
Manipur
51,724
2,06,709
22
Meghalaya
2,19,913
9,19,770
23
Mizoram
80,933
3,84,937
24
Nagaland
80,995
3,59,435
25
Odisha
25,88,824
1,23,47,456
26
Puducherry
76,663
2,91,471
27
Punjab
11,55,002
46,47,294
28
Rajasthan
24,38,389
77,16,890
29
Sikkim
36,608
1,72,383
30
Tamil Nadu
15,59,860
28,05,744
31
Telangana
18,32,035
77,11,119
32
The Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
51,100
1,56,464
33
Tripura
2,91,778
14,34,856
34
Uttar Pradesh
1,62,02,760
5,90,78,156
35
Uttarakhand
7,38,160
31,01,943

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
U WIN পোর্তেলদা অপদেত তৌবা
বেনিফিসরী করোর ৭.৪৩ রেজিস্তর তৌরে, ভেক্সিনেসন সেসন করোর ১.২৬ পাঙথোকখ্রে অমদি ভেক্সিন দোজ করোর ২৭.৭৭ কাপখ্রে হায়না U-WIN পোর্তেলদা রেকোর্দ তৌরি মীয়াম অমদি ভেক্সিনেতর অনিমক্না লায়না শীজিন্নবা য়ানবগীদমক U-WIN দিজিতেল প্লেতফোর্মগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমসু লৈ U-WIN প্লেতফোর্মনা রেজিস্ত্রেসন কনফর্মেসন, কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী একনোলেজমেন্তকী ওতোমেতেদ SMS এলর্ত য়াহল্লি অমদি কাপকদবা নকশিল্লক্লবা দোজকী রিমাইন্দর SMS সু থারি U-WIN গী ওফলাইন মোদনা হেল্থ ৱর্করশিংবু ইন্তরনেত কন্নেক্তিবিতী ফংদবা মফমশিংদা ভেক্সিনেসন সর্ভিস রেকোর্দ তৌবা য়াহল্লি
29 NOV 2024 3:59PM by PIB Imphal
U-WIN অসি য়ুনিভর্সেল ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রাম (UIP) গী মখাদা মীরোনবী নুপীশিং অমদি অঙাংশিংদা (পোকপদগী চহি ১৬ ফাওবা) ভেক্সিন্না ঙাকথোকপা য়াবা লায়না ১২ দগী ঙাকথোক্নবা পুন্সি কনগদবা ভেক্সিনশিং মতম চানা কাপথোক্নবা লৈরিবা ভেক্সিনেসন সর্ভিস পুম্নমক্কী দিজিতেলাইজেসন তৌনবা দিজিতেল প্লেতফোর্ম অমনি‍। UIP গী চহিগী তার্গেৎ অসি মীরোন্বী নুপী করোর ২.৯ অমদি অঙাং (চহি ০-১) করোর ২.৬ নি‍। লৈবাক শিন্বা থুংনা U-WIN রোল আউত তৌবা মপুং ফারে‍। মসিগী মরুওইবা ফীচরশিংদি ‘এনিতাইম এক্সেস’ অমদি ‘এনিৱাইয়র’ ভেক্সিনেসন সর্ভিস, অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত (ABHA) অমসুং চাইল্দ ABHA জেনেরেত তৌবা, সিতিজন মোদ্যুল, ওতোমেতেদ SMS এলর্ত, QR-বেজ ই-ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেত অমদি ভেক্সিনেতরশিংনা দেতা এন্ত্রী তৌনবা ওফলাইন মোদ য়াওরি‍।
U-WIN গী অহৌবগী পাইলোত স্তেত/য়ু.তি. ৩৫ গী দিস্ত্রিক্ত ৬৩দা পায়খৎখি মদুগী তুংদা লৈবাক শিন্বা থুংনা রোল-আউত তৌরকখিবনি‍। নবেম্বর ২৫, ২০২৪ ফাওবদা বেনিফিসরী করোর ৭.৪৩ রেজিস্তর তৌরে, ভেক্সিনেসন সেসন করোর ১.২৬ পাঙথোকখ্রে অমদি ভেক্সিন দোজ করোর ২৭.৭৭ কাপথোকখ্রে হায়না U-WIN দা রেকোর্দ তৌরি। প্লেতফোর্ম অসি নুংতিগী শীজিন্নবা হেনগৎলক্লিবা অসিনা মীয়াম অমদি ফ্রন্তলাইন ৱর্কর অনিমক্তা এৱ্যারনেস লৈহল্লে অমদি ইম্ম্যুনাইজেসন সর্ভিস নীংথিনা ফংহল্লে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা U-WIN দা রেজিস্তর তৌরক্লবা বেনিফিসরী মশিং অমদি কাপখ্রবা অপুন্বা ভেক্সিন দোজ মশিং এনেক্সচরদা পীরি‍।
মীয়াম অমদি ভেক্সিনিতরশিংনা শীজিন্নবদা লায়হন্নবা U-WIN দিজিতেল প্লেতফোর্মগী মোবাইল এপ্লিকেসন অমসু লৈ। মোবাইল এপ্লিকেসন অসি বতন অমখক নম্লগা গুগল প্লেস্তোরদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি‍। মীয়ামদা এৱ্যারনেস হেনগৎহন্নবা অমদি মীয়ামবু ভেক্সিনেসন ফংহন্নবগীদমক ভারত লৈঙাক্না মখাগী খোঙথাংশিং অসি পায়খৎলে‍:
- U-WIN গী মরমদা এৱ্যারনেস লৈহন্নবা অচৌবা সোসিএল মীদিয়া কম্ম্যুনিকেসন কেম্পেন অমা তোঙান তোঙানবা সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা মন্ত্রালয়গী সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিংগী খুত্থাঙদা পাঙথোকখ্রে।
- তোয়না হঙ্গনবা ৱাহংশিং (FAQs) ভারতকী লোল ১১ দা U-WIN ৱেবসাইত্তা মীয়াম অমদি ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিংদা রেজিস্ত্রেসন, এপোইন্তমেন্ত, বুকিং, নেসস্নেল ইম্ম্যুনাইজেসন্নচিংবা য়াওনা U-WIN গী মরুওইবা ফীচরশিং অমদি মদু শীজিন্নবগী মতাঙদা লমজিং লমতাক্নবা হাপ্লে‍।
U-WIN প্লেতফোর্মনা রেজিস্ত্রেসন কনফর্মেসন, কাপখিবা ভেক্সিন দোজকী একনোলেজমেন্তকী ওতোমেতেদ SMS এলর্ত য়াহল্লি অমদি কাপকদবা নকশিল্লক্লবা দোজকী রিমাইন্দর SMS সু থারি (ভেক্সিনেসন দ্যু দেতকী নুমিৎ ৩ গী মমাঙদা)।
U-WIN গী ওফলাইন মোদনা হেল্থ ৱর্করশিংবু ইন্তরনেত কন্নেক্তিবিতী ফংদবা মফমশিংদা ভেক্সিনেসন সর্ভিস রেকোর্দ তৌবা য়াহল্লি। মীয়াম মরক্তা, মরুওইনা মীরোন্বী নুপীশিংগী মরক্তা মসিগী মরমদা খঙহন্নবা অচৌবা লৈবাক পুম্বগী ওইবা সোসিএল মীদিয়া কেম্পেন পাঙথোক্লি‍।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি অনুপ্রিয়া পতেলনা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।
এনেক্সচর
U-WIN দা লৈবা স্তেত-স্তেতকী ওইবা রেজিস্ত্রেসন অমদি কভরেজ মশিং
(নবেম্বর ২৫, ২০২৪ ফাওবদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত
রেজিস্তর তৌরবা অপুন্বা মশিং
অপুন্বা কাপখ্রবা মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
১৫,২১৯
৬৫,৯৭৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২১,০১,১০৫
৪৫,৪৪,৮২১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৬৭,৩০৭
২,৯২,৭৯০
৪
অসাম
১৯,১৯,৮৬৬
৭২,৯৪,৩৩০
৫
বিহার
১,৫১,০৭,৪৩৬
৬,৭১,৬৯,৭৪৭
৬
চান্দিগর
৫৩,৮৪০
১,৮৭,৪৯৫
৭
ছত্তিসগর
১৫,১৪,৯৯৯
৫৫,৬৩,৮৬৫
৮
দিল্লী
১৮,০৫,৬৪২
৬২,৪৪,২৯৪
৯
গোৱা
১,২৩,৭৭৬
৪,৬৯,৩৮৮
১০
গুজরাত
৪,০৮,৭২৩
১৭,২৭,২৫৭
১১
হরিয়ানা
২৪,৮৫,১৫১
১,০১,৭৩,৬১২
১২
হিমাচল প্রদেশ
৮,৫৯,৮৫৪
২৭,৪৪,৭০২
১৩
জম্মু অমসুং কাস্মির
১২,৬১,৩২৬
৪৬,৮৬,৪৯৮
১৪
ঝার্খন্দ
১৩,০৩,০৫৭
৪৬,৬৫,১৫৩
১৫
কর্নাতকা
৪২,০৭,২২৫
১,৭৪,০৭,২৯১
১৬
কেরলা
১৮,৭৬,৬৮২
৭০,০৯,৯৮৪
১৭
লদাখ
২৬,৭৬৯
১,১৭,৪৩৪
১৮
লক্সদ্বীপ
৬,৮২১
৩৩,২৬৬
১৯
মধ্য প্রদেশ
৮৮,৪৩,০৪২
২,২২,৪৮,৫১৩
২০
মহারাস্ত্র
৫১,১১,৩৩৩
১,৫৮,২৩,১৮৫
২১
মনিপুর
৫১,৭২৪
২,০৬,৭০৯
২২
মেঘালয়
২,১৯,৯১৩
৯,১৯,৭৭০
২৩
মিজোরম
৮০,৯৩৩
৩,৮৪,৯৩৭
২৪
নগালেন্দ
৮০,৯৯৫
৩,৫৯,৪৩৫
২৫
ওরিসা
২৫,৮৮,৮২৪
১,২৩,৪৭,৪৫৬
২৬
পুদুচেরী
৭৬,৬৬৩
২,৯১,৪৭১
২৭
পঞ্জাব
১১,৫৫,০০২
৪৬,৪৭,২৯৪
২৮
রাজস্থান
২৪,৩৮,৩৮৯
৭৭,১৬,৮৯০
২৯
সিক্কিম
৩৬,৬০৮
১,৭২,৩৮৩
৩০
তামিল নাদু
১৫,৫৯,৮৬০
২৮,০৫,৭৪৪
৩১
তেলঙ্গনা
১৮,৩২,০৩৫
৭৭,১১,১১৯
৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমদি দামন অমসুং দিউ
৫১,১০০
১,৫৬,৪৬৪
৩৩
ত্রিপুরা
২,৯১,৭৭৮
১৪,৩৪,৮৫৬
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১,৬২,০২,৭৬০
৫,৯০,৭৮,১৫৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
৭,৩৮,১৬০
৩১,০১,৯৪৩