উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়নৰ বাবে পুঁজিৰ আৱণ্টন
27 NOV 2024 3:31PM by PIB Guwahati
সকলো ৰেহাই নোপোৱা কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰালয়/বিভাগৰ বাবে সেইসমূহৰ বাৰ্ষিক মুঠ বাজেট আৱণ্টনৰ ১০% উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়নৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰাটো বাধ্যতামূলক। উপলব্ধ তথ্য অনুসৰি, যোৱা পাঁচ বছৰত এনইআৰৰ বাবে পুঁজি নিৰ্ধাৰণ আৰু অস্থায়ী ব্যয় নিম্নধৰণৰ:
(কোটি টকা)
বিত্তীয় বৰ্ষ
বাজেটৰ আকলন
সংশোধিত আকলন
প্ৰকৃত ব্যয়
সংশোধিত আকলনৰ তুলনাত প্ৰকৃত ব্যয়ৰ %
২০১৯-২০
৫৯,৩৭০
৫৩,৩৭৪
৪৮,৫৩৪
৯০.৯
২০২০-২১
৬০,১১২
৫১,২৭১
৪৮,৫৬৪
৯৪.৭
২০২১-২২
৬৮,০২০
৬৮,৪৪০
৭০,৮৭৪
১০৩.৬
২০২২-২৩
৭৬,০৪০
৭২,৫৪০
৮২,৬৯১
১১৩.৯
২০২৩-২৪
৯৪,৬৮০
৯১,৮০২
১,০২,৭৪৯
১১১.৯
মুঠ
৩,৫৮,২২২
৩,৩৭,৪২৭
৩,৫৩,৪১২
১০৪.৭
আজি লোকসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত কেন্দ্ৰীয় উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন ৰাজ্যমন্ত্ৰী ড০ সুকান্ত মজুমদাৰে এই তথ্য প্ৰদান কৰে।

Ministry of Development of North-East Region
Allocation of Funds for Development of North Eastern Region
27 NOV 2024 3:31PM by PIB Delhi
It is mandatory for all the non-exempt Union Ministries/Department to earmark 10% of their annual Gross Budgetary Allocation towards development of the North Eastern Region (NER). As per available information, the earmarking of funds for NER and provisional expenditure for last five years is as under:
(Rs. in Crores)
Financial Year
Budget Estimate
Revised Estimate
Actual Expenditure
% Actual Expenditure to RE
2019-20
59,370
53,374
48,534
90.9
2020-21
60,112
51,271
48,564
94.7
2021-22
68,020
68,440
70,874
103.6
2022-23
76,040
72,540
82,691
113.9
2023-24
94,680
91,802
1,02,749
111.9
Total
3,58,222
3,37,427
3,53,412
104.7
This information was given by the Union Minister of State for Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majunmdar in a written reply to a question in Lok Sabha today.