Ministry of Development of North-East Region
Allocation of Funds for Development of North Eastern Region
27 NOV 2024 3:31PM by PIB Delhi
It is mandatory for all the non-exempt Union Ministries/Department to earmark 10% of their annual Gross Budgetary Allocation towards development of the North Eastern Region (NER). As per available information, the earmarking of funds for NER and provisional expenditure for last five years is as under:
(Rs. in Crores)
Financial Year
Budget Estimate
Revised Estimate
Actual Expenditure
% Actual Expenditure to RE
2019-20
59,370
53,374
48,534
90.9
2020-21
60,112
51,271
48,564
94.7
2021-22
68,020
68,440
70,874
103.6
2022-23
76,040
72,540
82,691
113.9
2023-24
94,680
91,802
1,02,749
111.9
Total
3,58,222
3,37,427
3,53,412
104.7
This information was given by the Union Minister of State for Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majunmdar in a written reply to a question in Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদম চাওখৎহন্নবা ফন্দ কাইথোকপা
27 NOV 2024 3:31PM by PIB Imphal
একজেম্প তৌদবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত পুম্নমক মখোয়গী চহিগী গ্রোদ বজেতরী এলোকেসনগী ১০% নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (NER) চী চাওখৎ থৌরাংদা শোয়দনা থাদগদবনি‍। ফংলিবা ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্না, NER গী ইয়রমার্ক তৌখিবা ফন্দ অমসুং হৌখিবা চহি মঙাগী প্রোভিজনেল ফন্দ মখাদা পীরি::
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
শেন্বা চহি
বজেৎ এস্তিমেত
রিভাইজ এস্তিমেত
একচুএল এক্সপেন্দিচর
% একচুএল এক্সপেন্দিচর তু RE
20১৯-২০
৫৯,৩৭০
৫৩,৩৭৪
৪৮,৫৩৪
৯০.৯
২০২০-২১
৬০,১১২
৫১,২৭১
৪৮,৫৬৪
৯৪.৭
২০২১-২২
৬৮,০২০
৬৮,৪৪০
৭০,৮৭৪
১০৩.৬
২০২২-২৩
৭৬,০৪০
৭২,৫৪০
৮২,৬৯১
১১৩.৯
২০২৩-২৪
৯৪,৬৮০
৯১,৮০২
১,০২,৭৪৯
১১১.৯
Total
৩,৫৮,২২২
৩,৩৭,৪২৭
৩,৫৩,৪১২
১০৪.৭
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর সুকান্ত মজুমদারনা ফোঙদোকখিবনি‍।