Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya to Lead Samvidhan Divas Padyatra in Delhi to Celebrate the 75th Year of Adoption of Constitution
Over 10,000 MY Bharat Youth Volunteers Expected to Join Padyatra Celebrating Constitutional Values
23 NOV 2024 11:29AM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr. Mansukh Mandaviya, will lead a Padyatra (foot march) on the theme ‘Mera Samvidhan Mera Swabhiman’ along with MY Bharat Youth Volunteers to commemorate Constitution Day on November 25, 2024, in New Delhi. The event will celebrate the adoption of the Indian Constitution and honour the vision of the Founding Fathers, marking a significant milestone in India's democratic journey.
This Padyatra is part of a series of Padyatras that Dr. Mandaviya will undertake over the course of one year, each focusing on a unique theme to inspire the youth and celebrate India's rich heritage. The Constitution Day Padyatra is the second in the series, following the inaugural ‘Bhagwan Birsa Munda – Maati Ke Veer’ Padyatra held on November 13, 2024 in Jashpur, Chhattisgarh.
The Padyatra, aimed at promoting constitutional values and raising awareness about the Preamble and principles of democracy among youth, will commence from Major Dhyan Chand National Stadium at 8:00 AM on November 25, 2024. Union Ministers, Members of Parliament, and other dignitaries are expected to join this historic march.
The event will begin with an inaugural ceremony featuring an extensive art exhibition showcasing the life and contributions of Dr. B.R. Ambedkar alongside other distinguished members of the Constituent Assembly. A comprehensive exhibition detailing the constitutional journey will also be displayed, complemented by an interactive Preamble wall where citizens can engage and connect with India’s constitutional values.
The Padyatra will follow a route starting at Major Dhyan Chand National Stadium, passing through landmarks such as Kartavyapath and India Gate, and culminating back at the stadium.
The Padyatra is expected to engage over 10,000 youth participants from various organizations, including MY Bharat Volunteers, NYKS, NSS, NCC, and Bharat Scouts & Guides. Cultural performances, educational exhibitions, and interactive sessions will deepen the understanding of constitutional values among young citizens.
Youth engagement forms a core component of the event. MY Bharat registration drives will be organized during the program, and participants can capture the day through specially designed themed selfie points. Additionally, banner-signing ceremonies will allow young participants to leave their mark on history. These activities are designed to forge a meaningful connection between young citizens and their constitutional heritage.
The event represents a significant milestone in the year-long celebration of the Constitution's 75th year, emphasizing the role of youth in preserving and promoting constitutional values for Viksit Bharat 2047.
To know more about Bhagwan Birsa Munda – ‘Maati Ke Veer’ Padyatra, CLICK HERE.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা সংবিধান চৎনহনখিবা ৭৫শুবা চহি ফারকপা সেলেব্রেত তৌনবা দিল্লীদা পাঙথোক্কদবা সংবিধান দিবস পদয়াত্রা লমজিংগনি
কন্সতিত্যুস্নেল ভেল্যুশিং সেলেব্রেত তৌদুনা MY ভারত য়ুথ ভোলুন্তিয়র ১০,০০০ না পদয়াত্রাদা শরুক য়াগনি
23 NOV 2024 11:29AM by PIB Imphal
য়ুথ এফ্যার্স অমসুং স্পোর্তস অমদি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা নই দিল্লীদা নবেম্বর ২৫, ২০২৪দা কন্সতিত্যুসন দেগী থৌরমদা পাঙথোক্কদৌরিবা ‘মারা সংবিধান মেরা স্বাভিমান’ হায়বা থীমদা MY ভারত য়ুথ ভোলুন্তিয়রশিংগা লোয়ননা চৎকদৌরিবা পদয়াত্রা (খোঙচৎ) লমজিংগনি‍। থৌরম অসিনা ইন্দিয়ন কন্সতিত্যুসন চৎনবা হৌখিববু সেলেব্রেত তৌগনি অমদি ফাউন্দিং ফাদরশিংগী মঙলানবু ইকায়খুম্নদুনা ভারতকী দিমোক্রেসীগী খোঙচত্তা মশক থোকপা পন্দোল অমা ওইগনি‍।
পদয়াত্রা অসি নহাশিংবু ভারতকী ইনাক খুল্লবা পারী পুরীবু থাগোন্ননবা পুক্নিং থৌগৎকদবা থীমশিংগা লোয়ননা চহি অমা চুপ্না পাঙথোক্কদবা খোঙচৎ পরেং অমগী মনুং চন্না পাঙথোক্কদবন‍ি‍। কন্সতিত্যুন দে পদয়াত্রা অসি জস্পুর, ছত্তিসগরদা নবম্বর ১৩, ২০২৪দা পাঙথোকখিবা ‘ভগবান বিরসা মুন্দা – মাতী কে বীর’ পদয়াত্রা হৌদোকখ্রবা মতুংদা, সেরিজ অসিগী অনিশুবা খোঙচৎনি‍।
নহাশিংগী মরক্তা কন্সতিত্যুস্নেল ভেল্যুশিং য়োকখৎনবা অমসুং দিমোক্রেসীগী প্রিএম্বল অমসুং প্রিন্সিপলশিংগী মরমদা এৱ্যারনেস পুরক্নবা পান্দম থম্লিবা পদয়াত্রা অসি নবেম্বর ২৫, ২০২৪গী অয়ুক পুং ৮.০০ তাবা মতমদা মেজর ধ্যান চান্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদগী হৌগনি‍। কেন্দ্র মন্ত্রীশিং, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং অমসুং অতৈ মীথুংশিংনা পুৱারী ওইরবা খোঙচৎ অসিদা শরুক য়ারবা য়াই‍।
থৌরম অসি কন্সতিত্যুএন্ত এসেমব্লীগী অতৈ মেম্বরশিংগা লোয়ননা দোক্তর বি.আর. অম্বেদকরগী পুন্সি অমসুং থৌদাংশিং উৎপা অচৌবা আর্ত একজিবিসন য়াওবা হৌদোকপগী থৌরম অমগা লোয়ননা হৌগনি‍। সংবিধানগী খোঙচৎপু মচা খায়না উৎপা একজিবিসন অমসু উৎকনি, অমদি মীয়ামবু এঙ্গেজ তৌবা অমদি ভারতকী কন্সতিত্যুস্নেল ভেল্যুগা কন্নেক্ত তৌবা য়াবা ইন্তরেক্তিব প্রিএম্বল ৱাল অমসু লৈগনি‍।
পদয়াত্রা অসিনা মেজর ধ্যান চান্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদগী হৌরগা, কর্তব্যপথ অমসুং ইন্দিয়া গেতনচিংবা লেন্দমার্কশিং ফাওদুনা চৎকনি, অমদি স্তেদিয়ম অসিদা লোইশিনগনি‍।
পদয়াত্রা অসিদা MY ভারত ভোলুন্তিয়র্স, NYKS, NSS, NCC, অমসুং ভারত স্কাউতস এন্দ গাইদ্সনচিংবা লূপ কয়াদগী নহা ১০,০০০ রোম্না শরুক য়ারবা য়াই‍। কলচরেল পর্ফোর্মেন্স, এজুকেস্নেল একজিবিসন্স, অমসুং ইন্তরেক্তিব সেসনশিংনা নহাশিংগী মরক্তা কন্সতিত্যুস্নেল ভেল্যুশিংগী মরমদা খঙবা হেনগৎহনগনি‍।
নহাশিং এঙ্গেজ তৌবনা থৌরম অসিগী মরুওইবা মচাক অমা ওইরি‍। MY ভারত রেজিস্ত্রেসন দ্রাইবশিং থৌরম অসিগী মনুংদা পাঙথোক্কনি, অমদি শরুক য়ারিবশিংনা অখন্নবা থীমগী সেল্ফি পোইন্তশিংগী খুত্থাঙদা নুমিৎ অসিবু কেপচর তৌগনি‍। মসিগী মথক্তা, বেন্নর-সাইনিং থৌরমশিংনা নহাশিংবু পুৱারীদা মখোয়গী মফম কল্লম্বা ঙমহনগনি‍। থবক থৌরমশিং অসি নহাশিং অমসুং কন্সতিত্যুস্নেল হেরিতেজ অনিগী মরক্তা ৱাহন্থোক লৈবা মরী শেমগৎনবা শেম-শাবনি‍।
থৌরম অসিনা ভিক্সিত ভারত ২০৪৭গী কন্সতিত্যুস্নেল ভেল্যুশিং ঙাক শেন্দুনা অমদি য়োকখত্তুনা থম্বদা নহাশিংগী থৌদাংগী মতাঙদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা সংবিধানগী চহি ৭৫ শুববু চহি অমা চুপ্না পাঙথোক্নবা মশক থোকপা থৌরম অমা ওইরি‍।
ভগবান বিরসা মুন্দা – ‘মাতী কে বীর’ পদয়াত্রাগী মরমদা হেন্না খঙনবগীদমক মসিদা নম্বিয়ু‍