নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
বিহারদা এপ্রিল ২০২৫ দা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস অমসুং পেরা গেমস পাংথোক্লগনি: দোক্তর মন্দাবিয়া
অহানবা ওইনা, মফম/রাজ্য অমদা গেম অনি পাংথোক্নবা খেলো ইন্দিয়ানা সম্মর ওলেম্পিক্সকী নমুনা চৎনগনি
21 NOV 2024 5:20PM by PIB Imphal
মথং চহিগী এপ্রিলদা বিহারনা য়ুম্বু ওইদুনা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২৫ পাংথোক্লগনি। য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিগী মরুওইবা থৌরম অমা ওইরিবা অসিনা, লৈবাক অসিগী খেলো ইন্দিয়াগী মেপ্তা নৌনা বিহার হাপচিল্লগনি।
অহানবা ওইনা অমসুং সম্মর ওলেম্পিক্সকী মওংদা, খেলো ইন্দিয়া পেরা গেমশু বিহারদা পাংথোক্কনি। য়ুথ গেমসকী মতুংদা পেরা গেমস পাংথোক্কনি অমসুং গেম অনি অসিগী মরক্তা নুমি ১০ দগী নুমিৎ ১৫ ফাওবা লাপ্নহনগনি। হৌখিবা চহিদা দিল্লিদা অহানবা পেরা গেমস পাংথোকখ্রে।
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা হায়খি লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্ত খেলো ইন্দিয়া গেমস পাংথোকপা অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দমনি। মহাক্কী পান্দম অসিগী শরুক অমা ওইনা, বিহারনা গেম অমা খক নত্তনা গেম অনি পাংথোক্কনি। বিকসিত ভারত ২০৪৭ গী পান্দম ফংনবা হোৎনবদা শান্নবনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। অচৌবা শান্নবগী থৌরমশিং য়ুম্বু ওইদুনা হন্দক বিহারনা মসিগী তৌবা ঙম্বা উৎখ্রে।
হন্দক বিহারগী রাজগিরদা নুপীগী এসিয়ান চেম্পিয়ন্স ত্রোফি হোক্কি চেম্পিয়নশিপ পাংথোকখ্রে। হায়রিবা চেম্পিয়নশিপ অদুদা ভারতনা পেরিস ওলেম্পিক্সতা ব্রোঞ্জ মেদল ফংখিবা চাইনা মাইথিবা পীদুনা অমুক হন্না মহাদেস অসিগী চেম্পিয়ন ওইরে।
চহি অসিগী জনুৱারিদা তামিল নাদুদা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২৩ পাংথোকখ্রে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা খুদোংচাবশিং শীজিন্ননবা ঐখোয়না শান্নরোয়শিংগী পুক্নিং থৌগৎলি। বিহারগী ইনাকখুল্লবা নাত অমসুং চৎনবীশিং অসিনা মীওই খুদিংমক্কী পুক্নিং চিংশিনগনি। মপাঙ্গল কনবা লৈবাক অমা শেমগৎপদা রাজ্য অমগী হেরিতেচ হরাওবা ফোঙদোকপা অসি তঙাইফদে।
ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং মখোঙদগী হৌনা শান্নরোয়শিং য়োকখৎনবা মিনিস্ত্রিগী থৌরাংদা বিহার তৎন-থানবা য়াদ্রবা শরুক অমনি। হৈথোই-শিংথোইবা য়োকখৎপা অসি খেলো ইন্দিয়া থৌরমগী মরুওইবনি অমসুং স্পোর্তস দিপার্তমেন্তগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং য়াম্না কান্নবা ফংবা রাজ্যশিংগী মনুংদা বিহারশু অমনি। বিহারদা খেলো ইন্দিয়া সেন্তর ৩৮ অমসুং খেলো ইন্দিয়া স্তেৎ সেন্তর ওফ এক্সলেন্স অমা লৈদুনা থাক খুদিংমক্তা শান্নরোয়শিং থম্লি। মসিগী মথক্তা, বিহারদা সাই ত্রেনিং সেন্তর অহুম লৈরি।
লাক্লিবা চয়োলশিংদা বিহারদা পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমসগী অকুপ্পা মরোলশিং খঙহল্লগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Bihar to host Khelo India Youth Games and Para Games in April 2025: Dr. Mandaviya
For the first time, Khelo India will adopt the Summer Olympics model to host two Games in one venue/state
21 NOV 2024 5:20PM by PIB Delhi
Bihar will host the Khelo India Youth Games 2025 in April next year. A flagship event of the Ministry of Youth Affairs and Sports, Bihar will be a new addition to the Khelo India map of the country.
For the first time and in the lines of the Summer Olympics, the Khelo India Para Games will also be held in Bihar. The Para Games will follow the youth Games and there will be a 10 to 15 days gap between the two Games. The first edition of the Para Games was held in Delhi last year.
“It is Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision to bring the Khelo India Games to every corner of the country. In line with this vision, Bihar will host not one but two editions of the Games. Sports will play a pivotal role in realizing the vision of Viksit Bharat by 2047. Bihar has recently showcased its capability to host major sporting events,” said Union Minster of Youth Affairs and Sports, Dr. Mansukh Mandaviya.
Bihar just hosted the women’s Asian Champions Trophy hockey championship in Rajgir. In the same championship, India defeated Paris Olympics silver medalists China to retain the continental title.
Previously the Khelo India Youth Games 2023 were held in Tamil Nadu in January this year. “We encourage athletes to make the most of the facilities available across the country. Bihar’s rich cultural diversity is also a significant attraction for everyone. Embracing and celebrating a state’s heritage is essential for building a stronger nation,” added Dr. Mandaviya.
Bihar is an integral part of the Ministry’s plans to develop infrastructure and provide support to athletes from the grassroots level.
Talent development is at the heart of the Khelo India Programme and Bihar is also a major beneficiary of the Department of Sports’ developmental programmes. There are 38 Khelo India Centres in Bihar and one Khelo India State Centre of Excellence catering to athletes at all levels. In addition to this, there are three SAI Training Centres.
More details of the Khelo India Youth Games in Bihar will be shared in the coming weeks.