Ministry of Tribal Affairs
NESTS organizes 5th National EMRS Cultural & Literary Fest and Kala Utsav at Bhubaneswar from tomorrow
Union Minister Shri Jual Oram to grace the occasion
11 NOV 2024 5:00PM by PIB Delhi
National Education Society for Tribal Students (NESTS) to organize the 5th National EMRS Cultural & Literary Fest and Kala Utsav - 2024. The grand event will take place from 12th to 15th November 2024 at Shiksha ‘O’ Anusandhan, Khandagiri, Bhubaneswar, Odisha, and is hosted by the Odisha Model Tribal Educational Society (OMTES).
These pictures showcase EMRS students performing in previous year’s EMRS National Cultural Fest.
Union Minister for Tribal Affairs, Shri Jual Oram, and Minister of State for Tribal Affairs, Shri Durgadas Uikey, will grace this prestigious event, which coincides with the 150th Birth Anniversary of Bhagwan Birsa Munda.
This year’s the theme of cultural fests is, "A Tribute to Bhagwan Birsa Munda & Tribal Freedom Fighters," and it adds historical and cultural significance to the occasion, aligning with the birth anniversary of Bhagwan Birsa Munda.
Highlights of the Event:
• Showcasing Talent and Unity: Over 2,000 tribal students studying in Eklavya Model Residential School (EMRSs) from all across the nation will participate, representing the diverse cultural heritage of India’s tribal communities through various cultural and literary events.
• Cultural events, Literary Fest & Kala Utsav events: The event will feature 35 distinct events, including Vocal Music, Instrumental Music, Dance, Theatre, and Visual Arts, allowing students to showcase their artistic skills on a national platform. Winners of this cultural fest will gain a chance to showcase their talents at the National Level Kala Utsav competition, to be held at RIE Bhopal, wherein EMRS students will compete with another 38 teams across the country.
• Promoting Holistic Development: The EMRS Cultural Fest has long aimed to bridge the gap between tribal and mainstream communities, creating equal opportunities for tribal students and encouraging them to explore their potential across varied domains.
The EMRS Cultural Fest has offered students from tribal backgrounds a platform to showcase their skills and pursue excellence in artistic and cultural arenas. With this year’s event, NESTS aims to reinforce its commitment to tribal education and empowerment through cultural expression, nurturing students’ all-round development and enhancing their social and academic engagement.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
NESTS না হয়েংদগী ভুবনেস্বরদা 5শুবা নেস্নেল EMRS কলচরেল & লিতরেরী ফেস্ত অমসুং কলা উতসব ওর্গনাইজ তৌরি
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জুএল ওরাম থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি
11 NOV 2024 5:00PM by PIB Imphal
নেস্নেল এজুকেসন সোসাইতী ফোর ত্রাইবেল স্তুদেন্তস (NESTS)না 5শুবা নেস্নেল EMRS কলচরেল & লিতরেরী ফেস্ত অমসুং কলা উতসব - 2024 ওর্গনাইজ তৌগনি। থৌরম অসি 2024গী নবেম্বর 12 দগী 15 ফাওবা ওরিশাগী ভুবনেস্বরদা লৈবা শিক্ষা ‘ও’ অনুসাধন, খন্দগিরীদা ওরিশা মোদেল ত্রাইবেল ইজুকেসন সোসাইতী (OMTES)না হোস্ত তৌগনি।
পিকচর অসিদা মমাং চহিগী EMRS কলচরেল ফেস্ততা EMRS মহৈরোইশিংনা পরফোর্ম তৌবা উৎলি।
ত্রাইবেল এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জুএল ওরাম অমসুং ত্রাইবেল এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দুর্গাদাস উইকেনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। থৌরম অসি ভগবান বিরসা মুন্দাগী 150শুবা মপোক কুমওনগা মরী লৈননা পাংথোকপনি।
চহি অসিগী কলচরেল ফেস্তকী থীমদি “এ ত্রিব্যুত তু ভগৱান বিরসা মুন্দা & ত্রাইবেল ফ্রীদম ফাইতর্স” নি অমসুং মসিনা ভগবান বিরসা মুন্দাগী মপোক কুমওনগা লোয়ননা থৌরম অসিবু হিস্তোরিকেল অমসুং কলচরেল সিগ্নিফিকেন্সকী মরুওইবা অদু পীরি।
থৌরমগী হায়লাইতশিং:
• তেলেন্ত অমসুং য়ুনিতী উৎপা: লৈবাক পুম্বদগী একলব্য মোদেল রেসিদেন্সিয়েল স্কুল (EMRSs)দা তম্লিবা ত্রাইবেল মহৈরোই 2,000 হেনবনা শরুক য়াগনি অমসুং তোঙান তোঙানবা কলচরেল অমসুং লিতরেরী থৌরমশিংগী থোংদা ভারতকী ত্রাইবেল কম্যুনিতীশিংগী পাক চাউরবা কলচরেল হেরিতেজ রিপ্রজেন্ত তৌগনি।
• কলচরেল থৌরমশিং, লিতরেরী ফেস্তt & কলা উতসব থৌরমশিং: থৌরম অসিদা ভোকেল ম্যুজিক, ইন্সত্রুমেন্তেল ম্যুজিক, দান্স, থিয়েতর অমসুং ভিজুয়েল আর্ত য়াওনা তোঙান তোঙানবা থৌরম 35 উৎকনি, মদুনা মহৈরোইশিংবু নেস্নেল প্লেতফোর্ম অমদা মখোয়গী আর্তিসতিক স্কিলশিং উৎপা ঙমহনগনি। কলচরেল ফেস্ত অসিগী মকোক তারবশিংনা RIE ভোপালদা পোংথোক্কদবা নেস্নেল লেবেল কলা উৎসব কম্পিতিসনদা মখোয়গী তেলেন্তশিং উৎনবা খুদোংচাবা অমা ফংগনি। মদুদা EMRS মহৈরোইশিংনা লৈবাক পুম্বদগী অতোপ্পা তিম 38গা চাংদম্নগনি।
• হোলিস্তিক দেবেলপমেন্ত প্রমোত তৌবা: EMRS কলচরেল ফেস্তকী পান্দমদি শাংলবা মতমদগী ত্রাইবেল অমসুং মেনস্ত্রিম কম্যুনিতীশিংগী মরক্কী লাপ্নরিবা অদু হন্থহনবা, ত্রাইবেল মহৈরোইশিংগীদমক মান্নবা খুদোংচাবা ফংহনবা অমসুং মখোয়বু তোঙান তোঙানবা লমশিংদা মখোয়গী পোতেন্সিয়েল এক্সপ্লোর তৌনবা পুক্নিং থৌগৎপনি।