Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves infusion of equity of Rs.10,700 crore in Food Corporation of India by way of conversion of Ways and Means Advance to equity in 2024-25
06 NOV 2024 3:15PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved infusion of equity of Rs.10,700 crore for working capital in financial year 2024-25 in Food Corporation of India (FCI). The decision is aimed at bolstering the agricultural sector and ensuring the welfare of farmers nationwide. This strategic move shows the Government's steadfast commitment to supporting farmers and fortifying India's agrarian economy.
FCI started its journey in 1964 with authorised capital of Rs. 100 Crores and equity of Rs. 4 Crores. The operations of FCI increased manifolds resulting in increase of authorised capital from Rs. 11,000 crores to Rs. 21,000 crores in February, 2024. The equity of FCI was Rs. 4,496 Crores in Financial Year 2019-20 which increased to Rs. 10,157 Crores in the Financial Year 2023-24. Now, Government of India has approved significant amount of equity of Rs. 10,700 Crores for FCI which will strengthen it financially and will give a big boost to the initiatives taken for its transformation.
FCI plays a pivotal role in ensuring food security by procurement of food grains at Minimum Support Price (MSP), maintenance of strategic food grain stocks, distribution of food grains for welfare measure and stabilization of food grain prices in the market.
The infusion of Equity is a significant step towards enhancing the operational capabilities of FCI in fulfilling its mandate effectively. FCI resorts to short term borrowings to match the gap of fund requirement. This infusion will help to lower the interest burden and will ultimately reduce the subsidy of Government of India.
The Government's dual commitment to MSP-based procurement and investment in FCI's operational capabilities signifies a collaborative effort towards empowering farmers, fortifying the agricultural sector, and ensuring food security for the nation.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
ৱেজ এন্দ মিন্স এদভান্স ইকুইতি ওন্থোক্তুনা ২০২৪-২৫ দা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াদা লুপা করোর ১০,৭০০ গী ইকুইতি অমা থাদবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
06 NOV 2024 3:15PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২৪-২৫ দা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এফ সি আই) দা ৱার্কিং কেপিতেল ওইনবা লুপা করোর ১০,৭০০ গী ইকুইতি অমা থাদবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স (সি সি ই এ) না অয়াবা পীরে। লৌউ-শিংউগী থবকশিং চাউখৎনবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংবগী লৌমীশিং য়াইফনবা ৱারেপ অসিনা পান্দম থম্লি। লৌমীশিং শৌগৎনবা অমসুং ভারতকী লৌউ-শিংউগী শেন্মিৎলোন ফগৎনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং থৌরাং অসিনা উৎলে।
লুপা করোর ১০০গী কেপিতেল অমসুং লুপা করোর ৪ গী ইকুইতিগা লোয়ননা ১৯৬৪ দগী ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা মসিগী খোঙচৎ হৌখি। ফেব্রুৱারি ২০২৪ দা ওথোরাইজ কেপিতেল লুপা করোর ১১,০০০ দগী লুপা করোর ২১,০০০ দা হেনগৎহনবদগী ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী থবকশিং হেনগৎলে। শেনবা চহি ২০১৯-২০ দা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী ইকুইতি লুপা করোর ৪,৪৯৬ ওইরম্বদগী শেনবা চহি ২০২৩-২৪ দা লুপা করোর ১০,১৫৭ দা হেনগৎহল্লে। হৌজিক ভারত সরকারনা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী ইকুইতি লুপা করোর ১০,৭০০ দা হেনগৎহনবদা অয়াবা পীরে অমসুং মসিনা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি অমসুং মসিগী থবকশিংদা অওনবা পুরক্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি।
চানবা মহৈ-মরোংশিং মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ ( এম এস পি) দা লৈদুনা, চীঞ্জাক পৈশিন্দুনা থমদুনা, য়াইফ-থৌরাংগী শরুক অমা ওইনা চীঞ্জাক য়েন্থোক্তুনা অমসুং কৈথেলদা চেংগী মমল লেংদনা লৈহন্দুনা চীঞ্জাক ৱাৎহন্দনবা হোৎনবদা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ইকুইতি থাদবা অসি ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা মসিগী তঙাইফদবা থবকশিং মপুংফানা পাংথোক্তুনা থবক তৌবা হেনগৎহন্নবগী মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। দরকার ওইবা ফন্দ ৱাৎপগী অহোবা মেনশিন্নবা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা অতেনবা মতমগী শেন পুবগী থবক পাংথোক্লি। ইকুইতি থাদবা অসিনা শেন্দোয় পুবগী পোৎলম হন্থরগনি অমসুং ভারত সরকারগী সবসিদি মপুংফানা হন্থরগনি।
এম.এস.পিদা মহৈ-মরোং লৈশিনবা অমসুং ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী থবক ফগৎনবা শেন থাদনবা সরকারগী ৱারেপ অনি অসিনা লৌমীশিংগী ফিবম ফগৎহনবা, লৌউ-শিংউগী থবকশিং চাউখৎহনবা অমসুং লৈবাক অসিদা চীঞ্জাক মরাংকাইনা ফংহনবদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলগনি।