Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Department of Agriculture and Farmers’ Welfare releases First Advance Estimates of major agricultural crops (Kharif only) for 2024-25
Record Foodgrains production of 1647.05 LMT
Record production of Rice, Maize and Groundnut has also been achieved
Digital Crop Survey based area used in respect of four major States
05 NOV 2024 3:34PM by PIB Delhi
The Ministry of Agriculture and Farmers’ Welfare has released First Advance Estimates of production of Major Agricultural Crops (Kharif Only) for the year 2024-25.These estimates have been primarily prepared on the basis of information received from States.
The crop area received from the States have been validated and triangulated with information received from Remote Sensing, Weekly Crop Weather Watch Group and other agencies. Further, DA&FW took the initiative of Stakeholder consultation with representatives from the industry and other Governmental Departments to receive their opinion, views and sentiments for the current kharif season. These have also been considered while finalising the estimates.
For the first time, data from the Digital Crop Survey (DCS) which is being conducted under Digital Agriculture Mission in collaboration with State Governments has been utilized to prepare area estimates. This survey which is envisaged to replace the manual Girdawari system is an important step towards arriving at robust crop area estimates. DCS based Crop Area Estimation has been done for the States of Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat and Odisha wherein 100% districts are covered under DCS in Kharif 2024. This has led to substantial rise in area under rice particularly in Uttar Pradesh.
The total Kharif Foodgrain production for 2024-25, as per the First Advance Estimates, is projected at 1647.05 Lakh Metric Tonnes (LMT) which is higher by 89.37 LMT as compared to previous year kharif foodgrain production and 124.59 LMT higher than average kharif foodgrain production. Foodgrain production witnessed record increase due to good production of Rice, Jowar andMaize.
The total production of Kharif Rice during 2024-25 is estimated to be 1199.34 LMT which is higher by 66.75 LMT than the previous year kharif rice production and 114.83 LMT higher than average kharif rice production. The Kharif Maize production is estimated at 245.41 LMT and Kharif Nutri/coarse cereals is estimated to be 378.18 LMT. Further, the total Kharif pulses production during 2024-25 is estimated to be 69.54 LMT.
The total Kharif oilseeds production in the country during 2024-25 is estimated to be 257.45 LMT which is higher by 15.83 LMT than the previous year total kharif oilseeds production. The Kharif Groundnut production for 2024-25 is estimated at 103.60 LMT and Soybean production is estimated at 133.60 LMT.
The production of Sugarcane in the country during 2024-25 is estimated to be 4399.30 lakh tonnes. The production of Cotton is estimated to be 299.26 lakh bales (of 170 kg each). The production of Jute and Mesta is estimated to be 84.56 lakh bales (of 180 kg each).
The details of production of various crops are given as under:
Total kharif Foodgrains–1647.05 LMT (record)
• Rice – 1199.34 LMT (record)
• Maize – 245.41 LMT (record)
• Nutri / Coarse Cereals – 378.18 LMT
• Total Pulses – 69.54 LMT
• Tur – 35.02 LMT
• Urad – 12.09 LMT
• Moong – 13.83 LMT
Total Oilseeds–257.45 LMT
• Groundnut – 103.60 LMT
• Soybean –133.60 LMT
Sugarcane – 4399.30 LMT
Cotton – 299.26 Lakh Bales (170 Kgs. each)
Jute& Mesta – 84.56 Lakh Bales (180 Kgs. each)
The Crop yields estimates are majorly based on trend/normal yield, coupled with other ground level inputs and expectations.This yield will undergo revision based on receipt of actual yield ascertained through conduct of Crop Cutting Experiments (CCEs) during the time of harvest, which in return would be reflected in the subsequent production estimates.
The details of First Advance Estimate for 2024-25 (Kharif only) along with previous estimates are available on upag.gov.in.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা 2024-25গী ওইনা মরু ওইবা লৌউ-শিংউগী ওইবা মহৈ-মরোংশিংগী (খারিফ খক্তগী) অহানবা এদভান্স এস্তিমেৎশিং ফোংখ্রে
রেকোর্দ ওইনা চেং-হৱায় 1647.05 LMTপুথোকখ্রে
চেং, চুজাক অমসুং লৈবাকহৱায় রেকোর্দ ওইনা পুথোকপসু ঙমখি
অচৌবা রাজ্য মরিগী ওইনা দিজিতেল ক্রোপ সর্ভেদা য়ুম্ফম ওইবা মফম শীজিন্নখি
05 NOV 2024 3:34PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না 2024-25গী ওইনা মরু ওইবা লৌউ-শিংউগী মহৈ-মরোংশিং (খারিফ খক্তা) পুথোকপগৌ অহানবা এদভান্স এস্তিমেৎশিং ফোংখ্রে। এস্তিমেৎশিং অসি মপুং ওইনা রাজ্যশিংদগী ফংবা ই-পাউশিংদা য়ুম্ফম ওইখি।
রাজ্যশিংদগী ফংলকপা মহৈ-মরোংশিং অদু রিমোৎ সেন্সিং, ৱিকলি ক্রোপ ৱেদর ৱাৎচ গ্রুপ অমসুং অতোপ্পা এজেন্সীশিংদগী ফংলকপা ইনফোর্মেসনগা লোয়ননা ভেলিদেদ তৌখ্রে অমসুং ত্রাইএঙ্গুলেৎ তৌখ্রে। মসিগী মথক্তা, DA&FW না ইন্দস্ত্রী অমসুং অতোপ্পা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা স্তেকহোল্দরশিংগী খন্ন-নৈনবগী খোঙথাং লৌখৎখি। মসিসু এস্তিমেৎশিং শেম্বদা খন্নখি।
রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা দিজিতেল এগ্রিকলচর মিসনগী মখাদা পাংথোক্লিবা দিজিতেল ক্রোপ সর্ভে (DCS) গী দেতাশিং অসি অহানবা ওইনা এরিয়া এস্তিমেৎ শেম্নবা শীজিন্নরে। মেনুএল গির্দাৱারী সিস্তেমগী মহুৎ শিন্দোক্নবা পান্দম থম্লিবা সর্ভে অসি লৌউ-শিংউগী লমগী মপাঙ্গল কনবা এস্তিমেৎতা য়ৌনবগী মায়কৈদা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি। DCSদা য়ুম্ফম ওইবা ক্রোপ এরিয়া এস্তিমেসন অসি উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং ওরিশাগীদমক্তা পাংথোকখ্রে। মসিদা খারিফ 2024দা DCSগী মখাদা জিলা 100% কোনশিনগনি। মসিনা মরু ওইনা উত্তর প্রদেশতা চেং থাবা লমদা চাউনা হেনগৎহনখি।
অহানবা এদভান্স এস্তিমেৎকী মতুং ইন্না 2024-25দা খারিফ চেং-হৱায়গী অপুনবা পোত্থোক অসি 1647.05 লাখ মেত্রিক তন (LMT) ওইগনি হায়না পানরি। মসি মমাং চহিগী খারিফ চেং-হৱায়গী পোত্থোক অসিগা চাংদম্নবদা 89.37 LMT হেনগনি অমসুং খারিফ চেং হৱায়গী এভরেজ পোত্থোক অসিদগী 124.59 LMT হেনগনি। চেং, জোয়ার অমসুং চুজাক্কী অফবা পোত্থোক পুথোকপদগী চেং হৱায় পুথোকপদা রেকোর্দ ওইনা হেনগৎলকখি।
2024-25দা খারিফ চেংগী অপুনবা পোত্থোক অসি 1199.34 LMT ওইগনি হায়না পানরি। মসি মমাং চহিগী খারিফ চেংগী পোত্থোকদগী 66.75 LMT হেনগনি অমসুং এভরেজ খারিফ চেংগী পোত্থোকদগী 114.83 LMT হেনগনি। খারিফ চুজাক্কী পোত্থোক অসি 245.41 LMT ওইগনি অমসুং খারিফ ন্যুত্রি/কোর্স সিরিএলগী পোত্থোক অসি 378.18 LMT ওইগনি হায়না পানরি। মখা তানা, 2024-25গী মনুংদা খারিফগী অপুনবা হৱায় পুথোকপা অসি 69.54 LMT ওইগনি হায়না পানরি।
2024-25দা লৈবাক অসিদা অপুনবা খারিফ ওইল সীদ পুথোকপা অসি 257.45 LMT ওইগনি হায়না পানরি। মসি মমাং চহিগী অপুনবা খারিফ ওইল সীদ পুথোকপদগী 15.83 LMT হেন্না ওইগনি। 2024-25গী ওইনা খারিফ লৈবাকহৱায় পুথোকপা অসি 103.60 LMT ওইগনি অমসুং নুং হৱায় পুথোকপা অসি 133.60 LMT ওইগনি হায়না পানরি।
লৈবাক অসিদা ইং 2024-25দা চুগী পোত্থোক অসি তন লাখ 4399.30 ওইগনি হায়না পানরি। লশিংগী পোত্থোক অসি বেল লাখ 299.26 (অমমমদা 170 kg) ওইগনি হায়না পানরি। জুত অমসুং মেস্তা পুথোকপা অসি বেল লাখ 84.56 (অমমমদা 180 kg) ওইগনি হায়না পানরি।
তোঙান-তোঙানবা মহৈ-মরোংশিং পুথোকপগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
অপুনবা খারিফকী চেং-হৱায়–1647.05 LMT (রেকোর্দ)
• চেং – 1199.34 LMT (রেকোর্দ)
• চুজাক – 245.41 LMT (রেকোর্দ)
• ন্যুত্রি/ কোর্স সিরিএল্স – 378.18 LMT
• অপুনবা হৱায় – 69.54 LMT
• তুর – 35.02 LMT
• উরদ – 12.09 LMT
• মুং – 13.83 LMT
অপুনবা ওইলসীদস–257.45 LMT
• লৈবাকহৱায় – 103.60 LMT
• নুং হৱায়–133.60 LMT
চু – 4399.30 LMT
লশিং – বেল লাখ 299.26 (অমমমদা 170 Kg)
জুৎ অমসুং মেস্তা – বেল লাখ 84.56 (অমমমদা 180 Kg)
মহৈ-মরোংগী পোত্থোক্কী এস্তিমেৎশিং অসি মরুওইনা অতোপ্পা গ্রাউন্দ লেবেল ইনপুতশিং অমসুং এক্সপেক্তেসনশিংগা লোয়ননা ত্রেন্দ/নোর্মেল পোত্থোক্তা মপুং ওইনা য়ুম্ফম ওই। লৌরোক্কী মতমগী মনুংদা ফংগদবা ক্রোপ-কত্তিং এক্সপরিমেন্তস (CCE)গী খুত্থাংদা ফংবা অশেংবা পোত্থোক্কী রিসিপ্ত মতুং ইন্না পোত্থোক অসি রিভিয়ু তৌগনি, মসিনা মতুংগী পোত্থোক্কী এস্তিমেৎশিং অদু খঙবা ঙমহনগনি।
2024-25 গীদমক অহানবা এদভান্স এস্তিমেৎ (খারিফ খক্তগী) গী অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং মমাংগী এস্তিমেৎশিং অসি upag.gov.inদা ফংগনি।