গৃহ মন্ত্ৰালয়
গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰ লোকসভা সমষ্টিৰ ট্ৰাষ্টৰ দ্বাৰা পৰিচালিত পুথিভঁৰাল আৰু চৰকাৰী পুথিভঁৰালসমূহৰ গ্ৰন্থাগাৰিকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহৰ
এখন দেশৰ ভৱিষ্যত গঢ়াত পুথিভঁৰালৰ ভূমিকা অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ
শ্ৰী অমিত শ্বাহে তেওঁৰ লোকসভা সমষ্টিৰ অন্তৰ্গত প্ৰতিটো পুথিভঁৰাললৈ ২ লাখ টকাৰ কিতাপ দান কৰে
অনাগত দিনত পাঠকৰ সংখ্যা কমেও ৩০ শতাংশ বৃদ্ধি কৰাৰ উপায়ৰ পৰামৰ্শ
ঐতিহ্যপূৰ্ণ গ্ৰন্থ অনলাইনত উপলব্ধ কৰাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
ব্যক্তিৰ পঢ়াৰ পছন্দ বুজিবলৈ চফটৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰামৰ্শ কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীৰ
ই গ্ৰন্থাগাৰিকসকলক পাঠকৰ পছন্দৰ অধিক কিতাপ ক্ৰয় কৰাত সহায়ৰ আশ্বাস
আহমেদাবাদৰ পিপলাজ গাঁৱৰ সমীপত জিন্দাল আৰ্বান ৱেষ্ট মেনেজমেণ্টে স্থাপন কৰা ১৫ মেগাৱাট আৱৰ্জনাৰ পৰা শক্তি প্লাণ্টো উদ্বোধন শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
৩৭৫ কোটি টকা ব্যয়ৰে নিৰ্মিত এই আৱৰ্জনা শক্তিলৈ পৰিণত কৰা উদ্যোগটোত প্ৰতিদিনে ১০০০ মেট্ৰিক টন আৱৰ্জনাক বিদ্যুৎলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ ক্ষমতা আছে
আৱৰ্জনাক শক্তি ৰূপান্তৰ প্লাণ্টে সমগ্ৰ আহমেদাবাদ চহৰৰ আৱৰ্জনা ব্যৱস্থাপনা শক্তিশালী কৰাৰ লগতে শক্তিৰ প্ৰয়োজনীয়তাও পূৰণ কৰিব
01 NOV 2024 6:48PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰ লোকসভা সমষ্টিৰ ট্ৰাষ্টৰ দ্বাৰা পৰিচালিত পুথিভঁৰাল আৰু চৰকাৰী পুথিভঁৰালৰ গ্ৰন্থাগাৰিকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰি কয় যে এখন দেশৰ ভৱিষ্যত গঢ়াত পুথিভঁৰালৰ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছে।
এক্স প্লেটফৰ্মৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “যিকোনো দেশৰ ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলাত পুথিভঁৰালসমূহে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। আজি গান্ধীনগৰ লোকসভা সমষ্টিৰ ট্ৰাষ্ট পৰিচালিত পুথিভঁৰাল আৰু চৰকাৰী পুথিভঁৰালৰ গ্ৰন্থাগাৰিকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিলোঁ। মই সুখী যে এই গ্ৰন্থাগাৰিকসকলে পুথিভঁৰালৰ অনুৰাগীসকলৰ সৈতে আৱেগিক সংযোগ স্থাপন কৰি কিতাপৰ প্ৰতি আগ্ৰহ বৃদ্ধি কৰিছে। তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে আগন্তুক দিনত এই পুথিভঁৰালসমূহত পাঠকৰ সংখ্যা কমেও ৩০% বৃদ্ধি পাব।”
এই উপলক্ষে কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে তেওঁৰ লোকসভা সমষ্টিৰ অন্তৰ্গত প্ৰতিটো পুথিভঁৰাললৈ দুলাখ টকাৰ গ্ৰন্থ দান কৰে। তদুপৰি তেওঁ আগন্তুক সময়ত কমেও ৩০ শতাংশ পাঠক বৃদ্ধিৰ উপায়ৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায় আৰু ঐতিহ্যপূৰ্ণ গ্ৰন্থ অনলাইনত উপলব্ধ কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। শ্ৰী শ্বাহে এনে চফটৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে যিয়ে ব্যক্তিৰ পঢ়াৰ পছন্দ বুজিবলৈ সহায় কৰিব পাৰে আৰু গ্ৰন্থাগাৰিকসকলক তেওঁলোকৰ পছন্দৰ অধিক কিতাপ ক্ৰয় কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি লগতে আহমেদাবাদৰ পিপলাজ গাঁৱৰ সমীপত জিন্দাল নগৰীয়া আৱৰ্জনা ব্যৱস্থাপনাই স্থাপন কৰা ১৫ মেগাৱাট শক্তিৰ আৱৰ্জনাক শক্তিলৈ ৰূপান্তৰ কৰা কাৰখানা উদ্বোধন কৰে।
এক্সৰ আন এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে অৱগত কৰে, "আজি আহমেদাবাদৰ পিপলাজ গাঁৱৰ সমীপত জিন্দাল নগৰীয়া আৱৰ্জনা ব্যৱস্থাপনাই স্থাপন কৰা ১৫ মেগাৱাটৰ আৱৰ্জনা শক্তিলৈ প্লাণ্ট এটা উদ্বোধন কৰা হয়। ৩৭৫ কোটি টকা ব্যয়ৰে নিৰ্মিত এই উদ্যোগটোৱে প্ৰতিদিনে ১০০০ মেট্ৰিক টন আৱৰ্জনা বিদ্যুৎলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ সমক্ষ হ’ব। ই সমগ্ৰ আহমেদাবাদ চহৰৰ আৱৰ্জনা ব্যৱস্থাপনা শক্তিশালী কৰিব আৰু শক্তিৰ প্ৰয়োজনীয়তাও পূৰণ কৰিব।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah interacts with the librarians of trust-run libraries and government libraries in Gandhinagar Lok Sabha constituency of Gujarat
The role of libraries is very important in building the future of a country
Shri Amit Shah donates books worth Rs 2 lakh to each library under his Lok Sabha constituency
Suggests ways to increase readership by at least 30 percent in coming days
Emphasizes making heritage books available online
Union Home Minister advises using software to understand individuals’ reading preferences
It will help librarians procure more books of readers’ choice
Shri Amit Shah also inaugurated 15 MW waste-to-energy plant set up by Jindal Urban Waste Management near Piplaj village in Ahmedabad
Built at a cost of Rs 375 crore, waste-to-energy plant has the capacity to convert 1,000 metric tonnes of waste into electricity per day
Waste-to-energy plant will strengthen the waste management of the entire Ahmedabad city, it will meet the energy requirements as well
01 NOV 2024 6:48PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah today interacted with the Librarians of trust-run libraries and government libraries in Gandhinagar Lok Sabha constituency of Gujarat and said that the role of libraries is very important in building the future of a country.
In a post on X platform, Shri Amit Shah said, “Libraries play an important role in building the future of any country. Today I interacted with the librarians of the trust-run libraries and government libraries of Gandhinagar Lok Sabha constituency. I am happy that these librarians are promoting the interest of library enthusiasts in books by making an emotional connect with them. Due to their efforts, the number of readers in these libraries is going to increase by at least 30% in the coming days.”
On this occasion, Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah donated books worth Rs. two lakh to each library under his Lok Sabha constituency. Apart from this, he suggested ways to increase readership by at least 30 percent in the coming time and emphasized on making heritage books available online. Shri Shah advised using software which can help understand individuals’ reading preferences and help librarians procure more books of their choice.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah also inaugurated a 15 MW waste-to-energy plant set up by Jindal Urban Waste Management near Piplaj village in Ahmedabad today.
In another post on X, Shri Amit Shah informed, "Today inaugurated a 15 MW waste-to-energy plant set up by Jindal Urban Waste Management near Piplaj village in Ahmedabad. Built at a cost of ₹ 375 crore, this plant has the capacity to convert 1,000 metric tonnes of waste into electricity per day. It will strengthen the waste management of the entire Ahmedabad city and will meet the energy requirements as well."