Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya Urges Youth to Apply for National Youth Award (2022-23)
Applications for National Youth Award (2022-23) Open from November 1 to 15, 2024
01 NOV 2024 1:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr. Mansukh Mandaviya has called upon young Indians to apply for the prestigious National Youth Awards (NYA) 2022-23, recognizing their exceptional contributions to India's development and social progress.
Highlighting the unmatched spirit of India’s youth across sectors—be it sports, social service, science, or research—Dr. Mandaviya emphasized that the awards are not merely an accolade but a celebration of youth leadership in fostering a progressive and inclusive India.
Department of Youth Affairs, under the Ministry of Youth Affairs and Sports, confers the National Youth Awards (NYA) on individuals (aged between 15-29 years) and organizations for excellent work and contribution in different fields of development and social service such as health, promotion of human rights, active citizenship, community service etc.
The objective of the awards is to motivate young persons to achieve excellence in the field of national development and social service, to encourage young people to develop a sense of responsibility to the community and thus to improve their own personal potential as good citizens and to give recognition to the outstanding work done by voluntary organizations working with the youth for national development including social service.
Application for National Youth Award (2022-23) is being invited through common award portal of Ministry of Home Affairs from 1st November to 15th November, 2024. The link of the award portal is https://awards.gov.in/.
The award comprises of a medal, a certificate and a cash prize of Rs 1,00,000/- to individual and a cash prize of Rs. 3,00,000/- to organization respectively.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা নহাশিংদা নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ (২০২২-২৩) এপ্লাই তৌনবা ৱাফম থমখ্রে
নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ (২০২২-২৩) নবেম্বর ১ দগী ১৫, ২০২৪ ফাওবা এপ্লাই তৌবা য়াগনি
01 NOV 2024 1:46PM by PIB Imphal
য়ুথ এফ্যার্স অমসুং স্পোর্তস অমদি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা ভারতকী নহাশিংগী মফমদা, ভারতকী চাওখৎপা অমসুং খুন্নাইগী খোঙজেলদা মখোয়না লৌরিবা শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংশিংবু শকখঙলদুনা, লেমজনিংঙাই ওইরবা নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ (NYA) ২০২২-২৩গীদমক এপ্লাই তৌনবা ৱাফম থমখ্রে‍।
শান্ন-খোৎনবা, খুন্নাইগী থৌগল, সাইন্স, নৎত্রগা রীছর্চতবু ওইরবসু সেক্তর কয়াদা ভারতকী নহাশিংগী লম্বা লৈত্রবা থৌনাবু শিংথারদুনা, দোক্তর মন্দাবিয়ানা মনা অসি চূম্নতগী মনা অমা নত্তে, খুমাঙ চাওশিন্বা অমসুং পুম্নমক কোনশিন্বা ভারত অমা পুরকপদা নহা লুচিংবশিংগী থৌদাংবু সেলেব্রেত তৌবনি হায়খি‍।
য়ুথ এফ্যার্স অমসুং স্পোর্তকী মখাদা লৈরিবা দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্সনা নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ (NYA) অসি লনাই মীওই (চহি ১৫-২৯গী মরক্তা লৈবা) অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংদা হকশেল, মীওইবগী হক য়োকৎপা, এক্তিব সিতিজনসিপ, কম্ম্যুনিতী সর্ভিসনচিংবা চাওখৎ থৌরাং অমসুং খুন্নাই থৌগলগী তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা তৌখিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা থবক অমসুং থৌদাংশিংগীদমক পীবনি‍।
মনা অসিগী পান্দমদি নহাশিংবু লৈবাক চাওখৎপা অমসুং খুন্নাই থৌগলগী লমদা মায় পাক্না থবক তৌনবা পুক্নিং থৌগৎপা, নহাশিংবু খুন্নাইদা থৌদাং য়াহন্নবা ইথিল পোকহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা, অমসুং মখোয়গী মতিংবু অফবা সিতিজন অমা ওইহনবা, অমসুং ভলুন্তরী ওর্গনাইজেসনশিংনা নহাশিংগা লোয়ননা লৈবাক চাওখৎনবা অমসুং খুন্নাই থৌগলগী লমদা পায়খৎলিবা শিংথানিংঙাই ওইরবা থবকশিংবু শকখঙবনি‍।
নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ (২০২২-২৩)গী এপ্লিকেসন নবেম্বর ১ দগী নবেম্বর ১৫, ২০২৪ ফাওবগীম নুংদা গৃহ মন্ত্রালয়গী কম্মন এৱার্দ পোর্তেলগী খুত্থাঙদা কৌরি‍। এৱার্দ পোর্তেল অসিগী লিঙ্ক https://awards.gov.in/
মনা অসিদা মেদল অমা, সর্তিফিকেত অমা, অমসুং লনাই মীওইগী ওইনা লুপা ১,০০,০০০গী শেলগী মনা, অমসুং ওর্গনাইজেসনগী ওইনা লুপা ৩,০০,০০০গী শেলগী মনা য়াওরি‍।