গৃহ মন্ত্ৰালয়
আজি নতুন দিল্লীৰ লোকপিয়ল ভৱনত চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰাৰ লগতে চিভিল ৰেজিষ্ট্ৰেচন ছিষ্টেম (চি আৰ এছ) মোবাইল এপ্লিকেচন মুকলি কৰে কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে
চৰ্দাৰ পেটেলে দেশখনক একতাৰ ডোলেৰে বন্ধাৰ লগতে শক্তিশালী ভাৰতৰ আধাৰ স্থাপন কৰিছিল
জাতীয় স্বাৰ্থৰ বাবে সংগ্ৰাম আৰু ত্যাগৰ প্ৰতীক হিচাপে পৰিগণিত হোৱা লৌহ পুৰুষৰ এই প্ৰতিমূৰ্তিয়ে দেশত গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ বাবে তেওঁৰ অদম্য সমৰ্পণৰ প্ৰমাণ হিচাপে সকলোকে অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ দৃষ্টিভংগীৰ অধীনত চিভিল ৰেজিষ্ট্ৰেচন ছিষ্টেম (চি আৰ এছ) মোবাইল এপ্লিকেচন মুকলি কৰাটো শাসন ব্যৱস্থাৰ সৈতে প্ৰযুক্তিক একত্ৰিত কৰাৰ এক উল্লেখযোগ্য পদক্ষেপ
এই এপ্লিকেশ্যনৰ জৰিয়তে নাগৰিকে যিকোনো ঠাইৰ পৰাই নিজৰ ৰাজ্যৰ চৰকাৰী ভাষাত জন্ম-মৃত্যুৰ পঞ্জীয়ন কৰিব পাৰিব, যাৰ ফলত পঞ্জীয়নৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সময় বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাব
29 OCT 2024 7:16PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি নতুন দিল্লীৰ লোকপিয়ল ভৱনত চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেলৰ প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰাৰ লগতে চিভিল ৰেজিষ্ট্ৰেচন ছিষ্টেম (চিআৰএছ) মোবাইল এপ্লিকেচন মুকলি কৰে।
এক্স প্লেটফৰ্মৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে চৰ্দাৰ পেটেলে দেশখনক একতাৰ ডোলেৰে বন্ধাৰ লগতে শক্তিশালী ভাৰতৰ আধাৰ স্থাপন কৰিছিল। জাতীয় স্বাৰ্থৰ বাবে সংগ্ৰাম আৰু ত্যাগৰ প্ৰতীক হিচাপে পৰিগণিত হোৱা লৌহ পুৰুষৰ এই প্ৰতিমূৰ্তিয়ে দেশত গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ প্ৰতিষ্ঠা কৰাৰ বাবে তেওঁৰ অদম্য সমৰ্পণৰ প্ৰমাণ হিচাপে সকলোকে অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব।
এক্স প্লেটফৰ্মৰ আন এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ দৃষ্টিভংগীৰ অধীনত চিভিল ৰেজিষ্ট্ৰেচন ছিষ্টেম (চিআৰএছ) মোবাইল এপ্লিকেচন মুকলি কৰাটো শাসন ব্যৱস্থাৰ সৈতে প্ৰযুক্তিক একত্ৰিত কৰাৰ এক উল্লেখযোগ্য পদক্ষেপ। তেওঁ কয় যে এই এপ্লিকেশ্যনে নাগৰিকসকলক যিকোনো সময়তে, যিকোনো স্থানৰ পৰা আৰু নিজৰ ৰাজ্যৰ চৰকাৰী ভাষাত পঞ্জীয়ন কৰাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰি জন্ম-মৃত্যুৰ পঞ্জীয়ন নিৰৱচ্ছিন্ন আৰু চাপমুক্ত কৰি তুলিব। ইয়াৰ দ্বাৰা পঞ্জীয়নৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সময় বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today unveils the statue of Sardar Vallabhbhai Patel at the Census Building in New Delhi and launched the Civil Registration System (CRS) mobile application
Sardar Patel wove the country into a thread of unity, laying the foundation for a strong India
This statue of the Iron Man, a symbol of struggle and sacrifice for national interest, will continue to inspire everyone as a testament to his unwavering dedication to establishing democratic values in the country
The launch of the Civil Registration System (CRS) mobile application under Prime Minister Narendra Modi's vision of Digital India is a significant initiative to integrate technology with governance
With this application, citizens will be able to register births and deaths in their state's official language from anywhere, significantly reducing the time required for registration
29 OCT 2024 7:16PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today unveiled the statue of Sardar Vallabhbhai Patel at the Census Building in New Delhi and launched the Civil Registration System (CRS) mobile application.
In a post on X platform, Shri Amit Shah said, Sardar Patel wove the country into a thread of unity, laying the foundation for a strong India. This statue of the Iron Man, a symbol of struggle and sacrifice for national interest, will continue to inspire everyone as a testament to his unwavering dedication to establishing democratic values in the country.
In an another post on X platform, Shri Amit Shah said, the launch of the Civil Registration System (CRS) mobile application under Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of digital India is a significant initiative to integrate technology with governance. He said, this application will make registration of births and deaths seamless and hassle-free by allowing citizens to register at any time, from any place, and in their state's official language. It will significantly reduce the time required for registration.