নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে ডিব্ৰুগড়ত কৃত্ৰিম বানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ পৰিকল্পিত ব্যৱস্থাৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়
শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে ডিব্ৰুগড় উন্নয়ন প্ৰাধিকৰণৰ দ্বাৰা ডিব্ৰুগড় ভিজন-2045ৰ চূড়ান্ত মাষ্টাৰ প্লেনৰ ওপৰত বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰে
“চহৰখনৰ বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে আৱৰ্জনাৰ পৰা ৱেষ্ট টু ৱেলথ বা ৱেষ্ট টু এনাৰ্জী কাৰ্যসূচীৰে প্ৰদূষণমুক্ত ডিব্ৰুগড়”: শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
30 OCT 2024 7:20PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ বিভাগৰ মন্ত্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে আজি ডিব্ৰুগড় উন্নয়ন প্ৰাধিকৰণ (ডি ডি এ)ৰ দ্বাৰা ডিব্ৰুগড়ৰ চূড়ান্ত মাষ্টাৰ প্লেন – ভিজন ২০৪৫ সন্দৰ্ভত এখন বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰে। ডিডিএৰ মাষ্টাৰ প্লেনৰ আঁচনিখনে চহৰখনৰ দ্ৰুত বিকাশ আৰু অগ্ৰগতিৰ লগে লগে অহা প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ কথা পৰিকল্পনা কৰে আৰু উন্নত জীৱন ধাৰণৰ মানদণ্ডৰ লগতে বহনক্ষম উন্নয়ন নিশ্চিত কৰাৰ বাবে আধুনিক সমাধান আগবঢ়ায়।
এই উপলক্ষে ভাষণ প্ৰদান কৰি কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কয় যে ডিব্ৰুগড়ৰ বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে প্ৰচেষ্টা চলোৱাৰ সময়ত আমি মনত ৰখা প্ৰয়োজন যে ইয়াৰ এক চহকী ঐতিহ্য আৰু চহকী ইতিহাস আছে, যিটো হ’ব লাগিব দাবী কৰাৰ দিশত আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ গতিশীল নেতৃত্বত জাতিটোৱে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী বাস্তৱায়িত কৰাৰ দিশত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। অর্থনৈতিক উন্নয়নৰ অপৰিসীম সম্ভাৱনাৰে ধন্য ডিব্রুগড়েও এক উচচ জীৱন মানৰ আধুনিক, স্বাৱলম্বী আৰু বহনক্ষম নগৰীয়া উন্নয়নৰ কেন্দ্র হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ দিশত কাম কৰি আছে৷
তেওঁ কয় যে ভৱিষ্যতে চিটি কমপ্লেক্সটো ৩৯১ বৰ্গ কিলোমিটাৰ বৃদ্ধি পোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে য’ত নদীকে ধৰি জলভাগো অন্তৰ্ভুক্ত হ’ব। আমাৰ পৰিকল্পনা নিখুঁত হ’ব লাগে যাতে প্ৰকৃতি মাতৃৰ এনে উপহাৰক সন্মান কৰা হয় কিয়নো আমি পৰিৱেশ ৰক্ষাৰ বাবে সম্ভৱপৰ সকলো পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা উচিত। ডিব্ৰুগড়ৰ মাষ্টাৰ প্লেনত বহনক্ষম উন্নয়ন সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে সমাধানৰ কাম কৰাৰ সময়ত এই দিশটো মনত ৰখা উচিত বুলিও তেওঁ কয়। আমাৰ চহৰখন এখন সুন্দৰ নগৰীয়া বাসস্থান আৰু আমি কৃত্ৰিম বানপানীৰ কোনো সম্ভাৱনা ৰোধ কৰাৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা উচিত। যিকোনো বানপানীৰ শীঘ্ৰে নিষ্কাশনৰ বাবে বৈজ্ঞানিক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাটো সৰ্বোচ্চ গুৰুত্বপূৰ্ণ। প্ৰকৃতি মাতৃয়ে আমাক প্ৰাকৃতিক উপহাৰেৰে আশীৰ্বাদ দিছে আৰু আমি ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবে ইয়াক সংৰক্ষণৰ বাবে পদক্ষেপ লোৱা উচিত। মোদী চৰকাৰে আৰম্ভ কৰা বহু ব্যৱস্থা, যেনে- ৱেষ্ট টু ৱেলথ বা ৱেষ্ট টু এনাৰ্জী, প্ৰদূষণ ৰক্ষা কৰিবলৈ গ্ৰহণ কৰিব লাগে।
এই সভাত প্ৰাক্তন কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী তথা সাংসদ (ৰাজ্য সভা) ৰামেশ্বৰ তেলী, ডিব্ৰুগড়ৰ বিধায়ক প্ৰশান্ত ফুকন; ডিব্ৰুগড় পৌৰ নিগমৰ মেয়ৰ ড° চাইকত পাত্ৰ; ডিএমচিৰ উপ-পৌৰপতি উজ্জ্বল ফুকন, কছাৰী স্বায়ত্ত শাসিত পৰিষদৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী সদস্য (চিইএম) টংকেশ্বৰ সোণোৱাল; ডিব্ৰুগড় জিলাৰ উপায়ুক্ত বিক্ৰম কৈৰীকে ধৰি অন্যান্য বিশিষ্ট ব্যক্তিসকল উপস্থিত থাকে।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Union Minister Shri Sarbananda Sonowal Advocates Planned Measures against Artifi cial Flooding in Dibrugarh
Shri Sarbananda Sonowal attended the Meeting on the Final Master Plan of Dibrugarh Vision-2045 by Dibrugarh Development Authority
● “Pollution Free Dibrugarh with Waste to Wealth and Waste to Energy Programmes for Sustainable Development of the City”: shri Sarbananda Sonowal
● “391 Sq Km of Future Dibrugarh City to have many water bodies which must be honoured dutifully": Shri Sonowal
30 OCT 2024 7:20PM by PIB Delhi
Delhi, 30 October, 2024: The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Sarbananda Sonowal attended the meeting on the Final Master Plan of Dibrugarh - Vision 2045 - by the Dibrugarh Development Authority (DDA) here today. The masterplan by DDA envisaged challenges that comes along rapid development and progress of the city and provided modern solutions in order to ensure better quality of living as well as ensuring sustainable development.
Speaking on the occasion, the Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Shri Sarbananda Sonowal said, “Dibrugarh has a rich legacy, it has a rich history, one that needs to be taken into account while we move ahead to reclaim it and build it on the premises of sustainable development. Under the dynamic leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, India is moving swiftly towards realising the vision of Atmanirbhar Bharat by 2047. Dibrugarh, which is rich with tremendous potential for economic development, is also working towards becoming a modern, self suffi cient
and sustainable urban centre of growth with elevated quality of living. In the future, the premises of the city is likely to reach 391 square kilometres which will also include water bodies including rivers. Our planning should be meticulous to the point that such gifts of mother nature is respected as we must take all possible steps to protect the environment. The master plan of Dibrugarh should take this aspect into account while working out solutions to ensure sustainable development. Our city is a beautiful urban dwelling and we must take measures to arrest any possibility of artifi cial fl ooding. It is most important that scientifi c measures must be applied for swift disbursal of any fl ooding. The mother nature has blessed us with a natural bounty and we must take steps to preserve it for our future generations. Many steps initiated by the Modi Government like Waste to Wealth or Waste to Energy must be roped in to nip the pollution in the bud. Our effort, through this meeting here today, is an attempt to build an argument for a greener, healthier and happier Dibrugarh.”
The meeting was attended by Rameswar Teli, ex-Union Minister of State and MP (Rajya Sabha); Prasanta Phukan, MLA, Dibrugarh; Dr Saikat Patra, Mayor, Dibrugarh Municipal Corporation (DMC), Ujjwal Phukan, Deputy Mayor, DMC; Tankeswar Sonowal, Chief Executive Member (CEM), Sonowal Kachari Autonomous Council; Bikram Kairi, District Commissioner, Dibrugarh among other prominent members of the society.