Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Union Minister Shri Sarbananda Sonowal Advocates Planned Measures against Artifi cial Flooding in Dibrugarh
Shri Sarbananda Sonowal attended the Meeting on the Final Master Plan of Dibrugarh Vision-2045 by Dibrugarh Development Authority
● “Pollution Free Dibrugarh with Waste to Wealth and Waste to Energy Programmes for Sustainable Development of the City”: shri Sarbananda Sonowal
● “391 Sq Km of Future Dibrugarh City to have many water bodies which must be honoured dutifully": Shri Sonowal
30 OCT 2024 7:20PM by PIB Delhi
Delhi, 30 October, 2024: The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Sarbananda Sonowal attended the meeting on the Final Master Plan of Dibrugarh - Vision 2045 - by the Dibrugarh Development Authority (DDA) here today. The masterplan by DDA envisaged challenges that comes along rapid development and progress of the city and provided modern solutions in order to ensure better quality of living as well as ensuring sustainable development.
Speaking on the occasion, the Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Shri Sarbananda Sonowal said, “Dibrugarh has a rich legacy, it has a rich history, one that needs to be taken into account while we move ahead to reclaim it and build it on the premises of sustainable development. Under the dynamic leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, India is moving swiftly towards realising the vision of Atmanirbhar Bharat by 2047. Dibrugarh, which is rich with tremendous potential for economic development, is also working towards becoming a modern, self suffi cient
and sustainable urban centre of growth with elevated quality of living. In the future, the premises of the city is likely to reach 391 square kilometres which will also include water bodies including rivers. Our planning should be meticulous to the point that such gifts of mother nature is respected as we must take all possible steps to protect the environment. The master plan of Dibrugarh should take this aspect into account while working out solutions to ensure sustainable development. Our city is a beautiful urban dwelling and we must take measures to arrest any possibility of artifi cial fl ooding. It is most important that scientifi c measures must be applied for swift disbursal of any fl ooding. The mother nature has blessed us with a natural bounty and we must take steps to preserve it for our future generations. Many steps initiated by the Modi Government like Waste to Wealth or Waste to Energy must be roped in to nip the pollution in the bud. Our effort, through this meeting here today, is an attempt to build an argument for a greener, healthier and happier Dibrugarh.”
The meeting was attended by Rameswar Teli, ex-Union Minister of State and MP (Rajya Sabha); Prasanta Phukan, MLA, Dibrugarh; Dr Saikat Patra, Mayor, Dibrugarh Municipal Corporation (DMC), Ujjwal Phukan, Deputy Mayor, DMC; Tankeswar Sonowal, Chief Executive Member (CEM), Sonowal Kachari Autonomous Council; Bikram Kairi, District Commissioner, Dibrugarh among other prominent members of the society.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী সোনোৱলনা দিব্রুগরদা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাউগী মায়োক্তা নিংথিংনা থৌরাং তৌরবা পাম্বৈশিংগী মতাংদা হায়খ্রে
শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা দিব্রুগর দেবেলপমেন্ত ওথোরিতীনা শিনবা দিব্রুগর ভিজন-২০৪৫কী ফাইনেল মাস্তর প্লানগী মতাংদা ফমখিবা মীফমদা শরুক য়াখ্রে
● “সিতী অসিগী সস্তেনেবল দেবলপমেন্তকীদমক্তা ৱেস্ত তু ৱেল্থ অমসুং ৱেস্ত তু ইনর্জী প্রোগ্রামশিংগা লোইননা পোল্যুশন লৈতবা দিব্রুগর”: শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱাল
● “তুংদা ওইরক্কদবা দিব্রুগর সিতীগী ৩৯১ স্ক্ব্যার কি.মি.দা ৱাতর বোদী কয়া অমা লৈগনি অমসুং মসিবু মথৌ মশক খঙনা নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থমগদবনি”
30 OCT 2024 7:20PM by PIB Imphal
দিল্লী, ওক্তোবর ৩০, ২০২৪: কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী মন্ত্রী, সর্বানন্দা সোনোৱালনা ঙসি মফম আসিদা দিব্রুগর দেবেলপমেন্ত ওথোরিতী (DDA)না শিনবা দিব্রুগ্র-ভিজন ২০৪৫গী ফাইনেল মাস্তর প্লানগী মতাংদা ফমখিবা মীফম অদুদা শরুক য়াখ্রে। DDAগী মাস্তরপ্লান অসিনা সিতীগী খোংজেল য়াংনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক-থৌরমশিং পাইখৎপদা অমসুং খুমাং-চাউশিনবদা মায়োক্নবা শিংনবশিং অদুবু উখি অমসুং অফবা পুনশি মহিং অমা পীবগা লোইন-লোইননা সস্তেনেবল দেবলপমেন্ত লৈহন্নবগীদমক্তা মোদর্ন সোল্যুশনশিং পীখি।
থৌরম অদুদা ৱাং ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা হায়খি, “দিব্রুগরগী ফজরবা লেগেসী লৈ, মশাগী ফজরবা পুৱারি লৈ, ঐখোয়না মসিবু অমুক হন্না হিংগৎহনবদা অমসুং শেমগৎপদা ঐকোয়না সস্তেনেবল দেবেলপমেন্তকী ৱাখল্লোন অসি ঙাক্না চত্তুনা থবক-থৌরমশিং পুম্বা পাইখৎকদবনি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী ইচং থৌবা লুচিং মখাদা, ভারতনা ২০৪৭ ফাওবদা আত্মানির্ভর ভারতকী ভিজন অদুবু মঙফাওনহনবগী মাইকৈ তম্না য়াম্না য়াংনা খোং থাংজিল্লি। ইকোনোমিক দেবেলপমেন্তকীদমক্তা পোতেন্সিয়েল য়াম্না মরাং কাইনা লৈরবা দিব্রুগরনা চাউখৎপা অমসুং মীপাল তাংদনা মশানা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমা ওইহন্নবগী মাইকৈদা কন্না হোৎনরি।
অমসুং লিবিং ক্বালিতী হেনগৎহনবগা লোইননা সস্তেনেবল অর্বান সেন্তর ওফ গ্রোথ। তুংদা, সিতী অদুগী প্রেমাইসশিং অদু স্ক্ব্যার কিলোমিতর ৩৯১ য়ৌবা য়াই, মসিদা তুরেলশিং য়াওনআ ৱাতর বোদীশিংশু লৈগনি। ঐখোয়গী প্লানিংশিং অদু য়াম্না কুপ্না নিংথিনা তৌগদবনি, মদুদা মহৌশা ইমানা থম্বীরম্বা মমল য়াম্লবা খুদোলশিং অসিবু ইকাইখুম্নদুনা মসিবু ঙাকশেন্নবা লৌখৎপা য়াবা খোংথাং খুদিংমক লৌখৎকদবনি। দিব্রুগরগী মাস্তর প্লান অদুনা সস্তেনেবল দেবেলপমেন্ত লৈহন্নবা পাম্বৈশিং পুথোকপা মতমদা মসিগী ৱাফমশিং অসিশু য়েংশিনগদবনি। ঐখোয়গী সহর অসি য়াম্না ফজবা সহরগী মফম অমনি অমসুং ঐখোয়না ওইথোকপা য়াবা খুৎশমগী ঈশিং-ঈচাউ খুদিংমক লাকশিন্নবগী পাম্বৈশিং লৌখৎকদবনি। খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবদি ঈশিং-ঈচাউ অমা হেক থোকপা মতমদা য়াম্না লাকশিন্নবগী সাইন্তিফিক ওইবা পাম্বৈশিং শিজিন্নগদবনি। মহৌশা ইমানা থৌজানদুনা থম্বীরম্বা মহৌশাগী লল ময়াম অসিবু ঐখোয়না ঐখোয়গী তুংগী মীরোলশিংগীদমক্তা নিংথিনা ঙাক-শেন্দুনা থম্নবগী পাম্বৈশিং লৌখৎকদবনি। পোল্যুশনবু হৌরকপা মতমদা মরু ফংনা মুত্থৎনবা মোদী সরকারনা লৌখৎপা অনৌবা খোংথাংশিং খুদম ওইনা ৱেস্ত তু ৱেল্থ নত্রগা ৱেস্ত তু ইনর্জী অসি পাইখৎকদবনি। ঐখোয়না ঙসি পাংথোক্লিবা মীফম অসি হেন্না অশং-অমান লৈবা, হেন্না ফবা অমসুং হেন্না নুংঙাইবা দিব্রুগর অমা ওইহন্নবগীদমক্তা মসিগী ৱাখল্লোন অদু শন্দোক্নবা হোৎনবদা পাইখৎপা খোংথাং অমনি।”
মীফম অদুদা রাজ্যগী এক্স-য়ুনিয়ন মিনিস্তর অমসুং এম.পি. (রাজ্য সভা); দিব্রুগরগী এম.এল.এ., প্রসান্তা ফুকান; দিব্রুগর মুনিসিপাল কোরপোরেশন (DMC)গী মেয়র, দা. সাইকেত পাত্রা, DMCগী দেপ্যুতী মেয়র উজ্বাল ফুকান; চীফ একজিক্যুতিব মেম্বর (CEM), তানকেস্বর সোনোৱাল, সোনোৱাল কাছারি ওতোনোমস কাউন্সিল; দিব্রুগরগী দিস্ত্রিক্ত কমিস্নর, বিক্রম কাইরিগা লোইননা সোসাইতীগী অতোপ্পা শক্নাইরবা মেম্বরশিংনশু শরুক য়াখি।