থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সোনেল এন্দ ত্রেনিংদা ফিরেপ লৌবা অমসুং পন্দুনা লৈবা পোৎলমশিং দিসপোজ তৌবদা ইফিসিএন্সী ফংনবগীদমক স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ মপুং ফানা চত্থরি
30 OCT 2024 3:06PM by PIB Imphal
লু-নানববু ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং থবক মফমগী মতিং ফুদোকপা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লৈবাক্কী মঙলান্না পুক্নিং থৌগৎনফম ওইদুনা, দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সোনেল এন্দ ত্রেনিং (DOPT)না মাগী এতেচ/সব-ওর্দিনেত ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গী মেন ফেজতা ইচঙ থৌনা শরুক য়ারি‍। ওক্তোবর ২দগী হৌরগা ওক্তোবর ৩১, ২০২৪ ফাওবা চত্থগদবা কেম্পেন অসিনা লু-নানবা অমসুং ওফিসকী ৱাফমশিং পন্দুনা লৈবা হন্থহনবদা মতিক লৈহন্নবা, মীৎয়েঙ নীংথিনা চঙনবা অমসুং মশক থোক্না ফীভম ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা DoPT গী কন্ত্রোল মখাদা লৈবা এতেচ অমসুং সবওর্দিনেত ওফিস পুম্নমক্তা ইচঙ থৌনা শরুক য়াবা উরি‍। হৌজিক ফাওবদা, মফম ২৫০ হেন্বদা শিৎ-শেংবগী থবক পায়খৎখ্রে‍।
X অমসুং ফেসবুক্নচিংবা সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মশিংদা #SpecialCampaign4 গা লোয়ননা য়াম্লবা ত্বীত অমসুং পোস্তশিংগী খুত্থাঙদা পাক শন্না মীয়ামদা খঙহন্বা অমসুং কেম্পেন এদভোকেসী তৌবদা সোসিএল মীদিয়াদা মীয়ামগী পুক্নিং চাউনা চিংশিনবা ঙম্লি‍।
কেম্পেন মনুংদা, ৱর্কিং এনভাইরনমেন্তকী ফীভম ফগৎহন্বা অমসুং স্তাফশিংগী ওফিস এক্সপিরিএন্স ফগৎহনবদা মীৎয়েঙ চঙখি‍।
দিজিতাইজেসন, প্রিজর্বেসন তৌনবা অমসুং খন্দোকখিনবা রেকোর্দশিং রিভিউ তৌরি‍। সেক্রেতরী, DOPT না দিপার্তমেন্তকী রেকোর্দ রুম অমসুং স্তোর রুমশিংদা চত্তুনা অকক্নবা মতমগী মনুংদা রেকোর্দ/স্তোরশিং য়েংশিন্দুনা লৌথোকপা য়াবশিং লৌথোকখিনবা পাউতাক পীরি‍।
রেকোর্দ মেনেজমেন্ত
ওক্তোবর ০২, ২০২৪দা স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ হৌখিবদগী হৌনা, ফীজিকেল ফাইল ৩১,০০০ অমসুং ই-ফাইল ৪৮০০ হেন্না রিভিউ তৌখ্রে‍। চাউরাক্না ফাইল ১০,০০০ রোম খত্তোকখিনবা মশক খঙদোক্লে, ফাইল ৩৫০০ খত্তোকখ্রে অমসুং ফাইল ৯০না নেস্নেল অর্কাইব্স ওফ ইন্দিয়াদা থাখ্রে‍। হৌজিক ফাওবদা ই-ফাইল ১৫০০ হেনবা লৌথোকখ্রে‍।
মথক্তা পীরিবা পেরামিতরশিং অসিগী মথক্তা, ফীল্দ ওফিসশিংগী স্পেস মেনেমজেন্ত অমসুং থবক মফমগী ফীভম ফগৎহনবদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমদুনা লৈঙাক্কী ওফিসশিং শিৎ শেংবগী থবক কয়া পায়খৎখ্রে‍। DoPT অমসুং মাগী এতেচ অমদি সবওর্দিনেত ওফিসশিং লু-নালহন্নবা শিৎ-শেংবগী কেম্পেন ২৫৮ পাঙথোকখ্রে‍। অতেক অকায় লৌথোকখিবা অমসুং ফাইলশিং লৌথোকখিবনা মরম ওইরগা স্ক. ফীত ১৪০০ রোমগী মফম হাঙহনবা ঙম্লে‍।
পন্দুনা লৈবশিং লোইশিন্বা
মীয়ামগী ৱাকৎ ২৪৫, MP রিফরেন্স ১২, IMC রিফরেন্স (কেবিনেত প্রপোজেল) ৩, স্তেত লৈঙাক্কী রিফরেন্স ৬৮, PMO রিফরেন্স ২, মীয়ামগী ৱাকৎকী অপীল ৫৭ মতম অসিদা দিসপোজ তৌখ্রে‍।
অখন্নবা থবক থৌরমশিং / স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ মনুংদা পাঙথোকখিবা থৌরমশিং
মখাদা পীরিবা থবক থৌরমশিং অসিসু লু-নালহন্নবা অমসুং পন্দুনা লৈবশিং লোইশিন্নবগীদমক স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গী মনুংদা দিপার্তমেন্তনা হৌজিক ফাওবদা পায়খৎখ্রে:
১. সেক্রেতরী, DoPT না লমজিংদুনা DoPT, GKK অমসুং CCSCSBগী ওফিসর অমসুং স্তাফ পুম্নমক্কা লোয়ননা গৃহ কল্য়ান কেন্দ্র, লোধি রোদ, নই দিল্লীদা স্বচ্ছ ভারত নুমিৎ, ওক্তোবর ২, ২০২৪দা স্চ্চতা দ্রাইব পাঙথোকখি‍। থৌরমদুদা মহাক্না উ থাবগী থৌরম অমসু লমজিংখি‍। ওফিসর পুম্নকমক্না উ পাম্বী অমমম অখন্নবা কেম্পেন – এক পের মা কে নাম গী মখাদা থানখি‍। সফাইমিত্র পুম্নমক অমসুং মহৈরোয়শিংনা থৌরম অসিদা খুদোলপোৎশিং ফংনখি‍।
২. স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গী শেম শাবগী তাঙ্কক মনুংদা ৩০/০৯/২০২৪দা শিন্মীশিংগী সাইবর স্বচ্চতাগী মরমদা খঙহন্নবা DoPTদা সাইবর সিক্যুরিতী ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখি‍।
৩. ওক্তোবর ৭, ২০২৪দা স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গী শরুক অমা ওইনা DoPT মখাদা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা ওফিসশিংগী সাইবর এৱ্যারনেস/সিক্যুরিতীগী লমদা CISOsগী ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখি‍।
৪. ওক্তোবর ১০, ২০২৪দা DoPT না ISTM গা খুৎশম্নরগা RTI এক্ত, ২০০৫কী মতাঙদা ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখি‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০না লু-নানবা ওফিস এনভাইরনমেন লৈহন্নবা অমসুং মপুং ওইনা এনভাইরনমেন্তেল প্রোতেক্তসনকী মথৌ তাবশিংগী মরমদা হেন্না পাক শন্না খঙহনবদা মতেঙ ওইরি‍। দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সোনেল এন্দ ত্রেনিংনা শেম শাবগী তাঙ্কক্তা লেপথোকখিবা পান্দমশিং ফংননবা খোঙফম চানা লেপ্লি‍।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Special Campaign 4.0 is in full swing in Department of Personnel & Training to achieve efficiency in decision making and disposal of pending items.
30 OCT 2024 3:06PM by PIB Delhi
Drawing inspiration from the Prime Minister Shri Narendra Modi’s National vision to institutionalize Swachhata and enhance workplace efficiency, Department of Personnel & Training (DOPT), along with its Attached/ Sub- ordinate organizations, is actively participating in the main phase of Special Campaign 4.0. This campaign, which commenced on 2nd October and will continue through 31st October 2024, aims to make impactful, focused and significant improvements in Cleanliness and reducing pendency in office matters.
Enthusiastic participation has been witnessed from all the Attached and Subordinate offices functioning under the administrative control of DoPT across the country. Till date, more than 250 cleanliness sites have been covered.
Large scale awareness and Campaign advocacy through Social Media with several Tweets and posts on other platforms like X and Facebook leading to #SpecialCampaign4 has been gaining lot of attraction on Social Media.
During the campaign, focused attention has been accorded for bringing about overall improvement in working environment and improve office experience for the staff.
Records are being reviewed for digitization, preservation and weeding out. Secretary, DOPT visited the Record Room & Store Rooms of the Department and issued instructions for review and weeding out of records/stores in a time bound manner.
Records Management
Since the beginning of the Special Campaign 4.0 on 02nd October, 2024, more than 31,000 physical files and more than 4800 e-files have been reviewed. Approx. 10,000 files have been identified for weeding out, 3500 filed weeded out and 90 files have been sent to National Archives of India. More than 1500 e-files have been closed so far.
Besides the above parameters, overall cleanliness of government offices with special focus on space management and enhancing work place experience of field offices was undertaken. 258 cleanliness campaign were conducted for cleaning of the offices in DoPT along with its Attached and Subordinate offices. The revenue of Rs. 96,516/- was generated by disposal of waste/scrapes. About 1400 Sq ft space has been freed due to scrap disposal and weeding of files.
Disposal of pendency
245 Public Grievances, 12 MP References, 3 IMC References (Cabinet Proposals), 68 State Government References, 2 PMO References, 57 Public Grievance Appeals have been disposed of during this period.
Special Activities / Events during the Special Campaign 4.0
Following activities have also been undertaken by this Department so far during the Special Campaign 4.0 for cleanliness and speedy disposal of the pendency:
1. Secretary, DoPT led the swachhtadrive on Swachh Bharat Diwas, 2nd October, 2024 at Grih Kalyan Kendra, Lodhi Road, New Delhi with all the officers and staff of DoPT, GKK and CCSCSB. He also led a plantation drive on this occasion. All the officers planted a tree under the special campaign-Ek Ped Maake Naam. All safaimitras and school children received gifts on this occasions.
2. A workshop on Cyber Security was organized in DoPT during the preparatory phase of Special Campaign 4.0 on 30/09/2024 to spread Cyber Swachhta Awareness for the employees.
3. A Workshop for CISOs on Cyber Awareness/Security for various offices under the DoPT was conducted as part of Special Campaign 4.0 on 7th October, 2024.
4. A workshop was conducted on 10th October, 2024 by DoPT in coordination with ISTM on RTI Act, 2005.
The Special Campaign 4.0 is helping to bring about greater degree of awareness to maintain clean office environment and the need for overall environmental protection. Department of Personnel & Training is committed to achieve the targets identified during the preparatory phase.