Ministry of Communications
TRAI releases Consultation Paper on ‘Framework for Service Authorizations for provision of Broadcasting Services under the Telecommunications Act, 2023’
30 OCT 2024 1:06PM by PIB Delhi
The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) has today released a Consultation Paper on ‘Framework for Service Authorizations for provision of Broadcasting Services under the Telecommunications Act, 2023’.
The Ministry of Information and Broadcasting (MIB) through a letter dated 25th July 2024, sent a reference to TRAI informing that the Telecommunications Act, 2023 has been published in the Official Gazette of India. Section 3(1)(a) of the Telecommunications Act, 2023, which is yet to be notified, provides for obtaining an authorization by any entity/ person intending to provide telecommunication services, subject to such terms and conditions, including fees or charges, as may be prescribed.
In respect of the broadcasting services, the reference has apprised that many broadcasting platforms (which employ radio waves and spectrum for offering services) viz. DTH, HITS, IPTV, Uplinking/Downlinking of television channels (including teleports), SNG, DSNG, Community Radio, FM Radio etc. are issued license/ permission/ registration by MIB under Section 4 of the Indian Telegraph Act, 1885, which is replaced by the Telecommunications Act, 2023.
The Ministry also shared a background note providing the details of the policy guidelines of various licenses/ permissions/ registrations issued by MIB and the relevant sections of the Telecommunications Act, 2023 that may have a bearing on the terms and conditions of authorizations.
MIB, through the said letter dated 25.07.2024, under Section 11(1)(a) of the TRAI Act, 1997, requested TRAI to provide its recommendations on the terms and conditions, including fees or charges; for authorization to provide broadcasting services, with the objective of aligning it to the Telecommunications Act, 2023 and harmonizing the terms and conditions across various service providers, so that the terms and conditions for the authorizations of broadcasting services may be notified as Rules under the Telecommunications Act, 2023.
Accordingly, a Consultation Paper on ‘Framework for Service Authorizations for provision of Broadcasting Services under the Telecommunications Act, 2023’ has been placed on the TRAI's website (www.trai.gov.in) for seeking comments/ counter comments from the stakeholders. Written comments on the issues raised in the Consultation Paper are invited from stakeholders by 20th November 2024 and counter-comments by 27th November 2024, respectively.
The comments/ counter-comments may be sent, preferably by email to advbcs-2@trai.gov.in and jtadvisor-bcs@trai.gov.in. For any clarification/ information, Shri Deepak Sharma, Advisor (Broadcasting & Cable Services), TRAI may be contacted at Tel. No. +91-11- 20907774.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
TRAI না ‘ফ্রেমৱর্ক ফোর সর্ভিস ওথোরাইজেসন ফোর প্রোভিজন্স ওফ ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসেস অন্দর তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩’গী কন্সল্তেসন পেপর ফোঙখ্রে
30 OCT 2024 1:06PM by PIB Imphal
তেলিকোম রিগুলেতরী ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (TRAI) না ঙসি ‘ফ্রেমৱর্ক ফোর সর্ভিস ওথোরাইজেসন ফোর প্রোভিজন্স ওফ ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসেস অন্দর তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩’গী কন্সল্তেসন পেপর অমা ফোঙখ্রে‍।
ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না (MIB) জুলাই ২৫, ২০২৪দা ইখিবা ফাওনচে অমগী খুত্থাঙদা ওফিসিএল গেজেত ওফ ইন্দিয়াদা তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩ ফোঙখ্রে হায়না পাউদম্লদুনা TRAI দা রিফরেন্স অমা থাখি‍। নোতিফাই তৌগদবা ৱাৎলিবা তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩গী সেক্সন 3(1)(a) না, পীরিবা ফী অমসুং চার্জশিং য়াওনা অপীবা তর্ম অমসুং কন্দিসনগী মখা পোন্না তেলিকম্ম্যুনিকেসন সর্ভিস পীবা পাম্লিবা এন্তিতী/মীওই অমা হেক্তনা ওথোরাইজেসন অমা লৌগদবনি হায়রি‍।
ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসেসকী মতাঙদনা, রিফরেন্স অসিনা ফোঙদোক্লি মদুদি DTH, HITS, IPTV, তেলিভিজন চেনেলশিংগী (তেলিপোর্ত য়াওরগা) অপলিঙ্কিং/দাউনলিঙ্কিং, SNG, DSNG, কম্ম্যুনিতী রেদিও, FM রেদিওনচিংবা ব্রোদকাস্তিং প্লেতফোর্ম ময়ামদা হৌজিক্না তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩না মহুৎ শিনখ্রবা, ইন্দিয়ন তেলিগ্রাফ এক্ত, ১৮৮৫কী সেক্সন ৪গী মখাদা MIB না লাইসেন্স/ পর্মিসন/ রেজিস্ত্রেসন পীবনি‍।
মন্ত্রালয়না MIB না পীবা তোঙান তোঙানবা লাইসেন্স/ পর্মিসন/ রেজিস্ত্রেসনশিংগী অমসুং ওথোরাজেসনগী তর্ম অমসুং কন্দিসনশিংদা চৎনবা য়াবা তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩গী মরী লৈনবা সেক্সনশিংগী মচা খায়বা পোলিসী গাইদলাইনশিং পীবা বেকগ্রাউন্দ নোত অমসু শেয়র তৌখি‍।
MIBনা, ২৫.০৭.২০২৪গী ফাওনচে অসিগী খুত্থাঙদা, TRAI এক্ত, ১৯৯৭গী সেক্সন 11(1)(a)গী মখাদা, ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসশিংগী ওথোরাইজেসনগী তর্ম অমসুং কন্দিসনশিং তলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩গী মখাদা রুলশিং ওইনা নোতিফাই তৌবা য়াননবা, তেল্লিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩গী পরিংদা চৎহন্নবা অমসংউ তোঙান তোঙানবা সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগী তর্ম অমসুং কন্দিসনশিং মান্নহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসশিং ফংহন্নবা ওথোরাইজেসন পীননবা ফী অমসুং চার্চশিং য়াওনা তর্ম অমসুং কন্দিসনশিংগী রিকম্মেন্দেসন পীরক্নবা TRAI দা খঙহনখি‍।
মসিগী মতুং ইন্না, স্তেকহোল্দরশিংদগী কম্মেন্ত/ কাউন্তর কম্মেন্ত লৌননবা ‘ফ্রেমৱর্ক ফোর সর্ভিস ওথোরাইজেসন ফোর প্রোভিজন্স ওফ ব্রোদকাস্তিং সর্ভিসেস অন্দর তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স এক্ত, ২০২৩’গী কন্সল্তেসন পেপর TRAIগী ৱেবসাইত্তা (www.trai.gov.in) থাগৎখ্রে‍। স্তেকহোল্দরশিংদগী কন্সল্তেসন পেপর অসিদা থাঙ্গৎলকপা ৱাফমশিংগী অইবা কম্মেন্তশিং নবেম্বর ২০, ২০২৪ ফাওবদা অমসুং কাউন্তর কম্মেন্তশিং নবেম্বর ২৭, ২০২৪ ফাওবদা থাগৎলক্নবা ৱাফম থম্লক্লি‍।
কম্মেন্ত/ কাউন্তর-কম্মেন্তশিং, য়ারগদি ইমেলদা advbcs-2@trai.gov.in অমসুং jtadvisor-bcs@trai.gov.in দা থারকপা য়াগনি‍। ক্লারিফিকেসন/ ইনফোর্মেসন অমা হেক্তগী মতাঙদা, শ্রী দীপক শর্ম, এদভাইজর (ব্রোদকাস্তিং এন্দ কেবল সর্ভিসেস), TRAIদা তেলিফোন নম্বর +91-11- 20907774 পাউ ফাওরকপা য়াগনি‍।