কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারতকী থৌওং পাকথোক চাউথোকহনবগী মতৌগা জর্মনীগী প্রিসিজন ইঞ্জিনিয়রিংগা পুংবা শাবনা মালেমগী কান্নবা ওইগনিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারত-জর্মনীনা এ.আই. শিজিন্নবা, সেমিকন্দক্তর অমসুং গ্রীন তেক্নোলোজীগী হীরমদা তেংবাংনবনা মালেগী শাহৌদা শাফু পীগনিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ভারতনা ক্লাইমেত চেঞ্জ মাইয়োক্ননবা খোঙফম চেৎলি, লৈবাক অসিনা তেংবাংগনি লেপ্লিবা হীরম খুদিংমক ওইথোক্নবা চুনবা লম্বীদা লৈরেঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
এসিয়াগী দেমোগ্রাফীগী কারবারগা চুনবা ফিভম অসি পাকথোক-চাউথোকপা পাম্লি, হৌরক্লিবা সেক্তরশিংগী কান্নবা লৌবা পাম্লিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
25 OCT 2024 2:21PM by PIB Imphal
জর্মনীগী প্রিসিজন ইঞ্জিনিয়রিংগী আর্তকা ভারতকী ফিজিকেল, দিজিতেল অমসুং সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংবু পাকথোক চাউথোকহনবা ঙম্বা মতৌ অনিগী পুংবানা মালেমগী ওইবা থোইদোক হেন্দোকপা করিগুম্বা অমা শেম্বা ঙমগনি হায়না কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খ্রে। মহাক্না ঙসি নই দিল্লীদা 18শুবা এসিয়া পেসিফিক কনফরেন্স ওফ জর্মন বিজনেস (এ.পি.কে.)হৌদোকপনি। কেন্দ্র মন্ত্রীনা ভারত-জরমনীগী তেংবাংনবা অসিগী মতাংদা অসুম্না হায়খি মদুদি এ.আই. শিজিন্নবদগী হৌরগা সেমিকন্দক্তর ফাওবা, লৈবাক্কী মতিক লৈরবা স্তার্তঅপ ইকোসীস্তেম চাউখৎহনবদগী হৌরগা গ্রীন তেক্নোলোজীগী মতাংদা তেংবাংনবা ফাওবদা, মসিগুম্বা ভারত অমসুং জর্মনীগী মরক্তা তেংবাংনবগী মতৌনা মমাংদা অমুক্তা লৈখিদ্রিবা শাহৌ পুরকপা ঙমগনি।
ঙসিগী ভারত অসি মপাঙ্গল কনবা মেক্রো ইকোনোমিক ফন্দামেন্তেলশিংদা শেমগৎপনি হায়না পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি রিফোর্ম, রেসিলিয়েন্স অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শারিবা অসি মালেম পুম্বগী বিজিনেসশিংগীদমক্তা ফংলি। ক্লাইমেৎ চেঞ্জ থেংনবগী মতাংদা, শ্রী গোয়ালনা 2015দা য়ু.এন. ক্লাইমেৎ চেঞ্জ কনফরেন্স (সি.ও.পি.21)দা ভারতনা লৌখিবা অচেৎপা ফিরেপ অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা গ্লোবেল সাউথকা লোয়ননা চাউখৎলবা লৈবাকশিংগা খুৎশম্নদুনা সোলুসন অসিগী শরুক অমা ওইখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি ক্লাইমেৎ চেঞ্জ পর্ফোমেন্স ইন্দেক্স (সি.সি.পি.আই.)দা হৌজিক ভারতনা 7শুবা মফমদা লৈরি। মসিনা নেসনেল দিরেক্তিব কন্ত্রিব্যুসনশিং (এন.দি.সি.)অমসুং মালেমগী মমাংদা থম্লিবা পান্দমশিং অসিসু হেনগৎহন্নবা হোৎনরি।
থৌরম অসিবু শীনবগীদমক এসিয়া পেসিফিক কম্মিতী ওফ জর্মন বিজিনেস অমসুং ইন্দো-জর্মন চেম্বর ওফ কম্মর্সতা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী গোয়ালনা হায়খি মদুদি এসিয়া-পেসিফিক রিজন অসিদা মালেমগী মীশিংগী চাদা 60 লৈরি অমসুং 2030 ফাওবদা মালেমগী মিদল ক্লাসকী শরুক অহুম থোকপগী অনি এসিয়াদা লৈগনি। মহাক্না হায়খি, দেমোগ্রাফিক্কী অহোংবা অসিনা মখোয়গী য়ুম্ফম পাকথোক চাউথোকহন্নবা অমসুং অনৌবা সেক্তরশিংদা কেপিতেলাইজ তৌনবা হোৎনরিবা বিজিনেসশিংগীদমক্তা অফবা ফিভম অমা পীরি।
শ্রী গোয়লনা হায়খি কনফরেন্স অসিনা হৌগৎলক্লিবা চৎনবীশিং মশক খঙদোকপা অমসুং মালেমগী ওইবা শিংনবশিং থেংনবদা মরুওইবা অমা ওইগনি। মসিনা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং লান্নবা, তেক্নোলোজিকেল এদভান্সশিং পুথোকপা অমসুং তুংলমচৎকী ইন্দস্ত্রীএল গ্রোথকীদমক পোলিসীশিং শেম্বদা মতেং পাংই হায়না মহাক্না হায়খি। ভারত অমসুং জর্মনীনা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না চেৎশিলহনবা অমসুং মসিগী কোলাবোরেসন অসি লৈবাক অনিগী শেন্মিৎলোন অমসুং নাগরিকশিংগীদমক অশেংবা গ্রোথতা ওন্থোকপা ঙমগনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা থাজবা ফোংদোকখি।
জর্মন ফিলোসোফর, আর্থর শোপেনহাওরগী ৱাহৈশিং পল্লদুনা "উপানিসাদশিং পাবনা ঐগী পুন্সিদা নুংশিবা পোকহল্লি"... হায়না পল্লদুনা, মন্ত্রীনা মসিগুম্বা অরিবা লৌশিংগী ইথিলগা লোয়ননা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়ারিবশিংবু হৌজিক চৎলিবা দিপাবলীদগী হৌরগা খৃস্তমাস অমসুং ন্যু য়র ফাওবদা ভারতকী নাৎ অমসুং চৎনবীগী নীংথিরবা মতৌগী নুংঙাইবা লৌনবা হায়খি।
শ্রী গোয়লনা মহাক্কী ৱারোল রবীন্দ্রনাথ তেগোরগী ৱাহৈ অমা পল্লদুনা লোইশিনখি, "অৱাংবা থাক্তা য়ৌবীয়ু, অদোমগী নুংদা মঙাল য়াওরি। অচৌবা মঙলান মঙবীয়ু, মরমদি মঙলানশিংনা পান্দমদগী হানবনি"। মহাক্না শরুক য়ারিবশিংদা পোৎথোকশিং, ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং ইন্নোবেসনশিং অসিনা মালেমগী মফম খুদিংমক্তা তেংবাংবা ঙমগদবা তুংলমচৎ অমা শেম্নবা তকশিনখি।

Ministry of Commerce & Industry
India’s ability to scale up paired with Germany’s precision engineering to benefit the world: Shri Piyush Goyal
India-Germany synergy in AI adoption, semiconductors and green technology to drive global growth: Shri Piyush Goyal
India committed to combat climate change, on track to meet nationally determined contributions: Shri Goyal
Asia’s demographic shift fertile ground for businesses seeking to expand, capitalise on emerging sectors: Shri Goyal
25 OCT 2024 2:21PM by PIB Delhi
Germany’s art of precision engineering coupled with India’s ability to scale up in the physical, digital or social infrastructure will help create something extraordinary for the world said Union Minister of Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal. He was inaugurating the 18th Asia Pacific Conference of German Business (APK) today in New Delhi. The Union Minister speaking on the India-Germany collaboration said that from AI adoption to semiconductors, from fostering the nation’s vibrant startup ecosystem to collaborating on green technology, the synergies between India and Germany can drive unprecedented growth.
Noting that today’s India is built on strong macroeconomic fundamentals, he added that reform, resilience and readiness is available for the future for businesses across the world. On combating climate change, Shri Goyal emphasised India’s commitment at the UN Climate Change Conference (COP21) in 2015, and said that India collectively with the Global South got together with the developed countries to be a part of the solution. He added that India, currently ranked 7th in Climate Change Performance Index (CCPI), is on track to exceed the nationally determined contributions (NDCs) and also the targets set before the world.
Extending gratitude to the Asia Pacific Committee of German Business and the Indo-German Chamber of Commerce for organising the event, Shri Goyal said that the Asia-Pacific region encompasses 60% of world's population and by 2030, two-thirds of the global middle class will reside in Asia. This demographic shift presents a fertile ground for businesses seeking to
expand their reach and capitalise on emerging sectors, he said.
Shri Goyal stressed that the Conference will be key to identifying emerging trends and tackling global challenges. It facilitates the exchange of best practices, drives technological advancements and shapes policies for future industrial growth, he said. The Union Minister expressed hope that India and Germany can deepen strategic partnerships and translate this collaboration into real growth for the economies and the citizens of both the countries.
Quoting German philosopher Arthur Schopenhauer’s expression “Reading the Upanishads is comforting in my life...”, the Minister in the spirit of that ancient wisdom urged all the participants to embrace the richness of India’s culture and diversity especially during this festive season from Diwali until Christmas and New Year.
Shri Goyal ended his speech with a quote from Rabindranath Tagore, “Reach high, for stars lie hidden in you. Dream deep, for every dream precedes the goal” and urged the participants to create the future where the products made, the industries led and the innovations pioneered, touch every corner of the globe.