পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অসম, ছিকিম আৰু মিজোৰামৰ মুখ্য ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পসমূহৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
22 OCT 2024 8:21PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অসম, ছিকিম আৰু মিজোৰামৰ মুখ্য ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পসমূহৰ অগ্ৰগতি মূল্যায়নৰ বাবে দিল্লীত এক পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে। বৈঠকত কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল, কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী অজয় তামতা, শ্ৰী হৰ্ষ মালহোত্ৰা, অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা, ছিকিমৰ আৰ এণ্ড বি মন্ত্ৰী শ্ৰী নৰ বাহাদুৰ দাহাল, মিজোৰামৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী লাল দুহোমা আৰু অন্যান্য জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকল উপস্থিত থাকে।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে অসমত ১০০১ কিলোমিটাৰ জুৰি ৫৭ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে। আলোচনাত ব্যয়-ক্ষমতা নিশ্চিত কৰাৰ লগতে আন্তঃগাঁথনিৰ গতি ত্বৰান্বিত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছিল। এই প্ৰচেষ্টাবোৰৰ লক্ষ্য হৈছে আঞ্চলিক সংযোগ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰা, অৰ্থনৈতিক বিকাশ বৃদ্ধি কৰা আৰু দীৰ্ঘম্যাদী লাভালাভৰ বাবে ৰাজ্যখনৰ আন্তঃগাঁথনিৰ দৃশ্যপট সলনি কৰা।
এই পদক্ষেপটো মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখে, যিয়ে অসমৰ বাবে এক সংযোজিত আৰু প্ৰগতিশীল ভৱিষ্যতৰ কল্পনা কৰিছে। ৰাজ্যখনৰ আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পসমূহে বিকাশ আৰু সমৃদ্ধিৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে ছিকিমত ৩০৯ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰম কৰা ২১ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰ মূল্যায়ন কৰে। বৈঠকত স্থিৰতা আৰু ব্যয়-দক্ষতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰাৰ তাৎক্ষণিকতাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা হয়। এই পদ্ধতিৰ লক্ষ্য হৈছে সংযোগ বৃদ্ধি কৰা, অৰ্থনৈতিক বিকাশ তৈয়াৰ কৰা আৰু ছিকিমত দীৰ্ঘম্যাদী প্ৰগতিত সহায় কৰা।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত ছিকিমৰ ঘাইপথসমূহে সংযোগ আৰু উন্নয়নৰ বাবে নতুন পথ উন্মুক্ত কৰাত আৰু ৰাজ্যখনৰ ভৱিষ্যতক নতুন ৰূপ দিয়াত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে মিজোৰামত ৫৭২ কিলোমিটাৰ জুৰি ২৪ টা ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ পৰ্যালোচনা কৰে। আন্তঃগাঁথনিউন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়।
এই পদক্ষেপবোৰে দুয়োখন ৰাজ্যৰ বাবে দ্ৰুত প্ৰগতি আৰু দীৰ্ঘম্যাদী লাভালাভ নিশ্চিত কৰিবলৈ সাজু হৈছে, যি আঞ্চলিক বিকাশ আৰু সমৃদ্ধিত অৰিহণা যোগায়।

Ministry of Road Transport & Highways
The Union Minister Shri Nitin Gadkari Reviews Progress of Key National Highway Projects in Assam, Sikkim, and Mizoram
22 OCT 2024 8:21PM by PIB Delhi
The Union Minister of Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari, conducted a comprehensive review meeting in Delhi to assess the progress of key National Highway projects in Assam, Sikkim, and Mizoram. The meetings were attended by Union Minister of Ports, Shipping, and Waterways Shri Sarbananda Sonowal, Union MoS (RTH) Shri Ajay Tamta, Shri Harsh Malhotra, Assam Chief Minister Shri Himanta Biswa Sarma, Sikkim R&B Minister Shri Nar Bahadur Dahal, Mizoram Chief Minister Shri Lal Duhoma, and other senior officials.
Shri Gadkari reviewed the progress of 57 National Highway projects spanning 1001 km in Assam. The discussion centred on accelerating the pace of mobility infrastructure while ensuring sustainability and cost-efficiency. These efforts are aimed at significantly boosting regional connectivity, raising economic growth, and transforming the state's infrastructure landscape for long-term benefits.
This initiative aligns with the vision of Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi, who envisions a connected and progressive future for Assam. The infrastructure projects in the state are paving the way for growth and prosperity.
Shri Gadkari also assessed the progress of 21 National Highway projects covering 309 km in Sikkim. The meeting highlighted the urgency of expediting infrastructure development with a focus on sustainability and cost-efficiency. This approach aims to enhance connectivity, drive economic growth, and support long-term progress in Sikkim.
Under the visionary leadership of PM Shri Narendra Modi, Sikkim's highways are playing a vital role in unlocking new avenues for connectivity and development, reshaping the state's future.
Shri Gadkari also reviewed 24 National Highway projects spanning 572 km in Mizoram. The focus was on accelerating infrastructure development while ensuring sustainability and maintaining cost-efficiency in the execution of projects. The goal is to improve connectivity across Mizoram, stimulate economic growth, and contribute to the state's long-term transformation.
These initiatives are set to ensure faster progress and long-term benefits for both states, contributing to regional growth and prosperity.