থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
DoPPWনা নবেম্বর 1দগী 30, 2024 ফাওবা লৈবাক শিনবা থুংবদা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ কেম্পেন পাংথোক্কনি
কেম্পশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা জিলা/সহর 800দা পাংথোক্কনি, খ্বাইদগী চাউবা DLC কেম্পেন ওইরগনি
ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা পেন্সনরশিংগী দিজিতেল এম্পাৱরমেন্ত প্রমোৎ তৌগনি
ফেস ওথেন্তিকেৎ তৌরবা DLC করোর 1গা লোয়ননা DLC করোর 2 ফংনবা সেচুরেসন মোদেল পায়খৎলি
থা অমা চুপ্না চত্থগদবা কেম্পেন অসিদা বেঙ্ক 19, দিস্ত্রিক্ত পোস্ত ওফিস 785, ৱেল্ফিয়র এসোসিএসন 57, MeitY অমসুং UIDAI তীমশিং, CGDAনা চুংশিন্নগনি
22 OCT 2024 2:46PM by PIB Imphal
পেন্সনরশিংনা চহি খুদিংগী নবেম্বর থাদা পেন্সন মখা চত্থনবগীদমক লাইফ সর্তিফিকেৎ পীশিনগদবনি। নবেম্বর 1-30, 2024 ফাওবদা ভারত শিনবা থুংনা সহর/ জিলা 800দা পাংথোক্কদবা 3শুবা নেসন ৱাইদ দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ কেম্পেন DoPPWনা পাংথোক্কনি। দিপার্তমেন্তনা গাইদলাইনশিং অসি OMগী খুত্থাংদা ওগস্ত 9, 2024দা নোতিফাই তৌখ্রে।
লৈবাক অসিগী অরাপ্পা মফমশিংদা লৈরিবা পেন্সনর পুম্নমকপু য়ৌশিন্নবা পান্দম থমদুনা কেম্পেন অসি পেন্সন দিসবর্সিং বেঙ্কশিং, ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ক, পেন্সনর্স ৱেলফেয়র এসোসি‌এসনশিং, CGDA, DoT, ৱেলৱেজ, UIDAI অমসুং MeitYগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা পাংথোক্কনি।
DLC কেম্পেন 2.0 অসি নবেম্বর, 2023দা সহর 100দা লৈবা মফম 597তা পাংথোকখি। মসিগী মখাদা অপুনবা DLC করোর 1.47 পীখি। মসিগী মনুংদা লাখ 45.46দি কেন্দ্র সরকারগী পেন্সনরশিংনি। ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নিক শীজিন্নদুনা DLC লাখ 25.41 পীখি অমসুং চহি 90গী মথক্তা লৈবা পেন্সনর 30,500 হেন্না DLCগী কান্নবা ফংখি।
লাক্কদৌরিবা কেম্পেন অসিগী শেম-শাবগী তাঙ্কক অসি স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লোয়ননা পাক-শন্না মীফমশিং পাংথোক্তুনা হৌখ্রে। জিলা 800, কেম্প 1900 অমসুং নোদেল ওফিসর 1000গী মেপ্পিংগা লোয়ননা দিদিকেতেদ DLC পোর্তেল শেমখ্রে। নোদেল ওফিসর পুম্নমক্তা ত্রেনিং অসি তাঙ্কক নাইনা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌখ্রে।
IPPBনা মাগী পোস্তমেন লাখ 1.8 অমসুং গ্রামিন দাক সেৱাকশিংগী পাক চাউবা নেৎৱার্ককী খুত্থাংদা জিলা 785দা কেম্পশিং পাংথোক্কনি। IPPBনা দোরস্তেপ DLC সর্ভিসশিং পীরি। মসিগী খুদোংচাবা অসি লৈবাক অসিগী পেন্সনরগী কাংলুপ খুদিংমক্তা মখোয়গী পেন্সন একাউন্ত অসি তোঙান-তোঙানবা বেঙ্কতা লৈরবসু ফংহনগনি। IPPB গী খুত্থাংদা “DLC পীশিন্নবগী দোরস্তেপ সর্ভিসকী মতাংদা পেন্সনরশংনা অকুপ্পা ৱারো; ippbonline.com ফংগনি”। পোস্তমেন অমসুং গ্রামীন দাক সেৱাক পুম্নমক মোবাইল ফোন পায়রিবা মসিনা ফিঙ্গর বাইওমেত্রিক অমসুং ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নিকশিংগী খুত্থাংদা DLC পীবদা শিজিন্নগনি।
পেন্সন পীনবা বেঙ্ক 19না সহর 150দা মফম 750 হেনবদা কেম্পশিং পাংথোক্কনি। চহি য়াম্লবা/ দিসএবল ওইরবা/ অনাবা পেন্সনরশিংগী য়ুমশিং/ হোস্পিতালশিংদা ভিজিৎ তৌগনি। মসিনা মখোয়দা দিজিতেল লাইফ সর্তিফিকেৎ সবমিৎ তৌবা লায়থোকহল্লি। মসিগী খোঙথাংশিং অসিনা পেন্সনর পুম্নমক কেম্পেন অসিগী কান্নবা ফংহন্নবা অমসুং সুপর সেনিয়র পেন্সনরশিংদা য়াম্না কান্নবা ফংহন্নবা পান্দম থম্মি।
DOPPWদা রেজিস্তর তৌরবা পেন্সন ৱেলফেয়র এসোসিএসন 57না কেম্পশিং পাংথোক্তুনা অমসুং IPPB অমসুং পেন্সন দিসবর্সিং বেঙ্কশিংনা পাংথোক্কদৌরিবা কেম্পশিংগীদমক পেন্সনরশিংবু পুক্নিং থৌগৎতুনা কেম্প অসিদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌগনি।
চহি অসিদা ফেস ওথেন্তিকেসন তেক্নোলোজী প্রমোৎ তৌবদা মীৎয়েং থমগনি। কেম্পেন অসিগী মনুংদা MeitY অমসুং UIDAI না মপুং ফানা তেক্নিকেল সপোর্ত পীগনি। ফেস ওথ অসি চহি য়াম্লবা পেন্সনরশিংগীদমক্তা হেন্না অপনবা লৈতবা অমসুং অরায়বা ওইহনখ্রে।
DD, AIR অমসুং PIB গী তীমশিংনা ওদিও, ভিজুএল অমসুং প্রিন্ত পব্লিসিতিগী কেম্পেন অসিদা মপুং ফানা মতেং পাংনবা মপুং ফানা শেম-শারি। কেম্পেন অসিগী মতাংদা এৱেরনেস পীনবগীদমক্তা SMS, ত্বীত (#DLCCampaign3), জিংলস অমসুং অতেনবা ফিল্মশিংগা লোয়ননা আউৎরীচকী থবকশিং অসি হেন্না মপুং ফাহনগনি।
মসি দিজিতেল এম্পাৱরমেন্তকী খ্বাইদগী চাউবা কেম্পেন ওইগনি অমসুং মসিনা পেন্সনরশিংগী কাংলুপ খুদিংমক্তা খ্বাইদগী য়াম্না আউৎরীচ তৌহন্নবা হোৎনগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
DoPPW to conduct Nationwide Digital Life Certificate Campaign 3.0 from 1st to 30th November, 2024
Camps to be held at 800 Districts/Cities across the country, Largest ever DLC Campaign
To promote Digital Empowerment of Pensionersusing face authentication technology
Saturation model adopted to achieve 2 crore DLCs with 1 crore Face Authenticated DLCs
19 Banks, 785 District Post offices, 57 Welfare Associations, MeitY & UIDAI teams, CGDA to collaborate in the month-long campaign
22 OCT 2024 2:46PM by PIB Delhi
Pensioners have to submit Life Certificate every year in the month of November for continuation of pension. DoPPW will be conducting the 3rd Nation-wide Digital Life Certificate campaign which will be held in 800 cities/ Districts across India from November 1-30, 2024. The department has notified the guidelines through O.M. dated 9th August, 2024.
The Campaign will be held in collaboration with Pension Disbursing Banks, India Post Payments Bank, Pensioners’ Welfare Associations, CGDA, DoT, Railways, UIDAI & MeitY with the aim of touching all the pensioners in remotest corners of the country.
The DLC Campaign 2.0 was held at 597 locations in 100 cities in November, 2023 under which a total of 1.47 crore DLCs were generated, of which, 45.46 lakh were of Central Government Pensioners. 25.41 lakh DLCs were generated using Face Authentication technique and more than 30,500 pensioners above 90 years of age availed the benefit of DLCs.
The preparatory phase for the forthcoming campaign has been commenced by holding extensive outreach meetings with all stakeholders. Dedicated DLC portal has been created with mapping of 800 Districts, 1900 camp locations and 1000 nodal officers. Trainings have been scheduled in a phased manner for all nodal officers.
IPPB will be holding Camps at 785 districts through its vast network of 1.8 lakh postmen and Gramin Dak Sewaks. IPPB provides doorstep DLC services. This facility will be available to all the categories of Pensioners across the country irrespective of the fact their pension accounts are in different bank.In order to avail “Doorstep service for submission of DLC” through IPPB, pensioners can get detailed information on ippbonline.com. All postmen and Gramin Dak Sewaks are well equipped with mobile phones which will be used for DLC generation through Finger biometric & Face Authentication techniques.
19 Pension Disbursing Banks will also hold camps at 150 cities at more than 750 locations. Visits will be made to the homes/hospitals for aged/disabled/sick pensioners, thus affording them the ease of digitally submitting life certificates.These steps are aimed at ensuring that all pensioners benefit from the Campaign and is particularly helpful to the super senior pensioners.
57 Pension Welfare Associations, registered with DoPPW, will play a crucial role in the campaign by organizing camps and also mobilizing pensioners for the camps which will be held by IPPB and Pension Disbursing Banks.
This year the focus will be on promoting Face Authentication Technology. MeitY and UIDAI will provide full technical support during this Campaign. Face Auth has been made more seamless and convenient for the elderly Pensioners.
DD, AIR and PIB teams are fully geared up to provide full support to this campaign for Audio, Visual and Print publicity. Outreach efforts will be further complemented by SMSs, tweets (#DLCCampaign3), Jingles and Short films to spread awareness about the campaign.
This will be the largest ever digital empowerment campaign and seeks toachieve maximum outreach to all the categories of the Pensioners.