Prime Minister's Office
PM launches ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week
New learnings during the National Learning Week will help in achieving our goal of Viksit Bharat by 2047: PM
PM stresses on the need for innovative thinking and following a citizen-centric approach
PM urges Civil services training institutions to communicate, learn from each other and adopt global best practices
Successfully utilising Artificial Intelligence to drive progress for Aspirational India could lead to transformative change: PM
19 OCT 2024 6:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi launched the ‘Karmayogi Saptah’ - National Learning Week at Dr Ambedkar International Centre in New Delhi today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that through Mission Karmayogi our goal is to create human resources that would become the driving force of our country’s development. Expressing his satisfaction at the progress made, the Prime Minister added that if we keep working with this passion, no one can stop the country from progressing. He underlined that the new learnings and experiences during the National Learning Week will provide strength and help in improving working systems which will help us achieve our goal of Viksit Bharat by 2047.
Prime Minister discussed the steps taken to change the mindset of the government over the last ten years, whose impact is being felt by people today. He said this has become possible due to the efforts of the people working in the government and through the impact of steps like Mission Karmayogi.
Prime Minister emphasized that while the world views Artificial Intelligence (AI) as an opportunity, for India, it presents both a challenge and an opportunity. He spoke about two AIs, one being the Artificial Intelligence and the other, Aspirational India. Prime Minister stressed the importance of balancing both and said that if we successfully utilise Artificial Intelligence to drive progress for Aspirational India, it could lead to transformative change.
Prime Minister also said that information equality has become a norm due to the impact of the digital revolution and social media. With AI, information processing is also becoming equally easy making citizenry informed and empowering them to keep a tab on all of the activities of the government. So, the civil servants need to keep themselves abreast with latest technological developments so as to meet the rising standards, wherein Mission Karmayogi can prove to be of help.
He stressed on the need for innovative thinking and following a citizen-centric approach. He mentioned seeking help from startups, research agencies and youngsters for getting new ideas. He urged the departments to have a system of feedback mechanisms.
Prime Minister lauded the iGOT platform and said that more than 40 lakh government employees have registered on the platform. Over 1400 courses are available and more than 1.5 crore certificates of completion in various courses have been received by the officers.
Prime Minister noted that the Civil Services training Institutions have been a victim of working in silos. He said that we have tried to increase partnerships and collaborations among them. He urged the training institutions to establish proper channels of communication, to learn from each other, discuss and adopt global best practices and inculcate a whole-of-government approach.
Mission Karmayogi was launched in September 2020 envisioning a future-ready civil service rooted in Indian ethos, with a global perspective. National Learning Week (NLW) will provide fresh impetus towards individual and organisational capacity development for Civil Servants creating a “One Government” message and aligning everyone with national goals and promoting lifelong learning.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ‘কর্মযোগী সপ্তাহ’ – নেসনেল লার্নিং ৱিক হৌদোকখ্রে
নেসনেল লার্নিং ৱিক মনুংদা নৌনা তমখিবা অদুনা ২০৪৭ ফাওবদা বিকসিত ভারতকী ঐখোয়গী পান্দম ফংবদা মতেং পাংগনি: প্রধান মন্ত্রী
অনৌবা ৱাখল্লোন অমসুং অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা য়ুম্ফম ওইবা থৌরাং পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সিবিল সর্বিসেস ত্রেনিং ইন্সতিতুসনশিংনা পাউ ফাওনগদবনি, অমনা অমদগী তম্নগদবনি অমসুং মালেমগী চৎনরিবা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোক্কদবনি
এস্পিরেসনেল ইন্দিয়া চাউখৎনবা মাইপাক্না আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শীজিন্নবা অসিনা অহোংবা পুরকপা ঙমগনি: প্রধান মন্ত্রী
19 OCT 2024 6:57PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ দিল্লিগী দোক্তর অম্বেদকার ইন্তরনেসনেল সেন্তরদা ‘কর্মযোগী সপ্তাহ’ – নেসনেল লার্নিং ৱিক হৌদোকখ্রে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মিসন কর্মযোগী খুৎথাংদা ঐখোয়গী পান্দমদি অফবা মতিক চাবা মীওইশিং শেমগৎতুনা ঐখোয়গী লৈবাক চাউখৎনবা শক্তি অমা ওইহনবনি। চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অসিদা মহাক্কী অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ফিবম অসিদা করিগুম্বা ঐখোয়না থবক তৌরবদি, কনাগুম্বা অমতনা ঐখোয়গী লৈবাক অসি চাউখৎপদগী থিংবা ঙম্লোই। নেসনেল লার্নিং ৱিক মনুংদা ফংবা অনৌবা লৌশিং অমসুং থবকশিংনা থবক পাংথোকপা ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মসিনা ২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা বিকসিত ভারতকী ঐখোয়গী পান্দম ফংবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা সরকারগী ৱাখল্লোন অহোংবা পুরক্নবা থবকশিং পায়খৎপদগী মদুগী ফল ওই ঙসিগী মীয়াম্না ফংলে। মসি সরকারদা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী থবকশিং অমসুং মিসন কর্মযোগীগুম্বা থবকশিংগী ফলনা ওইহনবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমগী লৈবাকশিংনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স(এ আই) অসি খুদোংচাবা অমা ওইনা উরবশু, ভারতকী ওইনা, মসি শিংনবা অমসুং খুদোংচাবা অমনি। এ.আই অনি লৈরি, অমনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং অতোপ্পা অমনা, এস্পিরেসনেল ইন্দিয়া। অনিমক খল চানা থম্বা য়াম্না মরুওই অমসুং করিগুম্বা ঐখোয়না এস্পিরেসনেল ইন্দিয়া চাউখৎনবা মাইপাক্না আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শীজিন্নরবদি, মসিনা অহোংবা পুরকপা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি দিজিতেল রিভোলুসন অমসুং সোসিএল মেদিয়ানা মরম ওইদুনা মীওই খুদিংমক ই-পাউ ফংবা অসি চৎনবী অমা ওইরে। এ.আইগী মতেংগা লোয়ননা, ই-পাউ পীনবা হোৎনবা অসিশু য়াম্না লাইবদগী মীয়াম ই-পাউ ফংহল্লে অমসুং সরকারগী থবক খুদিংমক খঙজিন্নবা মখোয়দা শক্তি পীরে। মরম অদুনা, সিবিল সর্ভেন্তশিংনা মখোয় মশামক খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজশিং খঙবা দরকার ওইরে অমসুং মসিনা মখোয়গী মগুন হেনগৎহনগনি অমসুং মসিদা মিসন কর্মযোগীনা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা ৱাখল্লোন অমসুং অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা য়ুম্ফম ওইবা থৌরাং পায়খৎপা দরকার ওইরে। অনৌবা ৱাখল্লোনশিং ফংনবা স্তার্দঅপশিং, রিছার্স এজেন্সিশিং অমসুং নহারোলশিংদগী মতেং লৌগদবনি। দিপার্তমেন্তশিংনা ফিদবেকশিং লৌনবা থৌরাং অমা পায়খৎকদবনি। আইগোত( iGOT) প্লেতফোর্মদা সরকারগী ইমপ্লোয়ি লাখ ৪০ হেন্না রেজিস্তার তৌরে। মসিদা কোর্স ৪০০ হেন্না য়াওরে অমসুং ওফিসারশিংনা তোঙান-তোঙানবা কোর্সশিং লোইশিনখিবগী সর্তিফিকেত করোর ১.৫ হেন্না ফংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সিবিল সর্বিসেস ত্রেনিং ইন্সতিতুসনশিং অসি ই-পাউ ফাওন্দনা থবক তৌবগী অৱাবা ফংলবা অমা ওইরে। মখোয়গী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না হোৎনগদবনি। ত্রেনিং ইন্সতিতুসনশিংনা ই-পাউ ফাওন্নবা চপ চাবা চেন্নেলশিং থমগদবনি, অমনা অমদগী তমগদবনি, খন্ন-নৈনগদবনি অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংনা চৎনরিবা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং লৌশিনগদনি অমসুং অপুনবা সরকারগী থৌরাং অমা পুক্নিং থৌগৎকদবনি।
মিসন কর্মাযোগী সেপ্তেম্বর ২০২০ দা হৌদোকখি অমসুং মসিগী পান্দমদি মালেমগী ওইবা মীৎয়েং অমগা লোয়ননা ভারতকী চৎনবীশিংদা য়ুম্ফম ওইবা তুংগী শেম-শারবা সিবিল সর্বিস অমা শেমগৎপনি। ‘ৱান গভর্নমেন্ত’ পাউজেল অমগা লোয়ননা অমসুং মীওই খুদিংমক লৈবাক্কী পান্দমশিংগা লোয়ননা চৎমিন্ননবা অমসুং পুন্সি চুপ্পা লাইরিক তম্বা পুক্নিং থৌগৎপগা লোয়ননা সিবিল সর্ভেন্তশিংগীদমক লনাই অমসুং লুপকী কেপাসিতি হেনগৎহন্নবা নেসনেল লার্নিং ৱিক(এন এল এম)না অনৌবা ইনোৎ পীগনি।