কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ইকায়খুম্নরবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমদি পার্লিয়ামেন্তরী এফ্যার্সকী রাজ্য মন্ত্রীনা ‘ইমর্জিং ত্রেন্দ্স এন্দ তেক্নোলোজিজ ইন ব্রোদকাস্তিং সেক্তর’গী মতাঙদা TRAI না পাঙথোকপা সিম্পোজিয়ম হৌদোকখ্রে
17 OCT 2024 11:48AM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমদি পার্লিয়ামেন্তরী এফ্যার্সকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল. মুরুগন্না ‘ইমর্জিং ত্রেন্দ্স এন্দ তেক্নোলোজিজ ইন ব্রোদকাস্তিং সেক্তর’গী মতাঙদা TRAI না পাঙথোকপা সিম্পোজিয়ম অমা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস (IMC-2024)গী সাইদলাইন্সতা ঙসি, TRAI চেয়রমেন শ্রী অনিল কুমার লহোতি; I&B মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী সয়্জয় জাজু; অমসুং TRAI সেক্রেতরী শ্রী অতুল কুমার চৌধরীনা শরুক য়াদুনা হৌদোকখ্রে‍। থৌরম অসি ইন্দস্ত্রী অসিদা হন্দক তেক্নোলোজীগী লমদা খুমাঙ চাওশিল্লকখিবা অমসুং মখোয়না পীরিবা ইথিলশিং য়েংলগা পাঙথোকপনি‍।
TRAI সেক্রেতরী শ্রী অতুল কুমার চৌধরীনা থৌরম অদু তরাম্না ওকপগী ৱারোল অমা পীদুনা হৌদোকখি‍। মহাক্না ঙসিগী সিম্পোজিয়ম অসি হন্দক খুমাঙ চাওশিল্লকখিবশিং য়েংলগা রিগুলেতরী ফ্রেমৱর্ক্তা মথৌ তাগদবা অহোংবশিংগী মতাঙদা সেক্তর অসিদা নৌনা খন্ননবা অমসুং মচা খায়না নৈননবা TRAI না হোৎনরিবশিংসিগী মখা চত্থরকপা ওইনা পাঙথোকপনি হায়খি‍।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী (MIB) সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জয় জাজুনা মহাক্কী ৱারোলদা, ব্রোদকাস্তিং সেক্তর হেন্না মতিং লৈন্নবা চাওখৎপদা মীৎয়েঙ থম্বা থৌরাং অমসুং থৌশিলশিং শেম্বদা মন্ত্রালয়না লৌরিবা শক্লোনগী মরমদা ফোঙদোকখি‍। মহাক্না দিজিতেল রেদিওগী মতিকপু স্পেক্ত্রম নীংথিনা শীজিন্নদুনা হেন্না ফবা খোঞ্জেলগী ক্বালিতী ফংহনবা ঙমবা মাস কম্ম্যুনিকেসনগী খুৎলায় অমনি হায়খি‍। মহাক্না, মোবাইল ফোন্দা হকথেংননা কন্তেন্ত ফংহল্লিবা দাইরেক্ত-তু-মোবাইল (D2M) ব্রোদকাস্তিংগী কান্নবশিংসু থমখি‍। পব্লিক সর্ভিস ব্রোদকাস্তর ওইরিবা প্রসার ভারতীনা IIT কান্পুর অমসুং সানখ্য লেব্সকা খুৎশম্নদুনা, হায়-পৱার অমসুং লো-পৱার ত্রান্সমিসন অনিমক শীজিন্নদুনা D2M চাংয়েংশিং চত্থরি হায়না মহাক্না পাউদমখি‍। মহাক্না 5Gগী, মরুওইনা ওগমেন্তেদ রিএলিতী অমসুং ভর্চুএল রিএলিতীগুম্বা ইমর্সিব তেক্নোলোজীশিংগা পুনশিন্নবা মতমদা, হায়লী এঙ্গেজিং ব্রোদকাস্তিং এক্সপিরিএন্স পীবা ঙমগদবা অওনবা পুরকপা ঙম্বগী মতিংগী মতাঙদসু মহাক্না ফোঙদোকখি‍। মসিগী মথক্তা, স্তার্তঅপ কলচরদা ইনোৎ হাপ্পা ঙমগদবা, ক্রিএতিবিতী পুরক্কদবা, অমসুং কন্তেন্ত শীজিন্নবগী এক্সপিরিএন্স হেনগৎহনবা ঙমগদবা এনিমেসন, ভিজুএল ইফেক্ত, গেমিং, কোমিক্স এন্দ এক্সতেন্দেদ রিএলিতী (AVGC-XR) সেক্তরদা মশক থোক্না খুমাঙ চাওশিনবা লাক্কনি হায়নসু মহাক্না থাজবা ফোঙদোকখি‍।
কীনোত ৱারোল পীরদুনা, চেয়রমেন, শ্রী অনিল কুমার লহোতীনা অনৌবা মীদিয়ানা থুনা পাকথোক চাউথোরক্লিবা অসিনা থৌদুনা, ২০২৬ ফাওবদা লুপা ত্রিলিয়ন ৩.০৮ য়ৌগনি হায়না পানরিবা M&E সেক্তরদা লৈরিবা মশক থোকপা গ্রোথ ত্রেজেক্তরীগী মতাঙদা ফোঙদোকখি‍। হেন্না এঙ্গেজিং অমসুং ইন্তরেক্তিব ওইবা এক্সপিরিএন্স পীরিবা ইমর্সিব তেক্নোলোজীশিংগী অওনবা পুরকপা ঙমগদবা মতিংগী মতাঙদসু মহাক্না মরুওইবা ৱাফম থমখি‍। দাইরেক্ত-তু-মোবাইল (D2M) ব্রোদকাস্তিংনা ইন্তরনেত য়াওদ্রবা ফাওবদা চপ মান্নবা মতমদা ব্রোদকাস্তিং তৌবা য়াহন্দুনা অতোপ্পা কন্তেন্ত দেলিভরীগী তেক্নোলোজী অমা ওইরক্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍। মসিগী মথক্তা, দিজিতেল রেদিওগী কান্নবা, মরুওইবা তেলিভিজন মরাং কায়না লৈতবা মফমশিংদা পীরিবা কান্নবগী মতাঙদা ৱাফম কয়া থমখি অমসুং কঞ্জ্যুমরশিংগী ইন্তরেস্ত ঙাক্কদবা, সর্ভিস প্রোভাইদরশিংদা থোং মান্নবা ফীঙম ফংহনগদবা অমসুং ব্রোদকাস্তিং সেক্তরদা মপুং ওইবা খুমাঙ চাওশিনবা পুরক্কদবা মাঙদা মীৎয়েঙ থম্বা রিকম্মেন্দেসন অমসুং রিগুলেসনশিং ফংহন্নবা TRAI না লেপ্লিবা খোঙফম অমুক হন্না থমখি‍। TRAI না হন্দক্তা নেস্নেল ব্রোদকাস্তিং পোলিসী শেম্নবা রিকম্মেন্দেসন পীখ্রে‍।
হৌদোকপগী ৱারোলদা, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমদি পার্লিয়ামেন্তরী এফ্যার্সকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর এল মুরুগন্না, কন্তেন্তনা মীৎয়েঙ তারিবশিংগী মপুং ওইবা ফোকস ওইরকপগা লোয়ননা ভারতকী ব্রোদকাস্তিং সেক্তরদা তেক্নোলোজীগী খুমাঙ চাওশিনবনা পীরিবা অওন্বা পুরকপা ঙমগদবা ইথিলগী মতাঙদা ফোঙদোকখি‍। মহাক্না খুদোংথিনিংঙাই ওইবা মীওই কাঙলুপশিংদা মখোয়বু খুন্নাই, শেন্মিৎলোন অমসুং রাজনিতীগী লমদা শরুক য়াহন্নবগীদমক ব্রোকাস্তিং সর্ভিস ফংবগী চাং হেনগৎহনবগী মথৌ তাবা ৱাফম ফোঙদোকখি‍। AVGC সেক্তরনা ইজ ওফ দুইং বিজিনসে হেনগৎহন্নবা মওং মরিল নাইবা সিঙ্গল-ৱিন্দো অমগী খুত্থাঙদা ভারত্তা কন্তেন্ত পুথোকপগী থৌওং য়োকখৎপদা অখন্নবা মীৎয়েঙ চঙননবা ৱাফম মহাক্না ফোঙদোকখি‍। ভারতনা কন্তেন্ত-দ্রিভন ইকনমী ওইনা খুমাঙ চাওশিল্লক্তুনা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদসু কান্নবা পীরিবা অসিবুসু মহাক্না শিংথাখি‍। লোকেল কন্তেন্তশিংদা ইনোৎ হাপ্নবা অমসুং থবক্কী খুদোংচাবশিং শেমগৎনবগীদমক অনৌবা ময়োল্লম ২৩৪দা FM রেদিও চেনেলশিং এক্সন তৌনবা হন্দক্তা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখিববুসু মহাক্না পনখি‍। মীপুম খুদিংমক্তা হায়-ক্বালিতী মীদিয়া কন্তেন্ত ফংহন্দুনা শেন্মিৎলোন চাওখৎহন্বা অমসুং কল্চরগী মরমদা মীয়ামদা পাক শন্না খঙহন্বদা ব্রোদকাস্তিং সেক্তরনা লৌরিবা শক্লোনবু তেক্নোলোজীগী খুমাঙ চাওশিল্লিবা অসি শীজিন্নদুনা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লৈঙাক্না লেপ্লিবা খোঙফমবু মহাক্না অমুক হন্না চেৎশিনহনখি‍।
ঙসিগী সিম্পোজিয়ম অসিনা তোঙান তোঙানবা ব্রোদকাস্তিং য়ুজ কেসশিংদা ইমর্সিব তেক্নোলোজীশিংগী প্রেক্তিকেল এপ্লিকেসন অমসুং ত্রান্সফোর্মেতিব পোতেন্সিএলশিং নৈননবা পান্দম থম্লি‍। খন্ন-নৈনগদৌরিবা অসি বেক-তু-বেক সেসন অহুমদা (প্রোগ্রাম হাপ্লি) খায়দোক্লি‍। সেসন ১না ‘য়ুম ওফ ইমর্সিব তেক্নোলোজিজ ইন ব্রোদকাস্তিং লেন্দস্কেপ’ হায়বসিদা পাঙথোক্কনি, মসিগী তুংদা ‘D2M অমসুং 5G ব্রোদকাস্তিং: ওপোর্চুনিতিজ এন্দ চেলেঞ্জেজ’ হায়বসিদা সেসন অমা পাঙথোক্কনি, অমসুং অকোন্বা সেসন অসিনা ‘দিজিতেল রেদিও তেক্নোলোজী: দিপ্লোইমেন্ত স্ত্রেতেজিজ ইন ইন্দিয়া’ হায়বসিদা পাঙথোক্কনি‍। সেসন অসিদা ৱা ঙাংগদৌরিবশিংগী মরক্তা কম্ম্যুনিকেসন সেক্তর, তেলিভিজন অমসুং রেদিও ব্রোদকাস্তিং ফ্রেতর্নিতীশিংদগী এক্সপর্তশিং, দিভাইস অমসুং নেতৱর্ক মেনুফেকচররশিং, তেক্নোলোজী জাইন্তশিং অমসুং লৈঙাক্কী মীওইশিং য়াওরি‍। সিম্পোজিয়ম অসিদা লৈবাকসিগী অমসুং মালেমগী মফমশিংদগী মীওই ১০০ হেন্বনা শরুক য়ারি‍।
সিম্পোজিয়ন অসিগী মতাঙদা খঙবিনিংবা/ৱাখল চমম্নবা লৈরবদি, শ্রী দীপক শর্ম, এদভাইজর (B&CS), TRAIগা advbcs-2@trai.gov.in দা পাউ ফাওনবিবা য়াগনি‍।
*****
তেলিকোম রিগুলেতরী ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া
সিম্পোজিয়ম ওন
“ইমর্জিং ত্রেন্দ্স এন্দ তেক্নোলোজিজ ইন ব্রোদকাস্তিং সেক্তর”
ওক্তোবর ১৭, ২০২৪ (পুং ০৯০০ – ১৩৩০)
মফম: সেসন হোল – JAL, হোল নম্বর ৫,
অহান্বা ফ্লোর, ভারত মন্দপম, নই দিল্লী
থৌরম
পুং ০৯০০ - ১০০০
হৌদোকপগী সেসন
পুং ০৯০০ - ০৯২৯
মীথুংশিং থুংলবা
পুং ০৯৩০ - ০৯৩২
মৈরা চুখৎপা
পুং ০৯৩৩ - ০৯৩৬
তরাম্না লকপা – শ্রী অতুল কুমার চৌধরী, সেক্রেতরী, TRAI
পুং ০৯৩৭ - ০৯৪০
অখন্নবা ৱারোল – শ্রী সঞ্জয় জাজু, সেক্রেতরী, MIB
পুং ০৯৪১ - ০৯৪৫
কীনোত ৱারোল – শ্রী অনিল কুমার লহোতী, চেয়রমেন, TRAI
পুং ০৯৪৬ - ০৯৫৬
হৌদোকপগী ৱারোল – দোক্তর এল মুরুগন, ইকায়খুম্নরবা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমদি পার্লিয়ামেন্তরী এফ্যার্সকী রাজ্য মন্ত্রী
পুং ০৯৫৭ - ০৯৫৮
মীথুংশিংদা মিমেন্তো লান্থোকপা
পুং ০৯৫৯- ১০০০
থাগৎ ৱারোল – মিস বন্দনা সেথী, এদভাইজর, TRAI
পুং ১০০০ - ১০১৫
তী ব্রেক
পুং ১০১৫ - ১১৫৫
সেসন ১: য়ুজ ওফ ইমর্সিব তেক্নোলোজিজ ইন ব্রোদকাস্তিং লেন্দস্কেপ
সেসন চেয়র: মিস্তর বিসাল অর্য়া, হেদ ওফ তেক্নোলোজী, তাতা প্লে লিমিএদ
১. মিস্তর অলেন নোর্মন, পব্লিক পোলিসী দাইরেক্তর, মেতা প্লেতফোর্ম্স
২. দোক্তর বো হেগরমেন, দাইরেক্তর এদভান্স তেক্নোলোজী, APAC, ইরিক্সন
৩. মিস্তর রাহুল সেথী, মেতাভর্স এক্সপর্ত অমসুং ফাউন্দর, Metaverse৯১১
৪. মিস্তর গনেস কুমার, সেনিয়র সোলুসন্স অর্কিতেক্ত, IMEA, দোল্বী লেবোরেতরিজ
৫. মিস্তর সিদ্ধার্থ শর্ম, CEO, ভার্তি তেলিমীদিয়া লিমিতেদ
৬. মিস্তর অরুনব কোনর, সেনিয়র ভাইস প্রেসিদেন্ত ব্রোদকাস্ত সিস্তেম & IT, ZEEL
৭. মিস্তর তেদ লেবর্তী, VP-গ্লোবেল স্তেন্দর্দ্স, এক্সপেরি
৮. মিস্তর খৃস্তিয়ন সাইমন, বিজিনেস দিভেলপমেন্ত এসিয়া এন্দ য়ুরোপ, ফ্রোনহোফর IIS
পুং ১২০০ - ১২৪০
সেসন ২: D২M অমসুং ৫G ব্রোদকাস্তিং: ওপোর্চুনিতিজ এন্দ চেলেঞ্জেজ
সেসন চেয়র: মিস্তর অসোক কুমার, DDG, DoT
১. মিস্তর পল্লব দত্ত, রিছর্চর, C-DOT
২. মিস্তর প্রসসান্ত মরু, AVP, সেল্স এন্দ বিজিনেস দিভেলপমেন্ত, তেজাস নেতৱর্ক্স
৩. দোক্তর বিনোস বাবু জেম্স, দাইরেক্তর, তেক্নিকেল স্তেন্দর্দ্স ক্বালকোম
পুং ১২৪৫- ১৩২৫
সেসন ৩: দিজিতেল রেদিও তেক্নোলোজী: দিপ্লোইমেন্ত স্ত্রেতেজিজ ইন ইন্দিয়া
সেসন চেয়র: মিস্তর এস.তি. অব্বাস, DDG, DoT
১. মিস্তর অলেকজেন্দর জিঙ্ক, চীফ বিজিনেস দিভেলপমেন্ত মেনেজর দিজিতেল রেদিও, ফ্রোনহোফর IIS
২. মিস্তর অস্রুফ এল-দিনরী, সেনিয়র VP, এক্সপেরি
৩. মিস্তর য়োগেন্দ্র পাল, ওনরেরী চেয়র ইন্দিয়া চেপ্তর অমসুং ওনরেরী মেম্বর – DRMConsortium
পুং ১৩২৫- ১৩৩০
লোইশিনবগী সেসন – শ্রী অভ্র শঙ্কর বর্মা, প্রিন্সিপাল এদভাইজর, TRAI
পুং ১৩৩০ মতুং
লঞ্চ

Ministry of Communications
Hon’ble Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs inaugurates the Symposium on ‘Emerging Trends and Technologies in Broadcasting Sector’, being organized by TRAI
17 OCT 2024 11:48AM by PIB Delhi
Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs Dr. L. Murugan inaugurated a half day Symposium on ‘Emerging Trends and Technologies in Broadcasting Sector’,organized by TRAI on the sidelines of India Mobile Congress (IMC-2024),today in the esteemed presence of Chairman, TRAI Shri Anil Kumar Lahoti; Secretary, Ministry of I&B, Shri Sanjay Jaju; and Secretary, TRAI, Shri Atul Kumar Chaudhary.This event is being held in the backdrop of recent technological advancements in the industry and their growing ensuing impact.
Shri Atul Kumar Chaudhary, Secretary, TRAI, opened the event with a warm welcome address. He underlined that today's symposium is in the furtherance of the attempts of TRAI to encourage new discussions and deliberations in the sector, addressing the changes that may be required in the regulatory framework in light of recent developments.
Shri Sanjay Jaju, Secretary of the Ministry of Information and Broadcasting (MIB) in his special address, highlighted Ministry’s role in shaping growth-oriented policies and initiatives for enabling broadcasting sector.He emphasized the potential of digital radio as an affordable mass communication tool that optimizes spectrum use and delivers better sound quality. He also discussed the benefits of Direct-to-Mobile (D2M) broadcasting, which enables content delivery directly to mobile phones. He highlighted that Prasar Bharati, the public service broadcaster in collaboration with IIT Kanpur and Saankhya Labs, is conducting D2M trials using both high-power and low-power transmitters. He also spoke on the transformative potential of 5G, especially when combined with immersive technologies like Augmented Reality and Virtual Reality, which could offer highly engaging broadcasting experiences. Additionally, he mentioned the significant growth is expected in the Animation, Visual Effects, Gaming, Comics and Extended Reality (AVGC-XR) sector, which has the potential to boost startup culture, foster creativity, and enhance the experience of content consumption.
In his keynote address, Shri Anil Kumar Lahoti, Chairman, TRAI underscored the significant growth trajectory ofM&E sector, which is projected to reach ₹3.08 trillion by 2026, driven by the rapid expansion of new media platforms.He emphasized the transformative power of immersive technologies, which provides more engaging and interactive experience. He highlighted that Direct-to-Mobile (D2M) broadcastingis emerging as an alternative content delivery technology allowing simultaneous broadcasting evenwithout Internet. Additionally, he stressed upon the benefits of digital radio, especially in areas lacking television connections and reiterated TRAI's commitment to provide forward-looking recommendations and regulations that protect consumer interests, ensuring level playing field for service providers and promotingoverall growth of broadcasting sector.TRAI has recently provided its recommendations for the formulation of National Broadcasting Policy.
In his inaugural address, Dr. L. Murugan, Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs, emphasized the transformative impact of technological advancements on India's broadcasting sector, with content becoming the primary focus for viewers. He stressed the need to improve access to broadcasting services for vulnerable populations to ensure their inclusion in social, economic, and political spheres. He called for special attention to the AVGC sector, promoting content production in India through a streamlined single-window system to enhance ease of doing business. He noted India's growth as a content-driven economy which is also benefitting content creators. He also mentioned the recent approval of the Union Cabinetto auction FM Radio Channels in 234 new cities to boost local content and create employment opportunities. He reaffirmed the Government's commitment to using technological advancements to strengthen the broadcasting sector's role in economic growth and cultural dissemination, ensuring access to high-quality media content for all.
Today’s symposium aims to explore the practical applications and transformative potential of immersive technologies across various broadcasting use cases.The deliberationsare divided in threeback-to-back sessions (Programme annexed).Session 1 would be on ‘Use of Immersive Technologies in Broadcasting Landscape’, followed by session on ‘D2M and 5G Broadcasting: Opportunities and Challenges’ and the last session on ‘Digital Radio Technology: Deployment Strategies in India’.The speakers in these sessions include the Communication sector, technology experts from television and radio broadcasting fraternities, device and network manufacturers, technology giants and Government. There are more than 100 national and international participants attending this symposium.
For any information/clarification about the symposium, Shri Deepak Sharma, Advisor (B&CS), TRAI, may be contacted on advbcs-2@trai.gov.in.
*****
SB/DP/ARJ
Telecom Regulatory Authority of India
Symposium on
“Emerging Trends and Technologies in Broadcasting Sector”
17th October, 2024 (0900 – 1330 Hrs)
Venue: Session Hall – JAL, Hall No.5,
First Floor, Bharat Mandapam, New Delhi
Programme
0900 - 1000 Hrs
Inaugural Session
0900 - 0929 Hrs
Arrival of Dignitaries
0930 - 0932 Hrs
Lighting of the Lamp
0933 - 0936 Hrs
Welcome Address – Shri Atul Kumar Chaudhary, Secretary, TRAI
0937 - 0940 Hrs
Special Address – Shri Sanjay Jaju, Secretary, MIB
0941 - 0945 Hrs
Keynote Address – Shri Anil Kumar Lahoti, Chairman, TRAI
0946 - 0956 Hrs
Inaugural Address – Dr. L. Murugan, Hon’ble Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs
0957 - 0958 Hrs
Presentation of Mementos to Dignitaries
0959- 1000 Hrs
Vote of Thanks – Ms. Vandana Sethi, Advisor, TRAI
1000 - 1015 Hrs
Tea Break
1015 - 1155 Hrs
Session 1: Use of Immersive Technologies in Broadcasting Landscape
Session Chair: Mr. Vishal Arya, Head of Technology, Tata Play Ltd.
1. Mr. Alan Norman, Public Policy Director, Meta Platforms
2. Dr. Bo Hagerman, Director Advance Technology, APAC, Ericsson
3. Mr. Rrahul Sethi, Metaverse Expert and Founder, Metaverse911
4. Mr. Ganesh Kumar, Sr. Solutions Architect, IMEA, Dolby Laboratories
5. Mr. Siddharth Sharma, CEO, Bharti Telemedia Ltd
6. Mr. Arunava Konar, Sr. Vice President Broadcast System & IT, ZEEL
7. Mr. Ted Laverty, VP-Global Standards, Xperi
8. Mr. Christian Simon, Business Development Asia & Europe, Fraunhofer IIS
1200 - 1240 Hrs
Session 2: D2M and 5G Broadcasting: Opportunities and Challenges
Session Chair: Mr. Ashok Kumar, DDG, DoT
1. Mr. Pallab Dutta, Researcher, C-DOT
2. Mr. Prashant Maru, AVP, Sales & Business Development, Tejas Networks
3. Dr. Vinosh Babu James, Director, Technical Standards Qualcomm
1245- 1325 Hrs
Session 3: Digital Radio Technology: Deployment Strategies in India
Session Chair: Mr. S.T. Abbas, DDG, DoT
1. Mr. Alexander Zink, Chief Business Development Manager Digital Radio, Fraunhofer IIS
2. Mr. Ashruf El-Dinary, Sr. VP, Xperi
3. Mr. Yogendra Pal, Hon Chair India Chapter and Hon Member – DRMConsortium
1325- 1330 Hrs
Closing Session – Shri Abhay Shanker Verma, Pr. Advisor, TRAI
1330 Hrs onwards
Lunch