জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল শক্তি মন্ত্রালয় অমসুং মসিগী তোঙান-তোঙানবা মশাশিংনা স্পেসল কেম্পেন ৪.০ গী মায় পাকপশিং পুথোকখ্রে
16 OCT 2024 10:22AM by PIB Imphal
স্পেসল কেম্পেন ৪.০ হায়বা ভারত সরকারনা লু নানবা, কাংলোন অমসুং থৌওংশিং হন্না য়েংশিনদুনা হেন্না লায়থোকহনবা, রেকোর্দ মেনেজমেন্ত সিস্তেম হন্না য়েংশিনবা, অহাংবশিং মতীক চানা শীজিনবা অমসুং ফত্তবা পোৎলমশিং মফম চানা মাংহন্দুনা থবক শুফমশিং ফগৎহনবগী থৌরাং অসি বিভাগ অসিনা নীংথিনা পায়খৎলি। বিভাগ অসিনা খনখিবা নোদাল ওফিসরশিং অমসুং ফীল্দ ওর্গানাইজেসনশিংনা শোত্থহৌবা থবকশিং লোইশিন্নবা অমসুং দি.এ.আর.পি.জি.গী চৎনকাংলোনশিংগী মতুং ইন্না ওফিসশিংগা মরী লৈনবা অতোপ্পা ইন্দিকেতরশিং লোইশিন্নবা হোৎনরি।
শ্রী সুবোধ য়াদব, এদিসনেল সেক্রেতরীগী চীয়রমেনশিপকী মখাদা স্পেসল কেম্পেন ৪.০ গী মখাদা লৈবা খুমাং চাউশিনবশিং হন্না য়েংশিন্নবা মীফম অমা কৌখি। বিভাগ অসিনা পায়খৎলিবা থবক থৌরমশিং অমসুং ওর্গানাইজেসনশিংনা কেম্পেন অসিগী পান্দম ফংনবা পায়খৎলিবা থবকশিংদা শ্রী য়াদবনা অপেনবা ফোংদোকখি। ওফিসর অসিনা ফোংদোকখি মদুদি লু নানবগী কেম্পেনশিংনা পান্দম থম্বা মশীংদগী হেন্না মায় পাক্লকপসি তরাম্না ওকনিংঙাই ওই।
মফমশিংগী হান্না লৈরম্বা ফিভম অমসুং হৌজিক্কী ফিভমশিং ভিদিও অমসুং ফোতো লৌরি অমসুং জিও কোওর্দিনেতশিংগা লোইননা লান্থোক্লি।
বিভাগ অমসুং মসিগী ওর্গানাইজেসনশিংনা স্পেসল কেম্পেন ৪.০ গী লোইশিল্লকপা ফাওবদা পান্দম ফংনবগীদমক মখা তানা পায়খৎখিগনি।
স্পেসল কেম্পেন ৪.০গী মনুংদা হৌজিক ফাওবদা লৈরিবা বিভাগ অসিগী মায় পাকপশিং মখাদা পীরি।
১৪.১০.২০২৪ ফাওবদা লৈবা স্পেসল কেম্পেন ৪.০গী মায় পাকপশিং
সিরিএল নম্বর
পেরামিতর
পান্দম
মায় পাকপা
%চহি
1.
এম.পি. রিফরেন্স
৭২
৫৩
৭৪%
1.
পি.এম.ও. রিফরেন্স
২১
১০
৪৮%
1.
আই.এম.সি. (ইন্তর মিনিস্তরিএল কন্সলতেসন)
১০০%
1.
পার্লিয়ামেন্ত এসুরেন্স
১১
0
0
1.
পব্লিক গ্রিভান্সেস
৪৭
৪০
৮৫%
1.
পি.জি. আপিল
৩৪
১২
৩৫%
1.
ফিজিকেল ফাইল রিভ্যু তৌবা
৬২৫৫
৫১৬৬
৮২.৬%
1.
ইফাইল রিভ্যু
৩৬৬২
১২৬৮
৩৫%
1.
মফম শেংদোকপা
৩৫০
১১৫
৩৩%
মথক্কীশিং অসিগী মথক্তাঃ
• শর্ম শক্তি ভাবন, নৈ দিল্লীগী অকোইবদা নোংগী ঈশিং লোক্নবগী স্ত্রকচর অমা নৌনা শেমজিনখ্রে অমসুং চত্থরিবা কেম্পেন অসিগী শরুক অমা ওইনা মথৌ তৌহনখ্রে।
• রেভিন্যু ওইনা লুপা ৩,০১,১২০/- সু ফত্তবা য়োনতোকপদা লাকপা ঙমখ্রে।
• স্ক্বার ফিত ১৪৫২০ লোম মফম শেংদোক্তুনা অমসুং ফত্তবা মাংহন্দুনা থম্লে।

Ministry of Jal Shakti
Ministry of Jal Shakti and its various arms highlights Special Campaign 4.0 Achievements
16 OCT 2024 10:22AM by PIB Delhi
The Special Campaign 4.0, a Government of India initiative to cleanliness, review & simplification of rules & procedures, review of record management system, productive use of space, and disposal of waste materials for enhancing work place experience, is being undertaken in true spirit by the Department. Nodal Officers appointed by Department as well as its field organizations are working out to remove the pendency and to complete other indicators pertaining to the offices as per the parameters of DARPG’s guidelines.
A meeting was held under the chairmanship of Shri Subodh Yadav, Additional Secretary to review the progress under Special Campaign 4.0. Shri Yadav expressed satisfaction to the efforts being done by the Department and its organisations to meet the targets for the campaign. The officer emphasized that the achievements regarding cleanliness campaigns being higher in number than the targets are always welcomed.
‘Before’ and ‘After’ images of the sites are being videographed and photographed and shared with Geo coordinates.
The Department and its organizations would continue to make all efforts to meet the Targets by the end of Special Campaign 4.0.
The achievements of the Department during the Special Campaign 4.0 till date are as follows.
Achievements for Special Campaign 4.0 as on 14.10.2024
Sl. No
Parameters
Target
Achievements
%age
1.
MP References
72
53
74%
1.
PMO References
21
10
48%
1.
IMC (Inter Ministerial Consultations)
1
1
100%
1.
Parliament Assurances
11
0
0
1.
Public Grievances
47
40
85%
1.
PG Appeals
34
12
35%
1.
Review of Physical Files
6255
5166
82.6%
1.
Review of e-Files
3662
1268
35%
1.
Cleaning of sites
350
115
33%
Beside above:
• A rain water harvesting structure at premises of Sharm Shakti Bhawan, New Delhi has been renovated and made functional as part of the ongoing campaign.
• Rs 3,01,120/- revenue has been generated through scrap disposal.
• About 14520 Sq ft area has been freed through cleaning of sites/ scrap disposal.