ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা রাজ্য/UT 11তা লুপা করোর 2,236রোম ওইগদবা BRO ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত 75 ভর্চুএল ওইনা জাতিদা কত্থোকখ্রে
ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, ঙাকশেলগী শেম-শাবা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং সমাজিক-শেন্মিৎলোন খুমাং চাউশিনহন্নবা সরকারগী ফিরেপকী খুদম অমনি হায়খ্রে
“ভারতনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা খ্বাইদগী শাফবা অমসুং খ্বাইদগী মপাঙ্গল কনবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরগনি”
12 OCT 2024 1:28PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওক্তোবর 12, 2024দা লুপা করোর 2,236গী শেনফমগা লোয়ননা বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন (BRO) গী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত 75 লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসি - লম্বী 22, থোং 51 অমসুং অতোপ্পা অনি - অসি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী 11দা শেমগৎলি। জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা 19, অরুনাচল প্রদেশতা 18, লদাখতা 11, উত্তরাখন্দদা 9, সিক্কিমদা 6, হিমাচল প্রদেশতা 5, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং রাজস্থানদা অনি অমসুং নাগালেন্দ, মিজোরম অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দদা অমমম য়াওরি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা প্রোজেক্তশিং অসি ৱেস্ত বেঙ্গলগী সুকনাদা লৈবা ত্রিশক্তি কোর্পসকী হেদক্বার্তর্সতগী হৌদোকখি। মরুওইবা হাইলাইতশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা অসি জৱাহর লাল নেহরু মার্গ অমসুং জুলুক এক্সসকী মরক্তা মরুওইবা লিঙ্ক অমা ওইরিবা সিক্কিমদা লৈবা কুপুপ-শেরাথাং রোদকী শঙ্গাবনা ওইরি।
Z83C.jpg)
মহাক্কী ৱারোলদা, ঙাকশেল মন্ত্রীনা প্রোজেক্তশিং অসি ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং হায়রিবা মফমশিং অসিগী সমাজিক-শেন্মিৎলোন চাউখৎহন্নবা সরকারগী অচেৎপা ৱারেপ অদুগী খুদম অমনি হায়না ফোংদোকখি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লৈবাক অসিগী ঙাকশেলগী শেম-শাবা হেনগৎহনবদা অচৌবা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী 2047 ফাওবদা 'ভিক্সিত ভারত'কী মঙলান অসি অসিগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী খুত্থাংদা মংফাওনহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রোজেক্ত 75 অসি শঙ্গাখিবগা লোয়ননা, BROনা 2024দা লুপা করোর 3,751গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত 111 লোইশিনখ্রে। মসিগী মনুংদা লুপা করোর 1,508গী প্রোজেক্ত 36 য়াওরি, খুদম ওইনা চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখিবা অরুনাচল প্রদেশতা লৈবা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত সেলা তনেল য়াওরি। হৌখিবা চহিদা লুপা করোর 3,611গী শেনফমগা লোয়ননা BROগী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত 125 লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখি।
খ্বাইদগী খুদোংচাদবা মফম অমসুং ফত্তবা নোংজু-নুংশাগী ফীভমদা প্রোজেক্তশিং মতম চানা লোইশিনবগীদমক BROগী পর্সনেলশিংগী থৌনা অমসুং অখাং কনবা মতৌগীদমক ঙাকশেল মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি সরকার অসিনা মাগী অহুমশুবা তর্মদা হেন্না অথুবা মতমদা ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচরবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্লি। 2024-25গী য়ুনিয়ন বজেৎতা BROগীদমক লুপা করোর 6,500গী অহেনবা এলোকেসন পীরকপগী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা স্ত্রেতেজিক ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ততা মতেং পাংবতা নত্তনা অৱাং-নোংপোক লমদম য়াওনা ঙমখৈগী মফমশিংদা সোসিও-ইকোনোমিক প্রোগ্রেসতা মতেং পাংগনি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা পনখি মদুদি 2014গী মমাংগী সরকারশিংনা ঙমখৈগী লমশিং চাউখৎহনবনা লৈবাক অসিগী মাইয়োক্নবশিংনা শীজিন্নবা য়াবা মরম্না মসিদা অকায়বা পীরকপা য়াই হায়না খল্লি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা অসি প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লুচিংবা সরকারনা লৈঙাক পায়রকপা মতমদগী হৌনা মরুওইবা লম অমা ওইদুনা লাক্লি মরমদি হায়রিবা মফমশিং অসি, মরুওইনা অৱাং-নোংপোক লমদম অসি, সোসিও-ইকোনোমিক অমসুং স্ত্রেতেজিক ওইবা মীৎয়েংদগী মরু ওই। মহাক্না হায়খি, "হৌখিবা চহি তরা অসিদা, ঐখোয়না খুঙ্গংদগী সহর ফাওবা অচৌবা লম্বীগী নেৎৱার্ক অমা শেমগৎলে, মসিনা লৈবাক অসিদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খোঙজেলদা চাউখৎপা অমা উবা ফংহনখি।"
শ্রী রাজনাথ সিংহনা মীয়ামদা ঙমখৈগী লমশিং চাউখৎহনবদা অনৌবা দাইমেন্সনশিং হাপচিনগনি হায়না থাজবা পীখি। লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা ভারত অসি খ্বাইদগী শাফবা অমসুং খ্বাইদগী মপাঙ্গল লৈবা লৈবাক অমা ওইরগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
ভর্চ্যুএল ওইনা শঙ্গাবা থৌরম অদুদা ঙাকশেল মন্ত্রীগা লোয়ননা আর্মি স্তাফকী চীফ, জেনরেল উপেন্দ্র দ্বিবেদী, দিফেন্স সেক্রেতরী-দেজিগনেৎ শ্রী আর.কে. সিংহ, ইস্তর্ন কম্মান্দগী জেনরেল ওফিসর কম্মান্দিং, লেফতনেন্ত জেনরেল রাম চন্দর তিৱারী, বোর্দর রোদসকী DG, লেফতনেন্ত জেনরেল রঘু শ্রীনিভাসন, ত্রিশক্তি কোর্পসকী জেনরেল ওফিসর কম্মান্দিং, লেফতনেন্ত জেনরেল জুবিন এ মিনৱাল্লানা শরুক য়াখি অমরোমদা সিক্কিমগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী প্রেম সিংহ তমাংনা শেরাথাংদা লৈবা মেন সাইৎতগী শরুক য়াখি।
সিক্কিম, অরুনাচল প্রদেশ, রাজস্থান, হিমাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ অমসুং মিজোরামগী রাজ্যপালশিং; জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখকী লেফতনেন্ত গভর্নরশিং; অরুনাচল প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রীশিং; কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী অমসুং আর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) অমসুং প্রাইম মিনিস্তর্স ওফিস অমসুং পর্সনেল অমসুং পব্লিক গ্রিভানসেসকী MoS অমসুং লো অমসুং জস্তিস অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী MoSনা থৌরম অসিদা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh virtually dedicates to the nation 75 BRO infrastructure projects, worth Rs 2,236 crore, across 11 States/UTs
Terms it as a testament to the Govt’s commitment to further strengthen border infrastructure, defence preparedness & ensure socio-economic progress
“India will be one of the safest & strongest nations in the times to come”
12 OCT 2024 1:28PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, on October 12, 2024, virtually dedicated to the nation 75 infrastructure projects of Border Roads Organisation (BRO) at a cost of Rs 2,236 crore. These projects - 22 roads, 51 bridges & two others - are spread across 11 States/Union Territories. Nineteen (19) are in Jammu & Kashmir, 18 in Arunachal Pradesh, 11 in Ladakh, nine in Uttarakhand, six in Sikkim, five in Himachal Pradesh, two each in West Bengal & Rajasthan and one each in Nagaland, Mizoram and Andaman & Nicobar Islands.
Raksha Mantri inaugurated the projects from the Headquarters, Trishakti Corps in Sukna, West Bengal. One of the main highlights was the inauguration of the Kupup-Sherathang Road in Sikkim which serves as a crucial link between Jawahar Lal Nehru Marg and Zuluk axis.
In his address, Raksha Mantri termed the projects as a testament to the Government’s unwavering resolve to keep strengthening the border infrastructure and ensuring socio-economic progress of these areas. He added that these projects will go a long way in enhancing the defence preparedness of the country. Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of ‘Viksit Bharat by 2047’ can be realised through such infrastructure projects, he said.
With the inauguration of these 75 projects, BRO has completed a total of 111 infrastructure projects in 2024 at an overall cost of Rs 3,751 crore. This includes 36 projects worth Rs 1,508 crore, such as the state-of-the-art Sela Tunnel in Arunachal Pradesh, inaugurated by the Prime Minister earlier this year. Last year, 125 infrastructure projects of BRO were dedicated to the nation at a cost of Rs 3,611 crore.
Raksha Mantri commended the grit and determination of the BRO personnel for completing the projects in a time-bound manner even in most challenging terrains and harsh weather conditions, adding that the government, in its third term, aims to further bolster the border infrastructure with more promptness. Referring to the increased allocation of Rs 6,500 crore for BRO in Union Budget 2024-25, he expressed hope that it would not only contribute to strategic infrastructure development, but will also prove helpful in socio-economic progress in the border areas, including the North East region.
Raksha Mantri pointed out that the governments before 2014 were of the view that the development of border areas can have an adverse impact as it may be used by the country’s adversaries. He emphasised that border infrastructure development has been the priority area of PM Modi-led Government ever since it came to power as these regions, especially the North-east, is crucial from the socio-economic & strategic perspectives. “In the last decade, we have built a vast network of roads from villages to cities, which has resulted in the country witnessing progress at an unprecedented pace,” he said.
Shri Rajnath Singh assured the people that new dimensions will be added to the development of border areas. India will be one of the safest and strongest nations in the times to come, he said.
Chief of the Army Staff General Upendra Dwivedi, Defence Secretary-designate Shri RK Singh, General Officer Commanding-in-Chief, Eastern Command Lt Gen Ram Chander Tiwari, DG Border Roads Lt Gen Raghu Srinivasan, General Officer Commanding, Trishakti Corps Lt Gen Zubin A Minwalla were present with Raksha Mantri during the virtual inauguration, while Sikkim Chief Minister Shri Prem Singh Tamang was at the main site in Sherathang.
Governors of Sikkim, Arunachal Pradesh, Rajasthan, Himachal Pradesh, Nagaland and Mizoram; Lt Governors of Jammu and Kashmir & Ladakh; Chief Ministers of Arunachal Pradesh & Uttarakhand; Union Minister of State (Independent Charge) of Science & Technology and Earth Sciences & MoS in Prime Minister’s Office and Personnel & Public Grievances and MoS of Law & Justice and Parliamentary Affairs attended the event virtually.