প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী ভিয়েন্তিয়ান, লাও খোঙচৎ মাংওইন্না খোঙশান্দ্রিঙৈদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
10 OCT 2024 6:56AM by PIB Imphal
ঙসি, ২১শুবা অসিয়ান-ইন্দিয়া অমসুং ১৯শুবা ইস্ত এসিয়া সম্মিৎ শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রী সোনেসি সিফানদোন্না চেবাউ পীরকপদগী ভিয়েন্তিয়ান, লাওদা নুমিৎ নিনি চৎনবা ঐ খোঙশাল্লে।
চহি অসিদা ঐখোয়গী এক্ত ইস্ত পোলিসি চহি ১০ মপুংফারে। ঐখোয়গী কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী খুমাঙচাউশিনবা হন্না য়েংশিন্নবা ঐনা অসিয়ানগী লুচিংবশিংগা উনগনি অমসুং ঐখোয়গী মতেং পাংনবগী তুংগী মাইকৈ খন্নগনি।
ইন্দো-পেসিফিক লমদমদা শান্তি, তংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপদা শিংনবশিং খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অমা ইস্ত এসিয়া সম্মিৎনা পীগনি।
বুদ্ধিজম অমসুং রমায়নগী হেরিতেচ শরুক য়ামিন্নরিবা লাও য়াওনা লমদম অসিগা ঐখোয়গা অচেৎপা নাত অমসুং সভেত্যাগী মরীশিং লৈনরি। ঐনা লাওগী লুচিংবশিংগা উনবা অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা চেৎশিনহনগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
খোঙচৎ অসিনা ঐখোয়গা অসিয়ান লৈবাকশিংগা লৈনবা মরীশিং হেন্না চেৎশিনগনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure Statement ahead of his visit to Vientiane, Lao People’s Democratic Republic
10 OCT 2024 6:56AM by PIB Delhi
Today, I am embarking on a two day visit to Vientiane, Lao PDR at the invitation of Prime Minister Mr. Sonexay Siphandone to participate in the 21st ASEAN-India and the 19th East Asia Summit.
This year we are marking a decade of our Act East Policy. I will join the ASEAN leaders to review progress in our Comprehensive Strategic Partnership and chart the future direction of our cooperation.
The East Asia Summit will provide an opportunity to deliberate on the challenges to peace, stability and prosperity in the Indo-Pacific region.
We share close cultural and civilisational ties with the region, including with Lao PDR, which are enriched by shared heritage of Buddhism and Ramayana. I look forward to my meetings with the Lao PDR leadership to further strengthen our bilateral ties.
I am confident that this visit will further deepen our engagement with ASEAN countries.