Ministry of Home Affairs
Union Home Minister & Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates a newly constructed Police Commissioner's Office in Ahmedabad, built at a cost of ₹140 crore
The new building will also be an attempt by the Ahmedabad Police to establish a new working system
The 'Joint Interrogation Center' in the building, 'Tera Tujhko Arpan' portal and the book 'Cyber Saathi' were also inaugurated
Modi ji has put forward the concept of pro-active, predictive and scientific approach for pro-active policing
Many innovations of Gujarat Police in the form of 'E-GujCop', body-worn camera and 'Vishwas' project, have established its identity as the most modern police force in the country
Gujarat Police's campaign against narcotics is exemplary
Use of technology in three new criminal laws, will complete the judicial process in time for timely justice
03 OCT 2024 10:19PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurated the newly constructed Police Commissioner’s Office in Ahmedabad, Gujarat today. On the occasion, Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel along with other dignitaries attended the program.
In his address, Shri Amit Shah said that the new building of the Police Commissioner’s Office in Ahmedabad will not only enhance the facilities of the building but will also enable the Ahmedabad police to establish a new working system.
Union Home Minister stated that the sevenstorey Police Commissioner’s Office, built with modern technology at a cost of approximately ₹140 crores and covering an area of about 18,000 square meters, includes facilities for the fitness of personnel such as a gym, parking for citizens, CCTV cameras, fire safety equipment, and centralized Air conditioning. He mentioned that this modern building will not only ensure security but also houses a police museum that will showcase the measures taken for the security of Ahmedabad from the beginning to the present.
He said that a beautiful memorial has also been constructed here in the memory of the police personnel who were martyred to protect the citizens. Besides, a public convenience center and a control room have also been created which will cover every nook and corner of Ahmedabad and ensure the security of the entire city.
Shri Amit Shah stated that the new Police Commissioner’s Office building also saw the inauguration of the 'Joint Interrogation Center' and the 'Tera Tujhko Arpan' portal, along with the launch of the 'Cyber Saathi' book. The first two initiatives aim to raise awareness among people affected by cybercrime and help them recover their lost money. He mentioned that the establishment of the 'Joint Interrogation Center' was made so that central agencies and Ahmedabad police can conduct inquiries in a correct and scientific manner during riots, terrorist attacks, and other situations of unrest.
Union Home Minister explained that India's internal security landscape has significantly changed over the past 10 years. A decade ago, there were three major hotspots in the country—Kashmir, the Northeast, and Naxal-affected areas—where bomb blasts were so common that they barely made the news. It was considered as normal. He said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, due to permanent and systematic measures over the past 10 years, and the dedicated work from a security and development perspective, violence in these three hotspots has reduced by 70 per cent. Shri Shah added that security agencies across the country, along with state police forces, have worked together to reduce mortality rate by 72 per cent in Kashmir, the Northeast, and Naxal-affected areas. He said that this success shows that in the coming days, 'Naxal free India' and 'Terrorism free India' are going to be a reality.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has made efforts to bring about several changes in the police culture. Prime Minister Shri Narendra Modi has put before the country the concept of pro-active, predictive and scientific approach for pro-active policing. Shri Shah also mentioned that India has made a radical overhaul of the colonial-era criminal laws by creating three new criminal laws, and their implementation has already begun across the country. In these laws, provisions have been made for the use of technology to solve crimes, prevent crimes, complete prosecution quickly and punish as many criminals as possible.Keeping the next 100 years in mind, the laws have been designedto account for future technologies, so that there will be no need to change these laws over the next century.To prevent delays in investigations, prosecutions, and other judicial processes, it has been decided to impose time limits on police, lawyers, and judges on 83 instances of the judicial process.
Union Home Minister stated that after the implementation of the three new laws, the process of developing the necessary infrastructure has begun. Once this is in place, within the next three years, India's criminal justice system will become the most modern in the world. He added that with the new laws in effect, the entire process of justice, from filing of an FIR up to justice from the Supreme Court, will be completed within three years, ensuring timely justice for the people.
Shri Amit Shah stated that Prime Minister Shri Narendra Modi has elevated India's economy from the 11th to the 5th position globally, and by 2027, we are surely on track to become the world's third-largest economy. At such a critical time, police officers need robust legal support to ensure the security of our nation, including cybersecurity, and to prevent economic crimes. The three new criminal laws will provide strong backing to police officers in their efforts.
Union Home Minister said that the Gujarat Police has made several technological innovations throughout its glorious history. Initiatives like ‘E-GujCop’, ‘body-worn cameras’, and the ‘Vishwas Project’ have helped Gujarat Police establish itself as one of the most modern police forces in the country, which is a matter of pride. He added that the way the Gujarat Police has launched a determined campaign against narcotics is commendable, and they are now cited as an example across the country for its investigation.
Shri Amit Shah also mentioned that Prime Minister Shri Narendra Modi has envisioned a ‘Viksit Bharat’ by 2047. Gujarat has always been a progressive state. This is the same Gujarat that used to experience frequent curfews in the 1980s and 1990s, but now the situation has changed, and a safe environment has been established in the state.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা এহ্মদবাদতা হন্দক্তা নৌনা লুপা করোর ১৪০ চংনা শাবা, পুলিস কমিস্নরগী ওফিস অমা শঙ্গাখ্রে
অনৌবা বিল্দিং অসি এহ্মদবাদ পুলিসনা অনৌবা ৱার্কিং সিস্তেম অমা থম্নবা হোৎনবগী মশক অমা ওইনশু তাক্লগনি
বিল্দিং অদুদা লৈবা ‘জোইন্ত ইন্তরোগেশন সন্তর’, ‘তেরা তুঝকো অর্পন’ পোর্তল অমসুং ‘সাইবর সাথি’ হায়বা লাইরিক অসিশু শঙ্গাখ্রে
মোদী জীনা প্রো-এক্তিব পোলিসিংগীদমক্তা প্রো-এক্তিব, প্রেদিক্তিব অমসুং সাইন্তিফিক এপ্রোচকী ৱাখল্লোন আসি হৌদোরকখি
গুজরাত পুলিসকী ইনোভেশন কয়া অমা ‘ই-গুজকোপ’, বোদী-ৱোর্ন কেমেরা অমসুং ‘বিস্বাস’ প্রোজেক্তকী মওংদা পুত্থোক্তুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী মোদর্ন ওইবা পুলিস ফোর্স ওইনা মশক খঙনহল্লে
নার্কোতিক্সকী মায়োক্তা চত্থরিবা গুজরাত পুলিসকী কেমপেন অসি য়াম্না শিংথানিংঙাইনি
অনৌবা ক্রিমিনেল লো অহুমদা তেক্নোলোজী শিজিন্নবনা মতম চানা ৱায়েল পীনবগীদমক্তা মতম চানা জুদিসিয়েল প্রোসেসশিং লোইশিল্লগনি
03 OCT 2024 10:19PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরাতকী এহ্মদবাদতা নৌনা শাবা পুলিস কমিস্নরগী ওফিস শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেলগা লোইননা অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংশু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
শ্রী অমিত শাহনা মীয়ামদা ৱা ঙাংবা মতমদা হায়খি মদুদি এহ্মদবাদকী পুলিস কমিস্নরগী ওফিসকী অনৌবা বিল্দিং অসিনা বিল্দিং অসিগী ফেসিলিতীশিং হেনগৎহনবতা নত্তনা এহ্মদবাদ পুলিসতা অনৌবা ৱার্কিং সিস্তেম অমা থম্বশু ঙমহল্লগনি
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মথোল তরেত ৱাংবা কমিস্নর ওফিস অসি লুপা করোর ১৪০ চংনা মোদর্ন তেক্নোলোজীগা লোইননা শাখি অমসুং মিসনা স্ক্ব্যার মিতর ১৮,০০০গী মফম কোল্লি, মসিদা পার্সোনেলশিংগী ফিতনেসকীদমক্তা ফেসিলিতীশিং খুদম ওইনা জীম, নাগ্রিকশিংগী পার্কিং, CCTV কেমেরাশিং, ফায়র সেফ্তী ইক্যুইপমেন্ত অমসুং সেন্ত্রেলাইজ এয়র কন্দিস্নিং য়াওরি। মহাক্না পনখি মদুদি মসিগী মোদর্ন বিল্দিং অসিনা সেক্যুরিতী লৈহনবতা নত্তনা হেক হৌরকপদগীনা হৌজিক ফাওবদা এহ্মদবাদকী সেক্যুরিতীগীমদক্তা লৌখৎখিবা পাম্বৈশিং অদুবু উৎকদবা পুলিস ম্যুজিয়ম অমশু লৈগনি।
মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী নাগ্রিকশিংবু ঙাকশেনবদা থৱাই থাখ্রবা পুলিস পর্সোনেলশিংগী নিংশিং খুদম ওইনা য়াম্না ফজরবা মেমোরিয়েল অমশু মফম অসিদা শারগনি। মসিগী মথক্তা পব্লিক কনভেনিয়েন্স সেন্তর অমসুং কন্ত্রোল অমশু শেমখ্রে, মসিনা এহ্মদবাদকী কাচিন-কোয়া মফম খুদিংমক্তা য়ৌরগনি অমসুং সহর পুম্বগী ওইনা সেক্যুরিতী লৈহল্লগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি পুলিস কমিস্নর ওফিসকী অনৌবা বিল্দিং অসিদা ‘জোইন্ত ইন্তরোগেশন সেন্তর’ শঙ্গাখ্রে অমসুং মসিগা লোইননা ‘তেরা তুঝকো অর্পন’ পোর্তল হৌদোকপগা লোইননা ‘সাইবর সাথি’ লাইরিকশু ফোংখি। অহানবা অনৌবা থৌরাং অনি অসিনা সাইবরক্রাইমনা শোকহল্লবা মীশিংগী মরক্তা এৱাএয়রনেস পীবা অমসুং মখোয়না মাংখিবা শেলশিং অদুবু হঞ্জিনবদা মতেং পাংনবগী পান্দম থম্লি। মহাক্না ‘জোইন্ত ইন্তরোগেশন সেন্তর’ থম্লিবা অসি সেন্ত্রেল এজেন্সীশিং অমসুং এহ্মদবাদ পুলিসনা রায়তশিং, তেরোরিস্ত এতেকশিং অমসুং তংদু-লৈতাদবা অতোপ্পা ফিভমশিংদা অচুম্বা অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা ৱাহং-পাউহংশিং চত্থবা য়ানবগীদমক্তনি হায়না মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা ময়ামদা খঙহল্লকখি মদুদি ভারতকী ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী লেন্দস্কেপ অসি হৌখিবা চহি ১০ অসিদা য়াম্না চাউনা অহোংবা লাকখ্রে। চহি তরাগী মমাংদা, লৈবাক অসিদা মরু ওইবা হোতস্পোত অহুম লৈরম্মি- কাশ্মির, নোর্থ ইস্ত অমসুং নক্সল লৈবা মফমশিং- হাবরিবা মফমশিং অসিদা বোম্ব পোখাইবা হায়বসি অদুক্কী মতিক তোইবনা মরম ওইরগা পাউদা ফাওবা হাপ্লমদে। মসিদা থোইদোক্না করিশু ওইনা খন্নরমদে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা হৌখিবা চহি ১০ অসিদা লৌখৎখিবা তুং কোইনগী ওইবা অমসুং সিস্তেমেতিক ওইবা পাম্বৈশিং অমসুং সেক্যুরিতী অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মাইকৈদা পাইখৎখিবা থবক-ধোরমশিং অদুনা মরম ওইরগা মসিগী হোতস্পোত অহুম অসিদা হিংশা থোকপগী চাং অদু চাদা ৭০দা হন্থখ্রে। শ্রী শাহনা মখা তাখি মদুদি লৈবাক শিনথুংনা লৈরিবা সেক্যুরিতী এজেন্সীশিংগা লোইন-লোইননা রাজ্যগী পুলিস ফোর্সশিংনা কাশ্মির, নোর্থ ইস্ত অমসুং নক্সল কনবা মফমশিংদা শিবগী চাং অদু চাদা ৭২দা হন্থহন্নবা অমত্তা ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী মাইপাকপা অসিনা লাক্কদবা মতমশিংদা, ‘নক্সল লৈতবা ভারত’ অমসুং ‘তেরোরিজম লৈতবা ভারত’ হায়বদু মঙফাওনরগনি হায়বদু উৎলি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পুলিসকী চৎনবীদা অহোংবা কয়া অমা পুরক্নবগীদমক্তা খন্না হোৎনখি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রো-এক্তিব পোলিসিংগীদমক্তা প্রো-এক্তিব, প্রেদিক্তিব অমসুং সাইন্তিফিক এপ্রোচকী ৱাখল্লোন অসিবু লৈবাক মীয়ামগী মাংদা থমখি। ভারতনা অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং শেমদুনা কোলোনিয়েল-এরাগী ক্রিমিনেল লোশিংদা য়াম্না শিংথংনিংঙাই ওইবা অহোংবা অমা পুরকখ্রে, অমসুং মখোয়াবু লৈবাক শিনথুংনা চৎনবা হৌখ্রে হায়না শ্রী শাহনা পনখি। মসিগী লোশিং অসিদা ক্রাইমশীং সোল্ব তৌনবা, ক্রাইমশিং থোকহন্দনবা, প্রোসিক্যুশন বাংনা লোইশিন্নবা অমসুং মরাল লৈবশিংবু য়ারিবমখৈ দন্দি পীনবা তেক্নোলোজী শিজিন্ননবগী মতাংদা প্রোভিজনশিং য়াওরি। মথংগী চহি ১০০গী মতাংদা খল্লগা, মথংগী চহি চাদা মসিগী লোশিং অসিদা হোংদোক্নবগী তঙাইফদবা অদু লৈতনবা তুংগী তেক্নোলোজীশিংগীদমক্তা খল্লগা শেমখিবনি। ইভেস্তিগেশনশিং, প্রোসিক্যুশনশিং অমসুং অতোপ্পা জুদিসিয়েল প্রোসেসশিং চত্থবদা পন্থদনবা জুদিসিয়েল প্রোসেকী থৌদোক খরদা ৮৩দা পুলিস, ওকিলশিং অমসুং জজশিংদা অকক্নবা মতম থম্নবা লেপখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অনৌবা লো অহুম অসি চৎনহল্লবা মতুংদা, মথৌতাবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগী থৌওং অদু হৌখ্রে। মসি হেক মফম চানা লৈবদা, মথংগী চহি অহুমদা, ভারতকী ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেম অসিনা মালেম অসিগী ওইনা খ্বাইদগী নৌবা ওইরগনি। মহাক্না মখা তারকখি মদুদি অনৌবা লোশিং অসিনা হেক চৎনবা হৌবগা, ৱায়েল পীবগী থৌওং পুম্নমক, FIR ফাইল তৌবদগী হৌরগা সপ্রিম কোর্ততগি ৱায়েল পীবা ফাওবা চহি অহুমগী মনুংদা লোইশিল্লগনি, মসিনা মীশিংগি ৱাবেল মতম চানা পীবা ঙমহল্লগনি।
শ্রী অমিত শাহনাহায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী শেন্মিৎলোন অসিবু মালেমগী ওইনা ১১শুবদগী ৫শুবা পোজিশনদা পুখৎলকখ্রে, অমসুং ২০২৭ ফাওবদা, মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা ইকোনোমী ওইনবগী লম্বি চৎলি। অসিগুম্বা য়াম্না লুরবা মতম অসিদা, পুলিস ওফিসরশিংনা সাইবর সেক্যুরিতী য়াওনা ইকোনোমিক ক্রাইমশিং ঙাক শেন্নবা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতিবু তেক্ত-কাইদনা ঙাকশেন্দুনা থম্নবা য়াম্না লিংবা লিগেল সপোর্ত অঞা তঙাইফদে। মসিগী অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিং অসিনা পুলিাস ওফিসরশিংদা মখোয়না হোৎনরিবশিং অদুগীদমক্তা য়াম্না চাউনা চেকিং পীরি।
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গুজরাত পুলিসনা মখোয়গী য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইরবা পুৱারি কয়াদা তেক্নোলোজিকেল ইনোভেশন কয়া অমা তৌখ্রে। ‘ই-গুজকোপ’, ‘বোদী-ৱোর্ন কেমেরাশিং’, অমসুং ‘বিস্বাস প্রোজেক্ত’ কুম্বা অনৌবা থৌরাংশিং অসিনা গুজরাত পুলিসপু লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মোদর্ন ওইবা পুলিসশিংগী মনুং চলহনবদা মতেং পাংখি, মসিমক য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি। মহাক্না মকা তারকখি মদুদি গুজরাত পুলিস নার্কোতিক্সকী মায়োক্তা হৌদোকখিবা কেমপেন অসি থাগৎনিংঙাইনি, অমসুং মখোয়বু লৈবাক শিনথুংনা মখোয়গী ইনভেস্তিগেশন অদুগীদমক্তা খুদম অমা ওইনা শিজিন্নরি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০৪৭ ফাওবদা ‘ভিক্সিত ভারত’কী মঙলান শাগৎলি হায়না শ্রী অমিত শাহনা পনখি। মসিগী গুজরাত অসিমক্নি ১৯৮০ অমসুং ১৯৯০গী মতমদা তোইনা কর্ফ্যু থেংনখিবা মফম অদুমক্নি অদুবু হৌজিক্তি ফিভম অসি হোংলে অমসুং রাজ্য অসিদা য়াম্না সাফবা অসোই-অঙাম য়াওদবা এনভাইরনমেন্ত অমা থম্বা ঙম্লে।