গৃহ মন্ত্ৰালয়
ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ সঁহাৰি পুঁজি (এছডিআৰএফ)ৰ কেন্দ্ৰীয় অংশীদাৰিত্ব আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি পুঁজি (এনডিআৰএফ)ৰ পৰা অগ্ৰিম হিচাপে বানপীড়িত গুজৰাট, মণিপুৰ আৰু ত্ৰিপুৰালৈ ৬৭৫ কোটি টকা মুকলি কৰিবলৈ অনুমোদন কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে বানপীড়িত ৰাজ্যসমূহক সম্ভৱপৰ সকলো সাহায্য প্ৰদানৰ বাবে সম্পূৰ্ণ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ
বানপীড়িত অসম, মিজোৰাম, কেৰালা, ত্ৰিপুৰা, নাগালেণ্ড, গুজৰাট, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, তেলেংগানা আৰু মণিপুৰত ক্ষতিপূৰণৰ স্বচক্ষে মূল্যায়নৰ বাবে আন্তঃমন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় দল (আইএমচিটি) প্ৰতিনিধি প্ৰেৰণ
শেহতীয়াকৈ বানপানীৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত বিহাৰ আৰু পশ্চিমবংগৰ ক্ষয়-ক্ষতিৰ স্বচক্ষে মূল্যায়নৰ বাবে শীঘ্ৰে প্ৰেৰণ কৰিব আইএমচিটিৰ দল
এইবাৰ চৰকাৰে এছডিআৰএফৰ অধীনত ২১খন ৰাজ্যলৈ ৯০৪৪.৮০ কোটি টকা আৰু এনডিআৰএফৰ অধীনত ১৫খন ৰাজ্যলৈ ৪৫২৮.৬৬ কোটি টকাৰ লগতে ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ প্ৰশমন পুঁজিৰ অধীনত ১১খন ৰাজ্যলৈ ১৩৮৫.৪৫ কোটি টকা মুকলি কৰিছে
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে সকলো বানপীড়িত ৰাজ্যত প্ৰয়োজনীয় এনডিআৰএফ দল, সেনাৰ দল আৰু বায়ুসেনাৰ দল নিয়োগ কৰাৰ লগতে সকলো প্ৰয়োজনীয় সহায় আগবঢ়াইছে
30 SEP 2024 7:45PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ সঁহাৰি পুঁজি (এছডিআৰএফ)ৰ পৰা কেন্দ্ৰীয় অংশীদাৰিত্ব হিচাপে গুজৰাটলৈ ৬০০ কোটি, মণিপুৰলৈ ৫০ কোটি আৰু ত্ৰিপুৰালৈ ২৫ কোটি টকা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি পুঁজি (এনডিআৰএফ)ৰ পৰা অগ্ৰিম ধন মুকলি কৰিবলৈ অনুমোদন জনাইছে। চলিত বৰ্ষৰ দক্ষিণ-পশ্চিম মৌচুমীৰ ফলত প্ৰবল বৃষ্টিপাত, বানপানী আৰু ভূমিস্খলনৰ ফলত এই ৰাজ্যসমূহ ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে বানপীড়িত ৰাজ্যসমূহক সম্ভৱপৰ সকলো সাহায্য প্ৰদানৰ বাবে সম্পূৰ্ণ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
চলিত বৰ্ষত অসম, মিজোৰাম, কেৰালা, ত্ৰিপুৰা, নাগালেণ্ড, গুজৰাট, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, তেলেংগানা আৰু মণিপুৰ অতিমাত্ৰা বৃষ্টিপাত, বানপানী আৰু ভূমিস্খলনৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। এই সকলো ৰাজ্যৰ ক্ষয়ক্ষতিৰ মূল্যায়ন কৰিবলৈ আন্তঃমন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় দল (আইএমচিটি)ৰ প্ৰতিনিধিক প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। বাকী ৰাজ্যসমূহলৈ অতিৰিক্ত আৰ্থিক সাহায্যৰ সিদ্ধান্ত আইএমচিটিৰ প্ৰতিবেদন লাভ কৰাৰ পিছত লোৱা হ’ব।
তদুপৰি, শেহতীয়াকৈ বিহাৰ আৰু পশ্চিমবংগও বানপানীৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে আৰু ৰাজ্যসমূহৰ ক্ষয়ক্ষতি স্বচক্ষে মূল্যায়ন কৰাৰ বাবে এই ৰাজ্যসমূহলৈ শীঘ্ৰে আইএমচিটিৰ দল প্ৰেৰণ কৰা হ’ব।
চলিত বৰ্ষত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এছডিআৰএফৰ অধীনত ২১খন ৰাজ্যলৈ ৯০৪৪.৮০ কোটি টকা আৰু এনডিআৰএফৰ অধীনত ১৫খন ৰাজ্যলৈ ৪৫২৮.৬৬ কোটি টকাৰ লগতে ৰাজ্যিক দুৰ্যোগ প্ৰশমন পুঁজিৰ অধীনত ১১খন ৰাজ্যলৈ ১৩৮৫.৪৫ কোটি টকা মুকলি কৰিছে। আৰ্থিক সাহায্যৰ উপৰিও কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে বানপীড়িত ৰাজ্যসমূহলৈ প্ৰয়োজনীয় এনডিআৰএফ দল, সেনাৰ দল আৰু বায়ুসেনাৰ দলকে ধৰি সকলো প্ৰয়োজনীয় সহায় আগবঢ়াইছে।

Ministry of Home Affairs
Central Government approves release of Rs.675 crore to flood-affected States of Gujarat, Manipur and Tripura, as Central share from State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from National Disaster Response Fund (NDRF)
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is fully committed to provide all possible assistance to flood-affected states
Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) deputed in flood-affected Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur for an on-the-spot assessment of the damages
IMCTs will be sent shortly for making an on-the-spot assessment of damage in states of Bihar and West Bengal which have also recently been affected by floods
This year, GoI has released Rs. 9044.80 crore from SDRF to 21 States, Rs. 4528.66 crore from NDRF to 15 States and Rs. 1385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States.
Central Government has also provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood affected States.
30 SEP 2024 7:45PM by PIB Delhi
Central Government has approved the release of Rs.600 crore to Gujarat, Rs.50 crore to Manipur and Rs.25 crore to Tripura as Central share from State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from National Disaster Response Fund (NDRF). These states have been affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides during the south-west monsoon this year.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is fully committed to provide all possible assistance to flood-affected states.
During this year, States of Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur were affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides. Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) have been deputed in all these affected States to make an on-the-spot assessment of the damages. The additional financial assistance to remaining States will be decided after the receipt of IMCT reports.
Further, recently, States of Bihar and West Bengal have also been affected by floods and IMCTs will be sent shortly to these states for making an on-the-spot assessment of damage.
During this year, the Central Government has released an amount of Rs. 9044.80 crore from SDRF to 21 States, Rs. 4528.66 crore from NDRF to 15 States and Rs. 1385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States. In addition to financial assistance, Central Government has provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood-affected States.